Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
help help pomozte
Čidla klepání, demontáž
Čidla klepání jsou použity u motoru s Bosch DME M1.7, M3,3,1, M5.2, a Siemens MS 41.1 řídících jednotek motorů. Tyto čidla jsou našroubovány na levé straně bloku válců a hlídají spalovací komoru proti destruktivnímu klepání motoru. Když motor klepe, čidlo to zaznamená, zapalovací bod je omezen motorovým kontrolním modulem.
Na šestiválcích, je toto čidlo přístupné po odmontování sacího potrubí. Na čtyřválcích je třeba odmontovat horní část sacího potrubí. Podle obrázku 12.
pak tam píšou o utahovacích momentech... prostě se na to koukni, opiš to do google překladače a kdyžtak napiš, ale jsem přesvědčenej o tom, že se tu najdou odborníci, co ti poradí. Příště ale zvol lepší název. Třeba E36 čidlo klepání nebo tak něco, jinak ti tady ten příspěvek nevydrží dlouho.
Ten obrázek je moc velkej a ani ho tu nechci publikovat. Jestli o něj stojíš, napiš mi SZ a e-mail.
Čidla klepání jsou použity u motoru s Bosch DME M1.7, M3,3,1, M5.2, a Siemens MS 41.1 řídících jednotek motorů. Tyto čidla jsou našroubovány na levé straně bloku válců a hlídají spalovací komoru proti destruktivnímu klepání motoru. Když motor klepe, čidlo to zaznamená, zapalovací bod je omezen motorovým kontrolním modulem.
Na šestiválcích, je toto čidlo přístupné po odmontování sacího potrubí. Na čtyřválcích je třeba odmontovat horní část sacího potrubí. Podle obrázku 12.
pak tam píšou o utahovacích momentech... prostě se na to koukni, opiš to do google překladače a kdyžtak napiš, ale jsem přesvědčenej o tom, že se tu najdou odborníci, co ti poradí. Příště ale zvol lepší název. Třeba E36 čidlo klepání nebo tak něco, jinak ti tady ten příspěvek nevydrží dlouho.
Ten obrázek je moc velkej a ani ho tu nechci publikovat. Jestli o něj stojíš, napiš mi SZ a e-mail.
azda nechces to cidlo menit, jeste jsem nevidel zeby cidlo bylo nefunkcni, zde kyzd diagnostika hlasi cidlo klepani, je to jenom varovny signal ze neco neje v pozadku, schvalne skus ho odpojit a nastartovat, motor bude linej jak slimak jet do otacek, to ze ti hlasi konck sensor jsem videl na 4 E36 stkach 4 valcich ,motor se tresl jako by chtel vyskocit, chyby byli vacsinou v podpalenych ventilech nebo cidlo vacky ,mam totozny problem a hlasi mi to knock sensor cili cidlo klepani a a tym upravuje jednotka predstih detonacne spalovani, aLE taky vim ze mam podpalenej ventil, takze nenech se klamat, ze cidlo menit treba, ne to cidlo hlasi prave ze neco neni v poradku, byl pripad na cidlo vacky: ohmicky bylo okej, ale diagnostika nehlasila vubec, po vymene hlaska knock sensor, lambda probe je pryc a auto jede .takze hledej kde je chyba