Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 - stahovačka okna u řidiče DEFEKT

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fubator

#1 Příspěvek od Fubator »

Nováček zdraví ostřílený BMW piráty 8)
A hned poprosím o radu zkušenějších - mám E36 318is cabrio a problém se stahovačkou u řidiče. Díky tuhé zimě a nezkušenosti sem musel vyměnit celej stahovací mechanismus, protože se mě urvalo hlavní rameno, který je spojený s ozubeným půlkolem. Téměř určitě se to stalo tak, že jedno ze dvou ramen, který jsou nacvaknutý v kolejnici na okně vyskočilo, a pákou, která tam díky tomu vznikla se urvalo právě to hlavní rameno. Po výměně vše funguje jak má, ALE jedno z ramen stále vyskakuje (čili při nepozornosti by se mě zas mohlu urvat to hlavní rameno). je to tím, že oba plastový jezdce, v kterých jsou obě ramena zacvanknutý, jsou nahoře ulomený a ani ta svorka, která to má držet pohoromadě nefunguje(pro jistotu přikládám né moc povedený nákres, nedá se to dobře vyfotit). Nevíte prosím, jak bych to mohl jednoduše opravit/zpevnit, nebo kde bych mohl ty díly koupit? Musím kvůli tomu jezdit bez tapecu a hlídat při každým stažení okýnka, jestli to zas nevyskočilo. A taky nevíte někdo, jak nejlíp sehnat takový ty plastový "nýtky", pomocí kterých drží tapec na dveřích? Polovina už je ulámaná..
Přílohy
bbbbbbbbbbbbbbbb.gif
bbbbbbbbbbbbbbbb.gif (23.12 KiB) Zobrazeno 1787 x
Streety

#2 Příspěvek od Streety »

Ahoj. Nýtky by měli byt k sehnani u dealera BMW. Levnejsi varianta je pak koupit cely pytlik nekde na polskych strankach kde te jedna vyjde myslim kolem 3 korun. Co tyce tech oken, tak jsem mel podobny problem. Vymenil jsem plastove jezdce a pak vse bylo ok. Ty taky sezenes u BMW. Zkus mrknout do ETK a opsat si cislo partu.
Dan td

#3 Příspěvek od Dan td »

Celá ta plastová kostička stojí cca 18,- korun, objednat se to dá v každém BMW i po jednom. Takže bych nad nějakými polskými náhradami vůbec nepřemýšlel.
Originál kostička má na sobě i tu sponku, je to jako celek.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Fubator

#4 Příspěvek od Fubator »

Díky moc za rady! A nemáte prosím nějaký odkaz na BMW díly? Google mě nachází jenom vrakoviště. Třeba s kterým máte dobrý zkušenosti. A popsat svůj požadavek - jedná se prostě o plastovej jezdec, že? Nějakej "odbornej" název to asi nemá.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xSAFA »

Tak tak zajeť do BMW ;) Taky sem měnil... Kup si rovnou dv ado zásoby.

Pokud máš ofiko dealera daleko, tak by to měli umět objednat i v běžných autodílech.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od xSAFA »

Vlevo v menu je odkaz na ETK Online, tam si to najdeš a podle čísla objednáš v BMW.
OndraZ

#7 Příspěvek od OndraZ »

Wow, ten obrazek se ti povedl, vazne moc pekny! :respect:

Jeste bych si dovolil malou poznamku k ETK, ceny ktere tam najdes v prepoctu vetsinou sedi, ale vzdycky muzes jeste pro jistotu mrknuout do ceniku BMW Krotil ;-).

http://www.bmwkrotil.cz/index.php?mname ... menu&id=11

Cenik ND u Autec na ktery je tady na klubu odkaz bohuzel uz nejaky ten patek nechodi...
icecold
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od icecold »

Fubator: Me taky vypadavalo rameno s kostkou z kolejnice, bylo to tim ze sklo pri natahovani nahoru se zeprelo rohama o gumove kolejnicky a brzdilo, na svem compactovi stacilo postylovat rameno uchyceni stahovacky (pokud ho mas sroubovane) ke dverim (posunout nahoru/dolu) a vsechno bylo ok

tady to mas na obrazku, sice je to sedan ale vypada to stejne, je to rameno cislo 2 zkus ho postylovat nahoru nebo dolu ;) a povol predtim trosku i stahovacku ;)
Obrázek
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xSAFA »

OT:

OndraZ píše:Wow, ten obrazek se ti povedl, vazne moc pekny! :respect:

Taky se mi moc líbí, hold někdo je nadanej na kreslení a někdo ne :D Kdybych to nakreslil já tak by asi nebylo ani moc patrné co myslím...

