Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

325 nafťák

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jaicob

#1 Příspěvek od Jaicob »

Čau , přemýšlím o koupi e36tky 325 v naftě a chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi TDS a TD krom výkonu a co byste mi radši doporučili, naco si dát pozor apod ..momentálně vlastním e36 318is atak mě spíš láka to tdso jelikož má podobný výkon :D
dede789

#2 Příspěvek od dede789 »

Cus,je tu spousta temat ohledne TDS...na co si dat pozor co se tam podelava...nesedel jsem v ISku,ale v nacipovanym 2,5tds a jede to opravdu nehorazne...rozdil mezi TD a TDS...myslim ze jde o ridici jednotku,TD nema intercooler.Ja osobne mam 2.5tds E36...nevlastnim ji dlouho,ale koupil jsem ji s nacatym vstrikovacim cerpadlem a je to silene znat na vykonu...pri rozjezdech me trhne snad i cyklista a starty za tepla,silenost...ted se to cerpadlo bohuzel rozsypalo uplne,davam ho na repasi tak jsem zvedavej...urcite si musis dat pozor abys tomu nejak pravidelne nenakladal studenymu....pokud ho budes kupovat dej si pozor na to cerpadlo je to neprijemna vec..taky pozor na hlavu.Pokud byl predchozi majitel prase a neumel se k tomu chovat mohl bys mit problemy i s tim.Jestli budes mit jeste nejaky nejasnosti,rad odpovim ;)
Jaicob

#3 Příspěvek od Jaicob »

Za studena bych tomu určitě nenakládal k atum mám cit =) a nemáš zkušenosti s automatem ?? Docela rád bych do něj šel ....jinak dík moc za odpověď 8)
dede789

#4 Příspěvek od dede789 »

Bohuzel nemam...mam ho v manualu :)
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Slavisimo »

Jesli mas ISo tak TDS je docela nuda pokud ho nenacipujes....Osobne bych si radsi nechal to ISo. Jedete to skoro stejne.
Jaicob

#6 Příspěvek od Jaicob »

Jede to skoro stejně ale spotřeba je lepší u tdesa a láká mě 6ti vál ...a benzín šestivál na mě už moc žere :D
Brody
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Brody »

šestivál ti bude žrát zhruba o litr víc než to iso. Mám 316ku a 328mu.
Co myslíš, která motorizace bude žrát víc? :wink:

Jinak k tý naftě, pokud najdeš dobrej kousek tak by asi neměl být problém, ale slušný kousky se hledají těžko. :cry:
KamilAC

#8 Příspěvek od KamilAC »

K tomu jak to jede... 325tsd jsem měl už dvě, teď se čas od času svezu s 318is, a můžu i porovnat přímo na silnici s TDSem, IS nejede proti TDS bez chipu o nic pomaleji, je to fakt stejný. TDS sice větší krouťák, ale taky znatelně větší hmotnost. Pokud jde o spotřebu, po městě budeš s TDS i IS jezdit tak jako tak kolem 10L/100km, na dálky ti TDS něco ušetří. Výhodou TDS určitě je, že nafta se dá sehnat levněji pod rukou, na druhou stranu je na něm mnohem víc věcí co ti můžou na motoru odejít, který jsou i o poznání dražší...
Jaicob

#9 Příspěvek od Jaicob »

Brody : to je jasný že benál šestivál bude žrát víc ,ale já se tu bavím o naftě :D a je pravda že to nebude lehký sehnat dobrý kousek :?

KamilAC : jojo to je výhoda té nafty ...a když víš kam máš zajít tak to není zas takový problém 8) určitě bych to chtěl časem i čipnout kdyby to ještě nebylo...každopádně musím hodně hledat abych vychytal co nejlepší kousek a nejradši bych aby byl v automatu 8)
Odpovědět