Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Směska otázek k E90

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Mil4n »

Ahoj, cca před měsícem jsem koupil první BMW E90ku (r.v. 12/2005) a chtěl bych se vás znalých zeptat na pár věcí, na které jsem nenašel odpověď:

1) dával se do E90ky asistent dálkových světel? Našel jsem na zpětném zrcátku z druhé strany malý výlisek, což jsem četl, že by k tomuto mělo sloužit, ale jinde jsem zase našel info, že má být tato funkce montována od 5er výše. Pokud bych to v autě měl, nepovedlo se mi přijít na to jak to funguje, resp. to nefunguje :-)

2) koupil jsem teď nové disky a zimáky, nikoliv ale runflaty. Někde jsem četl, že jsou runflaty hlučnější, není v nich takový výběr a rozdíl byl cca 1000 Kč na jedné pneu, tak raději chci koupit opravnou sadu. Prodává něco takového přímo BMW?

3) dostal jsem doporučení ať dám sportovní filtr (motorizace 330D 170kW) s tím, že zkrátím reakční dobu před akcelerací. Moc mne ale neuspokojila odpověď na otázku, proč to tam není už z výroby - prý je ten filtr moc drahý. Ale cca 2400 Kč v autě za cca 1,7 milionu mi nepřijde moc. Tj. pomůžu si tím?

4) existuje nějaký prověřený obchod na orig. ND? Mám pár "hloupostí", které chci koupit (např. chybí cartridge v changeru atd.) a předpokládám, že v BMW se na mne budou dívat hloupě, když jim přijdu udělat "kšeft" cca za 2000

Měl jsem více věcí, ale po večerech jsem si je dohledal. Tyto zůstaly. Předem moc díky za každou radu ;-)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

1) U jednoho z vozů E90 na prodej jsem ho ve výpisu výbavy našel, takže patrně ano
2) nevím, v ETK jsem neobjevil
3) Já osobně bych ho tam nedával, je to starost navíc (praní, olejování) a filtraci bych moc nevěřil. Také jde o to, jestli chceš dávat jen vložku nebo konus. Slova jednoho člena fora E30.cz, který zároveň pracuje u BMW: "Na filtraci ser, hlavně že ti do sání nelítaj cihly" to myslím vystihují dost jasně.
4) Renocar, Invelt, Base, Bychl, Krotil - tady všude by to mělo jít objednat (možná jsem něco vynechal). "Kšeftu za 2000" se neboj, já tam chodím i pro pár šroubků.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Slavisimo »

1)U E60 sem to videl, u E90 ne ale zas tak uzasny to neni protoze kdyz chces jen probliknout tak musis dvakrat mackat packu, protoze jednou zapnes ten asistent a podruhy teprve blikne dalka.

2)Runflaty nebrat ani na leto, to co popisujes je presne ono a jeste je s nima auto nestabilni(uskakuje), nehlede na to ze za prezouvani runflatu v pneuservisu zaplatis vic penez.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/S ... ility_set/

3)Jelikoz je to motor co ma na sobe airbox tak v uvahu pripada jen vlozka KN zadnej konus ani nic. Pokud se ti za to chce dat okolo 2200kc tak do toho bez ale to srani s tim by me asi nebavilo. Zas takovej rozdil to neni aby to za to stalo.

4)Nektery veci muzes koupit v autodilech, tim myslim spotrebak, brzdy oleje filtry...Bohuzel obcas do autorizovany prodejce proste musis..staci kdyz schanis pumprliky do na narazniku a to proste jinde nekoupis ani ten magazin do changeru nikde jinde nesezenes :-) takze kdybys tam sel pro podlozky a maticky za 64kc bud v klidu :-) Jinak plati to co napsal FX :-)
jarda

#4 Příspěvek od jarda »

Já běžně odcházim z Bychla s fakturou na 18.50,- za věci které se objednávali z německa.. Myslím že paní v náhradních dílech chápe že jinde se to koupit nedá, tváří se celkem přátelsky ;)
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
lukasv23

#5 Příspěvek od lukasv23 »

Ahoj.
Ja mam taky E90 330D, takze muze sbirat informace spolecne.
1. Ja to mam ve vybave taky, ale nejak netusim jak to funguje a asi me to nejak netrapi. Nicmene i E90 toto maji.
2. Dobra otazka a budu to resit zrovna na jare. S tema RF je to fakt problem, vyber je omezenej, porizovaci naklady o 1000 az 1500 na kolo vetsi, prezouvani drazsi, jizda o neco nepohodlnejsi. Akorat nemam zadnou zkusenost s tema sadama na opravu pneu, jestli je to pouzitelny, jestli tim tu gumu znicim nebo ne... tady me spis zajimaji zkusenosti ostatnich.
3. Prd na filtr, fakt to nema zadnej efekt. Zkusenost i z jinejch aut. Vetsinou je to placebo efekt jak svina, bez dalsich uprav fakt bez vyznamu
4. Dealeru se neboj, osobne muzu doporucit treba Renocar Praha, jsou tam docela v pohode chlapici, ostatni neumim posoudit.

