Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problém s checkem a xenony
Pod volantem najdeš CCM - check control modul. Vede do něj velký bílý konektor. Je přidělaný na plastovou matku vel. 10. Potom ho musíš jakoby vytočit směrem ven - záleží, jakou máš v autě výbavu - čím vyšší, tím je tam víc serepetiček okolo. V konektoru najdeš čtyři dráty - žluté s barevnými proužky. Barvy proužků jsou modrá, zelená, šedá a červená. Tady bacha, dobře si tam posviť. Já si vzpomínám, že když jsem to dělal, omylem jsem střihnul žluto-hnědý, při špatném světle vypadal jako žluto-červený. U těch přestřihnutých drátů spojíš žluto-zelený na žluto-šedý a žluto-červený na žluto-modrý. Vše samozřejmě směrem " do auta ". Zaizoluješ a to je celé.
Dva z těch drátů jsou vstup, dva výstup, tím, že je spojíš vlastně vyřadíš check z okruhu.
Obrázky mám původní z toho topicu na bimmerforum, snad se Mike nebude zlobit
Mike to spojoval konektorem, já jsem jen spojil ty ustřižené konce a zaizoloval tepelně-smršťovací bužírkou.
Taky jsem se toho bál, ale je to práce na půl hoďky. Fotky ze sundavání deklu pod volantem jsem sem nedával, to je snad jasný
Vše je bez záruky, za škody si ručí každý sám, ale není se čeho bát
Dva z těch drátů jsou vstup, dva výstup, tím, že je spojíš vlastně vyřadíš check z okruhu.
Obrázky mám původní z toho topicu na bimmerforum, snad se Mike nebude zlobit

Mike to spojoval konektorem, já jsem jen spojil ty ustřižené konce a zaizoloval tepelně-smršťovací bužírkou.

Taky jsem se toho bál, ale je to práce na půl hoďky. Fotky ze sundavání deklu pod volantem jsem sem nedával, to je snad jasný

Vše je bez záruky, za škody si ručí každý sám, ale není se čeho bát

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Mužu doporučit tyhle. Mam je v autě a bez jakékoli úpravy šlapou v poho a check nenadává.
http://www.bmwstyle.cz/index.php?akce=d ... bozi_id=84

http://www.bmwstyle.cz/index.php?akce=d ... bozi_id=84
Killca píše:ale tak to snad pojistka podchyti nePete píše:Jake tam máš startovací napetí ? Je to vetsinou označovane jako I max. Nemelo by být větší než 10A. Pokud ano, prave se vypaluje rele a muze to zlobit všelijak.
Vydel jsem i sady ktere mely 20docela masakr.
nepochyti, ten prod 20A je tam jen par ms a to pojistka nepochyti . Pochyti to trochu kontakty na rele a ty cas se opali a vznikne tam vetsi prechodovej odpor.... A pak to muze hlasit tady tu hlasku....