Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ruční brzda,seřízení e46
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak pokud to dotahneš jen pod manžetou tak to sice bude zabírat ale brzdit uplně na prd... Pošteluješ to tak že, povolíš ty lanka u páky auto vzadu zvedneš na každém kole vyšroubuješ jeden šroub a pak si posvítíš do dírky a otáčej až narazíš na takovej drážkovanej šroub či jak to nazvat a pomocí šroubováku to pošteluješ.... Chce to dle citu, někde píšou dotahnout tak aby kolem nešlo rukou otočit a pak o 3 zoubky zpět ale to mi přijde hodně málo a kolo pořád hodně drhne... Takže tak nějak aby obě kola se otáčeli stejně a pak dotahnout lanka a vyzkoušet popř ještě doseřídit..
xSAFA píše:Tak tak pokud to dotahneš jen pod manžetou tak to sice bude zabírat ale brzdit uplně na prd... Pošteluješ to tak že, povolíš ty lanka u páky auto vzadu zvedneš na každém kole vyšroubuješ jeden šroub a pak si posvítíš do dírky a otáčej až narazíš na takovej drážkovanej šroub či jak to nazvat a pomocí šroubováku to pošteluješ.... Chce to dle citu, někde píšou dotahnout tak aby kolem nešlo rukou otočit a pak o 3 zoubky zpět ale to mi přijde hodně málo a kolo pořád hodně drhne... Takže tak nějak aby obě kola se otáčeli stejně a pak dotahnout lanka a vyzkoušet popř ještě doseřídit..
Ahoj, tím povolit jeden šroub myslíš šroub, který drží kolo? (tj. jeden z pěti)
A jak by to bylo v případě, že se mi jedno lanko na pravé straně utrhlo - dá se udělat výměna bez toho, aniž bych musel do servisu? pak je zde nějaký zásadní rozdíl mezi lankem pravé a levé strany?
Jinak, neměl by zde někdo plánek systému ruční zadní brzdy?
Děkuji za odpověď.
Tak plánek jsem našel, teď kdyby mi tak někdo odpověděl na ty ostatní otazky
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=AT71&mospid=47655&hg=34&fg=30

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=AT71&mospid=47655&hg=34&fg=30
stenly píše:A jak by to bylo v případě, že se mi jedno lanko na pravé straně utrhlo - dá se udělat výměna bez toho, aniž bych musel do servisu? pak je zde nějaký zásadní rozdíl mezi lankem pravé a levé strany?
Myslim že se lanka pro pravou a levou stranu liší v délce, takže si sežeň to správné.
Nebo minimálně to delší, ale pak bude plandat.