:roll: :oops:
Fanny

#10 Příspěvek od Fanny »

Pres net sem ty jezdce objednaval na http://www.mjauto.cz v sekci Febi-dodatkový katalog/ruzne, chcou tam za to 60,-/ks+posta doruceni 1-2 dny
Fubator

#11 Příspěvek od Fubator »

Moc vám všem děkuju za pomoc, je to super, tolik rad, už mám objednáno. DÍKY MOC, ať to jezdí!
(p.s. ehm, díky za poklonu, myslel jsem, že se tam ten obrázek nenahrál, protože ho nevidim :?: )
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od xSAFA »

Nevidíš jelikož nejseš členem klubu... :wink:
green_fish

#13 Příspěvek od green_fish »

Nechce se mi kvůli blbosti zakládat nové vlákno, navíc můj problém s tímto souvisí...
Při vytahování nahoru mi vyjíždělo okýnko z vodících lišt... po rozdělání jsem zjistil, že mám urvaný takový vodící plastový kroužek, který pohyblivě spojuje 2 ramena (je to oblast červeně vyznačená na schémátku), na fotce je zbytek z toho kroužku na nýtu. Nevíte, dá se tohle nějak vyměnit/dokoupit? Nechci kvůli takové blbosti měnit celou stahovačku za 2 litry :-/

Díky moc za rady :-)
Přílohy
063.png
063.png (25.22 KiB) Zobrazeno 224 x
DSC00730.JPG
DSC00730.JPG (32.95 KiB) Zobrazeno 224 x
Netopyr
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Netopyr »

mám compacta r.99 a řidičova stahovačka se odporoučela - zašel jsem do BMW koupit plastovou kostku v domění, že chcípla právě ta... ano chcípla, jenže v r.99 se už od téhle výměnné kostky upustilo a v liště běhá místo plastové kostky plastový kroužek, jehož střed je na hřídelce nalisovaný (resp hřídelka na liště), z čehož plyne, že to vypadá, že po prasknutí bych musel měnit celou stahovačku a ne jenom kousek plastu za 50kč... máte někdo zkušenosti jak to opravit?
zkoušel jsem tam tu kostku nějak pořešit, ale je větší než lyžiny, tudíž nepoužitelná... fakt se musí vyměnit celá stahovačka?

v ETK je vidět, že je tam kolečko na místo kostky :c(

díky

Net.
Přílohy
stahovacky.png
stahovacky.png (16.53 KiB) Zobrazeno 195 x
scoupe

#15 Příspěvek od scoupe »

Opravit to prý nejde, taky jsem kvůli tomu koupil druhou a mám klid, přidělal na šroubky místo nýtků funguje. Jinak možná poradí někdo ze zkušenějších.
shade741

#16 Příspěvek od shade741 »

jako nikdy jsem to nedělal a pokud to chápu dobře jedná se o kolečko který jezdí v tom profilu a k rameni je přinýtováno či přišroubováno :?: Myslím, že pokud by se to odvrtalo/odšroubovalo, tak takový paznecht je ze silonu na soustruhu vytočen zaokamžik, pokud neznáme nikoho s přístupem k soustruhu tak vzít pilník, vrtačku a hurá na to :) Myslím, že to prostě musí jít :wink:
Netopyr
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Netopyr »

jj, přesně tak - je to kolečko jezdící v kolejnici... jeho střed je na čepu který je nalisovaný/navařený do jiného ramena a z toho se vyndat nedá, leda to odbrousit a pak to tam přivařit... ovšem i tak to asi vyjde líp než kupovat celou stahovačku :c)

Net.
Odpovědět