martilulin píše:To mas pravdu s tema botama.A co treba Bata,ten je o neco levnejsi nez Nike a Adidas a kvalita je tam take zarucena.Mimo to Mogul uz neni ten plesnivy kanystr s tuhou tekutinou co se pral do Shade 120.Pokud ho BMW schvalilo pro sve vozy,nevidim duvod se bat.A to ktery olej je schvaleny se dozvis z te specifikace co je tam uvedena.Kdyz neveris Mogulu,kup treba Texaco,to je o pulku levnejsi nez Shell.
Tak s tim baťou to je jasný ale vem si zíráš na to v televizi na ty voleje na každý rally nebo F1 máš napis castrol shell mogul sem neviděl nikde tak proto tomu nevěřím, určitě by mojí situaci nejlépe uklidnilo tam mít castrol sice za 1600 ale lépe než mobul.... a když si vemeš jak trh zahlcujou šmejdy z číny a tak dále tak se není čemu divit, že lidi jako já se bojí koupit nějakej mogul
trochu OT: ani Adidas, ani NIKE neumi delat boty pro deti do 4 let, to ti rekne kazdy detsky lekar..., nebo D-test. A pokud jsi nikdy nevidel reklamu MOGUL v rally na aute, tak jsi asi nikdy nevidel za poslednich 10 let zadnou rally... viz napr. Roman Kresta (Mogul a Tescoma)...
Chlapi potřebuju poradit nějaký olej (asi nějaký Castrol) do BMW e91, 318d.
Nalítáno cca 120 000, problém je, že ABSOLUTNĚ nevím, co je v motoru teď a ani jak dlouho...proto raději vyměním.
Co doporučíte? Značku a parametry..Díky
EDIT: Víte ještě někdo kolik toho oleje budu potřebovat?
janzat píše:Chlapi potřebuju poradit nějaký olej (asi nějaký Castrol) do BMW e91, 318d. Nalítáno cca 120 000, problém je, že ABSOLUTNĚ nevím, co je v motoru teď a ani jak dlouho...proto raději vyměním.
Co doporučíte? Značku a parametry..Díky
EDIT: Víte ještě někdo kolik toho oleje budu potřebovat?
zdravím máte někdo zkušenosti stímhle připravkem ve voze 325TDS? slyšel sem že se to vyplatí pro starší motory a tohle sem našel na netu.
"Speciální aditivum do
motoru. Odstraňuje nežádoucí vůle a kouřivost, motoru. Měřitelně
snižuje emisní hodnoty motorů., Pro dieselové i benzínové motory."
Klingy píše:zdravím máte někdo zkušenosti stímhle připravkem ve voze 325TDS? slyšel sem že se to vyplatí pro starší motory a tohle sem našel na netu. "Speciální aditivum do motoru. Odstraňuje nežádoucí vůle a kouřivost, motoru. Měřitelně snižuje emisní hodnoty motorů., Pro dieselové i benzínové motory."
Žádnou sračku. V tomto tématu uvádí uznávaná kapacita, cituji (zestručněno): "každý olej je hodně složitá chemie aditiv, jakýkoliv "doplněk" je vždy jen na škodu"...
To all:
Do roku cca 02 je podle mě nejlepší řešení ARAL High tronic 5W-40. Cena cca 180,- za litr (včetně DPH). V té době doporučovaný olej přímo BMW (než došlo k (obálkové) dohodě s Castrolem)... Obchody zde uvádět nebudu... Je jen dobře, že se po pauze u nás zase začal prodávat...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Ted jsem sve 320D r.v. 2007 daval do (neoriginal, ale dobreho) servisu na klasickou vymenu oleje, filtru apod. Sahli do nejakeho katalogu a rekli, ze jediny spravny je 5W-30 (Castrol). Toz nevim, mam ho tam, platil jsem za litr petistovku. Nevim, jestli by se dam dalo regulerne nalit neco levnejsiho v odpovidajici kvalite.
netos píše:Ted jsem sve 320D r.v. 2007 daval do (neoriginal, ale dobreho) servisu na klasickou vymenu oleje, filtru apod. Sahli do nejakeho katalogu a rekli, ze jediny spravny je 5W-30 (Castrol). Toz nevim, mam ho tam, platil jsem za litr petistovku. Nevim, jestli by se dam dalo regulerne nalit neco levnejsiho v odpovidajici kvalite.
opět dotaz k oleji Very Happy mám E39 525d,najeto 120tis., údajně se lilo Castrol Edge 5w30,nehraju na long life,cca 10-15 tis měním,co doporučíte? Pořád edge 5w30 nebo 5w40 nebo třeba Q8,BP Visco 5000/7000? Pak jsem našel i http://nejoleje.eu/bmw-5w-30-1litr--akce-i500.html Very Happy A ještě bych měl dotázek i k filtrů,co berete?Mann,Bosch,nebo to jsou jen reklamní triky? Díky moc!!
LLuKKi: Já do 330d leju od začátku Castrol SLX 0W-30, poslední roky se už nedá moc sehnat, tak kupuju za 3 stovky Castrol EDGE 0W-40 (BMW LL04). Osobně bych tam dal cokoliv od Castrolu se specifikací LL01 či LL04, čili i tou 5W-30 nic nezkazíš. Co se týče filtrů, tak kupuju originální přímo v BMW, rozdíl je pár stovek.