Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
jazda v zime
No zadkolku som mal presne S-120
Bolo to moje prve auto a na blate som sa skrabal takou cestou akou by predkolka nikdy nevysla, navyse pomalicky, navyse na minimalnom dezene
Tam som mal ale problem s lahkym predkom. Nasralo ma to ze som nemohol dat auto do garaze pretoze som sa musel rozbehnut a aj tocit
Vzdy mi predok utekal. Inak bola spokojnost. V zakrutach som lietal ako handra ked som nedal pozor a pridal viac plynu. Suhlasim ze potrebujem poriadne gumy nie nejaka no name znacka a potom by nemal byt problem. Precital som toho uz dost a je viav nazorov ze zadkolka je lepsia ako predok a ze v zime sa s nou da v pohode chodit na lyzovacky atd... V auguste ma caka vyber tak uvidime co sa pritrafi... Rozhodujem sa medzi BMW e46 320D 2005, potom este jazdena Opel Vectra Caravan 1.9CTi 110kW 2006-7, alebo potom novy funglovka Yaris 1.33VVTi 6stunovka. Uvidime co bude 

U předokolky je výhoda, že když něco nevyjede, tak na má ještě možnost to vycouvat. Ale klasika je klasika
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
No v BMW som sa viezol aj vtom 320D ktore chcem, ale vo Vectre ee, Yaris iba koli tomu ze by bolo za podobne peniaze nove auto. Ale dnes som sa v tom viezol a nic s neho nebude. Je to proste Yaris
Jasne ze BMW je pecka. Iba zvazujem alternativy, teraz iba dve Vectra 1.9CDTi ta 150konova a BAWO 150konovy.

Cely život jsem jezdil s předohrabama a nakonci sve "fwd kariery" jsem se v zimě naučil slušně jezdit bokem aniž bych tahal za ručku
po přesednuti to bawa 3,5 let zpět jsem zezačatku byl zklamany čekal jsem asi něco jinho z těch všech počitačovych her že(:lol:) ale pak jsem se naučil a za fwd bych už neměnil.
Tuto zimu ale jsem byl docela vyjukany z toho že jsem často měl problemy ve vyššim sněhu a to s zanovnima michelinama (ale 235/45/17), ani v samarce na dřevěnych celoročnich gumach s dobrym vzorkem jsem neměl podobne potiže
podle mě ale za to muže tože auto je snižene a sedal jsem si břichem na snih
nakonec jsem vždy vyjel ale ta ostuda!

Tuto zimu ale jsem byl docela vyjukany z toho že jsem často měl problemy ve vyššim sněhu a to s zanovnima michelinama (ale 235/45/17), ani v samarce na dřevěnych celoročnich gumach s dobrym vzorkem jsem neměl podobne potiže

Rozhodovat se mezi e46, Oplem a Yarisem? Není přeci o čem přemýšlet. Z Yarise se osypeš, je to mrňous, Opelu se raději vyhni a kup BMW a pak už ti žádné jiné auto mimo BMW nebude dost dobré. Vím o čem mluvím a není to jen má zaujatost a láska k BMW.
Je celkem logické, že se Škodou 120 jsi vyjel vše, protože má sice hnanou zadní nápravu, ale má tam i motor jako skvělou zátěž (předokolkářům s motorem v předu se do kluzkého kopce také lépe vycouvává - to je dle zákonů fyziky). A s Bavorem, kterej má hnanou zadní nápravu se ti bude jezdit úplně normálně, auto je totiž dobře vyvážené a má celkem těžkou zadní nápravu. Naopak auto je i takhle přirozenější a tak jak má být (viz závodní vozy, motokáry nebo supersporty) a chová se i v zimně předvídatelnějc a z případného smyku se budeš jen chovat přirozeně a snadno ho z něj dostaneš. Ale pokud budeš chtít tak se se zadokolkou dá užít i hodně srandy.
Zadokolky se neboj i má manželka, která není zrovna řidič se s BMW hned sžila a od té doby jezdí jistě, ráda a velice dobře.
Nekupuj si jen auto, kup si BMW.
Je celkem logické, že se Škodou 120 jsi vyjel vše, protože má sice hnanou zadní nápravu, ale má tam i motor jako skvělou zátěž (předokolkářům s motorem v předu se do kluzkého kopce také lépe vycouvává - to je dle zákonů fyziky). A s Bavorem, kterej má hnanou zadní nápravu se ti bude jezdit úplně normálně, auto je totiž dobře vyvážené a má celkem těžkou zadní nápravu. Naopak auto je i takhle přirozenější a tak jak má být (viz závodní vozy, motokáry nebo supersporty) a chová se i v zimně předvídatelnějc a z případného smyku se budeš jen chovat přirozeně a snadno ho z něj dostaneš. Ale pokud budeš chtít tak se se zadokolkou dá užít i hodně srandy.
Zadokolky se neboj i má manželka, která není zrovna řidič se s BMW hned sžila a od té doby jezdí jistě, ráda a velice dobře.
Nekupuj si jen auto, kup si BMW.
mam e36 320coupe a prezil som s nim prvu zimu a bolo to super... tam kde by som na ocovom opli combo 1,6 nasadzoval retaze tak som si vysiel v pohode... nemal som ziaden problem ani na zladovatelom terene auto si razilo cestu vo vsetkom
raz som nasadzoval retaze ale to napadlo za noc 50cm snehu a ja som zaparkoval hlbsie v lese
ale sneh som presiel takze pohodicka a to mam 4mm dezen cize nic extra
byvam pod tatrami a casto