Hodne stesti a pohody s E90 330D :-)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ad bod 4: K tomu Renocaru ještě dodám, že jako klubák tam máš na členskou kartu slevu 10%, což taky není k zahození. Fakt se toho neboj :)
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mil4n »

Super, díky moc chlapi ;-)

Ad 1) Já jsem celkem hračička a spíše by mě zajímalo jak spolehlivě to funguje - jen tak si to vyzkoušet ze zvědavosti. Myslel jsem, že stačí dát ovladač světel na Auto a pak klasicky dálková světla (levá páčka od sebe) a je to, ale nějak mi to nefungovalo.

Ad 2) Našel jsem na idnes tento malý test lepících sad:
http://auto.idnes.cz/neumite-menit-pich ... 2_pneu_fdv
ale přemýšlel jsem když bych měl třeba někde o půlnoci nebo v zahranicí po cestě na dovolenou defekt takový, že by pneu nešla zalepit, co bych dělal :-(
Gumu tím nezničíš, akorát se té hmoty musí v pneuservisu zbavit, takže může být oprava lehce dražší. Ale jsou i defekty, na které tyto sady nestačí. Při cestě na dovolenou bych asi já osobně raději zakoupil plnohodnotnou rezervu a vzal ji s sebou... nevím jak jinak to řešit. Možná v takovém případě volat asistenční službu.
Každopádně jdu objednat tu lepící sadu, kterou mi sem pastnul Slavisimo.

Ad 3) Bezva, dlabu na to a ušetřili jste mi peníze :-)

Ad 4) Takže půjdu objednávat v Renocaru. Díky za tipy Fx! ;-)

2 lukasv23: díky za přání, ať dobře slouží i Tobě, přeju hodně spokojených kilometrů :-)
lukasv23

#8 Příspěvek od lukasv23 »

Az prijdes na to, jak fungujou ty svetla, tak dej vedet, docela bych to taky ozkousel...

2500 doma za filtr, je dobry, muzu si vzit provizi 10% za radu? :-) :-) :-)

Jinak se jeste zeptam, ta fotka u tveho profilu je tvuj mazlik? Taky peknej kousek a docela by se mi hodili ty kola... na prodej je nahodou nemas co? :-)
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mil4n »

No, o té provizi to ještě promyslím :-))
Se světlama jsem se ptal právě proto, že jsem zkoušel tento způsob, ale nezdálo se mi, že to funguje - zkrátka auto proti mně a dálková svítila dál, tak jsem to hned stáhnul manuálně. Pokud někdo přesně ví jak tuto funkci aktivovat, byl bych rád za radu. Možná jsem to zkoušel špatně.

V profilu je můj mazlík - kdyžtak více foto zde:
http://milan.prohifi.cz/bmw/

ale mám jej krátce, tak to je jenom pár výcvaků narychlo po umytí za městem :-)
Tyhle kola jsem tam měl už při koupi a jsou to tuším sériovky, ale rád bych si je nechal i nadále :-)
Teď na zimu jsem koupil nové 17ky disky a k nim Bridgestone Blizzak LM30 pneu (225/45 R17), tak snad to bude ok. Líbila se mi cena vůči výsledkům v testech (ikdyž tam byl spíše testovaný starší model LM25).
lukasv23

#10 Příspěvek od lukasv23 »

Mam uplne stejny, jen bez kuze a v manualu... No o tech kolech jeste popremyslej, tyhle 193 shanim, takze kdyz by jsi se rozhodoval pro jiny a tyhle byly na prodej, tak se ozvi...
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mil4n »

No, ne, že bych Ti je nechtěl prodat, ale upřímně se mi ta kola také líbí. Přemýšlel jsem koupit 19ky, ale i s tímto to nevypadá tak špatně, tak je tam asi nechám... ale myslím, že třeba na ebay by se mohly objevit.

