Zdravím klubáky a prosím o radu.
Mám E36 325i kupé, přestavěno na LPG.
Za studena při ustálené jízdě s minimálně sešlápnutým pedálem plynu najednou přestane jet a začne brzdit motorem (jako by se utnul přívod paliva). Po lehkém přidání se po pár vteřinách zase chytne a jede. Takhle se to opakuje dokud se motor neohřeje. Při hodně sešlápnutém pedálu plynu to nedělá. Dělá to na jakýkoliv rychlostní stupeň včetně neutrálu. A nedělá to vždycky. Většinou sice ano, ale někdy dá pokoj.
Problém se projevuje jak za studena, kdy jede auto ještě na benzín, tak i po mírném ohřátí, kdy už auto jede na LPG. Po tom co se motor ohřeje úplně (teplměr na kolmo) tak to ještě tak 2 minutky blbne, ale pak už je klid.
Nevím jestli to souvisí s druhým problémem. Když nastartuju ohřáté auto, zlobí volnoběh. Otáčky vyletí k 1.000 a pak pomalu padají k 600. Když se tam dostanou, tak zase o trochu vyletí nahoru a tak furt dokola dokud se neustálí. Také nedělá vždycky.
V poslední době měněná lambda, termostat, svíčky maj najeto 15.000. Před 2.000 prošlo revizí LPG.
V háji je určitě vanos, ale ten už byl v pytli už dřív než tohle začalo dělat.
Snažil jsem se podobný problém tady najít, ale buď na to nejsem dost inteligentní nebo to tu není.
Předem moc děkuju za rady a nápady.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 za studena při klidné jízdě utne přívod paliva
-
- Kontaktovat uživatele:
To co popisuješ by mohl dělat nefunkční výhřev lambda sondy, ale píšeš že tu máš novou... Nevím jestli by to mohlo mít i souvislost se špatným potenciometrem klapky, ale zase když se to ohřeje a je vše OK tak to spíš asi ne, i když...
Něco podobného mi dělala i neorigo váha od Starlinu, ale to mi dělalo i za tepla...
Každopádně začal bych origo diagnostikou, ta by mohla říct víc... Tvůj problém může být kombinací více věcí.

Každopádně začal bych origo diagnostikou, ta by mohla říct víc... Tvůj problém může být kombinací více věcí.
Než se vydám cestou návštěvy servisu a sypání do auta ve velkém, zkusil jsem ještě natočit, co auto dělá.
Natáčel jsem při mírně sešlápnutém pedálu plynu (konstatně sešlápnutý, nepřidával jsem ani neubíral), na neutrál z kopce dolů. Až do zastavení to dělá to samé. Po zastavení na mírné přidání plynu nereaguje vůbec a chová se jako bych na plyn vůbec nešahal. Až když to člověk přišlápne trošku víc tak zareaguje...
Video je tady: http://www.youtube.com/watch?v=11AykHpmyv8
Kdyby s tím měl někdo zkušenost nebo věděl, tak budu moc rád za radu, protože takhle se s tím moc jezdit nedá. Jenom čekám kdy to škubne a frajer za mnou to nebude čekat...
Díky moc
Natáčel jsem při mírně sešlápnutém pedálu plynu (konstatně sešlápnutý, nepřidával jsem ani neubíral), na neutrál z kopce dolů. Až do zastavení to dělá to samé. Po zastavení na mírné přidání plynu nereaguje vůbec a chová se jako bych na plyn vůbec nešahal. Až když to člověk přišlápne trošku víc tak zareaguje...
Video je tady: http://www.youtube.com/watch?v=11AykHpmyv8
Kdyby s tím měl někdo zkušenost nebo věděl, tak budu moc rád za radu, protože takhle se s tím moc jezdit nedá. Jenom čekám kdy to škubne a frajer za mnou to nebude čekat...

Díky moc