Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Po delším stání vibrace při rozjezdu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ironpipi

#1 Příspěvek od ironpipi »

Mám takovej dotaz, když auto stojí cca 3dny a více, tak při první jízdě se při rozjezdu při určitém záběru spojky auto roztřese, dělá to jen při rozjezdu, po ujetí cca 10 km už to nedělá. Když autem jezdím každý den, tak je vše ok. Na co to vidíte, setrvák, ložisko kardanu, hardynu? Díky
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

Hardyna dělá spíš rázy při řazení, tohle bych viděl na setrvačník...
ironpipi

#3 Příspěvek od ironpipi »

Nevím, podle mě by to setrvačník dělal pořád a ne jen po delším stání...
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

Těžko říct jakou to může mít spojitost, mě se setrvačník ze začátku ozýval taky jen někdy a pak už to bylo furt. Tak uvidíš pokud na nic nepříjdeš a bude se to zhoršovat je to nejspíš on.
capri
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od capri »

mě dělá setrvák to že když se auto ohřeje (tak necelou hodku jízdy po praze) tak se při rozjezdech auto začne tak klepat že mi to div nevyrve volant z rukou je to hrozny jinak ja bych to viděl taky na setrvak no

a nebo mastnou spojku a po nejakym ospojkovaní se ten olej opálí ale to by ti asi spojka klouzala
ironpipi

#6 Příspěvek od ironpipi »

Taky bych to viděl na tu spojku, že je jako by něčím slepená...víc to dělá když prší a je vlhko jak když je sucho, je to zajímavý...nijak se to nezhoršuje.
capri
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od capri »

no ja to vyřešil tak že sem koupil komplet spojku i se setrvákem novou a krom toho i hardynu a uložení kardanu :) takže by to auto mělo jet jak nový :)
ironpipi

#8 Příspěvek od ironpipi »

Tak s ním holt musím asi jezdit každej den:-)
horan

#9 Příspěvek od horan »

u mě stejná závada. Ale stačí když auto stojí jen přes noc. :cry: Nevím co s tím. Dělá to jen při "pomalém" rozjezdu. Tzn nějakých 1500ot/min a zlehoučka. Když se tomu přišlápne a spojku nepouštím pomalu, tak to neudělá.
hosino

#10 Příspěvek od hosino »

1. zkus odvzdušnit spojku.
Pak dej vědět jestli to dělá dál.
Brody
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Brody »

capri píše:mě dělá setrvák to že když se auto ohřeje (tak necelou hodku jízdy po praze) tak se při rozjezdech auto začne tak klepat že mi to div nevyrve volant z rukou je to hrozny jinak ja bych to viděl taky na setrvak no

a nebo mastnou spojku a po nejakym ospojkovaní se ten olej opálí ale to by ti asi spojka klouzala

Hele tak to mám stejný u tý svý 16ky. Při studeným autě v pohodě, ale jakmile se ohřeje tak skoky jak kdyby se to mělo rozpadnout. Někdo říká setrvák někdo zase spojku. Jen spojka se měnila před rokem a půl. A od té doby se to zhoršilo. :cry:
hatorikatany
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od hatorikatany »

neco podobnyho mi delal (na passatu) "vymackanej" pritlacak, ale delalo to jak teply tak studeny, spis asi podle toho jak si sedlo lozisko ... jinak na coupe mam setrvak tak dost spatnej a tyhle vlastnoti nepozoruju spis zachrasteni pri chcipnuti motoru a i pri proslapnuti plynu je malinko slyset jak tam vibruje ... musim ho vymenit :lol: :oops:
ironpipi

#13 Příspěvek od ironpipi »

Dnes jsem měnil olej, tak jak jsem byl pod autem, tak jsem si všiml, že je na jedné straně urvaná guma na tlumiči torzních kmitů, mohlo by to způsobovat třeba tohle?
Díl č. 2 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE51&mospid=47425&btnr=26_0063&hg=26&fg=05
Odpovědět