Mimochodem jak seš na tom se spotřebou. Ne, že bych to extra řešil, spíše pro zajímavost. Teď jsem jel cca 60 km téměř předpisově do Prahy a průměr 6,8 (cca 20 km dálníce, 10 km po Praze, 30 km silnice I. třídy). Automat si bere trošku víc, tak mi to přišlo OK. Ale stačilo během jízdy přidat a předjíždět a už to šplhalo nahoru :-)
lukasv23

#12 Příspěvek od lukasv23 »

Regulerni dlouhodoba je tak na urovni 6,8-7,2
Pritom moje cesty vetsinou vypadaji tak ze jedu 15km po dalnici, 10km po Praze a pak 5km vylozene skakani v zacpach.
Pokud jedu nejakou delsi trasu normalnim zpusobem - zadnej snek, zadny zavodeni, proste svizna jizda, tak v pohode kolem 6,5, niz to ale nedam.
Kdyz davam nekdy kotel na okreskach, proste blbnuti, tak jsem nekde na 10 litrech, ale to je stejne jenom tak na chvili, pak to zase spadne kdyz clovek jede normalne.
Suma sumarum jezdim stabilne kolem 7 litru a to vcetne obcasnych rychlostnich vlozek...
ypsilon

#13 Příspěvek od ypsilon »

ahoj...ma skoro to samy auto,m-paket dve,18",barva sparkling graphite atd. akorat ze mam 330i viz muj profil na MACZ http://moje.auto.cz/ypsilon-p4lm330i-/p4lm330i.html
a uvazuju o 19",ale bojim se,ze uz to budue nase silnice moc tvrdy...a tyk se Te chci zeptat nejel si v e90 s m-paketovym podvozkem na 19"?..
Coder

#14 Příspěvek od Coder »

Zdravím,
koupil jsem si novou 320d coupé a mám malinký problém. Uživatelský manuál a všechny ty krásné dokumenty k tomu jsou v němčině. Máte někdo český, případně odkaz ke stažení?
Moc bych to potřeboval.
Díky
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Myslím, že by měl jít i koupit v dealerství ;)
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Mil4n »

ypsilon píše:ahoj...ma skoro to samy auto,m-paket dve,18",barva sparkling graphite atd. akorat ze mam 330i viz muj profil na MACZ http://moje.auto.cz/ypsilon-p4lm330i-/p4lm330i.html
a uvazuju o 19",ale bojim se,ze uz to budue nase silnice moc tvrdy...a tyk se Te chci zeptat nejel si v e90 s m-paketovym podvozkem na 19"?..

Ahoj, moc pěkné to máš! ;-)
Ještě jsem s 19" kolama nejel. Přemýšlel jsem o tom, že bych vše případně realizoval až na jaře, tak bych pak zkusil někoho najít. Ale ještě nevím, protože i na těch 18kách to vypadá celkem pěkně.
janzat

#17 Příspěvek od janzat »

Myslím, že 18" optimální..ať z toho nemáš kozu.
Jinak ten asistent světel, jestli myslíš takové to čidlo v zrcátku zepředu, tak to je čidlo vnějšího světla, které reguluje stmívání zpětného zrcátka.

Tedy...to čidlo na zrcátku na odrazové ploše je citlivé na světlo co tě oslňuje, to z druhé strany hlídá jak je venku světlo/tma a podle toho ovlivňuje to zatmavení (přes den málo, v noci moc)...snad jsem to napsal srozumitelně.
Taky je možné že ještě přitom hlídá i světlo venku pro zapnutí/vypnutí světel v AUT. režimu.

Pokud ovšem myslíš jiné čidlo než to u zrcátka, tak potom nevím..
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Mil4n »

Aha, díky moc, tak to bude přesně jak píšeš, to dává smysl. A pravděpodobně v autě nebudu mít asistent dálkových světel a pletl jsem si to.
Je tam ještě jedno čidlo v držáku zrcátka, ale to bude dešťový senzor.
Tak aspoň v tom mám už jasno :-) Díky ;-)
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Mil4n »

Coder píše:Zdravím,
koupil jsem si novou 320d coupé a mám malinký problém. Uživatelský manuál a všechny ty krásné dokumenty k tomu jsou v němčině. Máte někdo český, případně odkaz ke stažení?
Moc bych to potřeboval.
Díky

Ahoj, v češtině jsem nenašel, ale vím, že jsem hledal tady:
http://diplodocs.cz/znacka-uzivatelska-prirucka/BMW

a minimálně tu najdeš v angličtině (nevím, zda je to pro Tebe lepší, pro mně bylo). A myslím, že tam byla i nějaká příručka ve slovenštině. Zkus to projít, zda Ti nějaká z nich nepomůže.
Coder

#20 Příspěvek od Coder »

no to asi jo, ale za dost vysokou sumu. Na starší modely jsou ke stažení zdarma na netu, tak se ptám, jestli někdo ví kde to stáhnout i na E90/E92
Odpovědět