Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
střílí do sání a nemá absolutně tah (M50B25 bezvanos)
Cus, píšu na žádost mého kámoše, který čerstvě dotáhl e36 s 2.5L bezvanosem.Kdyz auto dovážel, tak si myslel, že se jedná o starý benzín,jenže ejhle.......benzín po odpuštění z lišty byl krásně průzračný,bez zákalu a nečistot.Motor po natočení jde jak brambory, houpe ,s "podlahou" točí pouze 2500 ot. a chcípne.Občas se udrží a nezdravě bublá a střítí do sání.Z airboxu jde šedivej kouř spálenýho benzínu s olejem.Měnili jsme svíčky,čerpadlo,odpojovali váhu vzduchu a nic.Problém se vyskytuje jak za studena tak za tepla(více).Můžete mě ňáko nasměrovat, na co se zaměřit?
tak dneska se startovalo a pul minuty drzel za studena jak ma.Pak mu tejpek vytnul 3x omezovac,zkusil, jak jde do otacek.Vse v naprosty pohode.Ale nakonec po delsi dobe na volnobehu to zase slo jak brambory az nakonec zdechnul.
........ nechci slyset, ze je "nerozumnej" kdyz to toci za studena,ja mu to rikal
........ nechci slyset, ze je "nerozumnej" kdyz to toci za studena,ja mu to rikal
Pak mu tejpek vytnul 3x omezovac...
-to jako s tim jel nebo to jenom vytocil?
pokud to chvili jelo jak ma, tak asi pal. filtr nebo cerpadlo. muze zkusit odpojit cidlo vacky, klidne i lambdu.
tvuj kamos je ale "nerozumnej". ne ze to vytaci za studena(tim to sice taky kurvi), ale ze vytaci motor, kterej muze myt spatny rozvody.
Paavo píše:ne....."jen" na volnobeh tomu slapl a dla mu tezce napit.
-a v tu chvili to jelo 100% jak ma? Pokud ano, tak se rozvody, podpaleny ventily, ucpanej kat atd daj vyloucit.
jinak je nejlehci zkusit vymenit pal. filtr, pripadne odpojit lamdu.
V pripadne spatnych(ucpanych) vstriku, zapalovani nebo RJ je tezky takhle obecne neco poradit.
cidlo plynu- muze zkusit odpojit, ale to nebude ono
lambda- tu bych nechal po celou dobu reseni zavady odpojenou
cidlo klikovky- pokud je polofunkcni, tezko to pozna. maximalne zkonrolovat cistotu, zmrit odpor a kabliky
svicky jste menili
vaha- nepravdepodobny ale...
civky- to by jich muselo byt v haji hodne (ale zas v pripade, ze k nim de spatna kostra...)
vstriky- jedine zkusit jiny dobry, pripadne nejaky aditivum. ale asi taky nebude ono
pal. filtr- za vymenu nic nedas
regulator tlaku paliva KO- zmerit tlak v pal. liste nebo vymenit
pak to muzou byt i chujoviny ve stylu spatna baterka, ucpana pal. trubka atd.
!!!!jako prvni vec bych ale vyloucil ty nej brutality (to co psal Cuky)
-zkontrolovat rozvody, zmerit komprese
diagnostika by taky mohla nekam nasmerovat
to jako prisel do prodejny aut, ze chce 325
a oni: jo, jednu tu mame, ale nejede motor, je v nem starej benzin
on: to nevadi, ja to beru

ee, me rikal , ze je to auto dotazeny z Reichu a prodali mu ho tejpci,kteri vozi do CR pouze "modrobilou vrtuli".Prej,kdyz jeli zkusebku, tak to jelo jako krava, ale pak,aspon co si pamatuju tak rikal, ze kdyz odjizdel ocad, tak uz to nebylo ono a svaloval to na starej benal z Reichu,ze ho vyjede a pak to bude OK.Jenze...... ono se to snad jeste zhorsilo a tuto sobotu uz byl zralej na odtahovku, jak to nejelo a nechtelo to chytit.
me samotneho napada,je to pouze domenka, ze palivovej filtr to nemuze byt, nedokazu si predstavit, ze ma vliv nedostatek paliva na predstih,na to, ze smes vybuchuje pred,nebo za horni uvrati->tehdy, kdyz je stale jeste otevren saci ventil.......zkuste mi to odbornici vysvetlit
me samotneho napada,je to pouze domenka, ze palivovej filtr to nemuze byt, nedokazu si predstavit, ze ma vliv nedostatek paliva na predstih,na to, ze smes vybuchuje pred,nebo za horni uvrati->tehdy, kdyz je stale jeste otevren saci ventil.......zkuste mi to odbornici vysvetlit
prodali mu ho tejpci,kteri vozi do CR pouze "modrobilou vrtuli".Prej,kdyz jeli zkusebku
to jako prisel za tejpkama, kteri vozi do CR pouze "modrobilou vrtuli", ze chce 325
a oni: jo, jednu tu mame, ale nejede motor, je v nem starej benzin
on: to se mi nejak nezda
oni: kdyz jsme to projizdeli, tak to jelo jak svina
on: OK, tak ja to beru
(nebo pri projizdce byl i on?)
treba to plna nadrz aditivovanyho benalu vyresi (nafta, voda)
jo, tedka me napadlo, ze rikal, ze mel svicku na valci hned u kabiny ze shora pokrytou olejem.Od závitu az po izolator,zda mel olej take na styku svicka-civka to nevim.
tak to bytreba taky mohlo byt ono, ale pokud zkousel svicky menit , tak by pripadnej olej ocistil a jedna spatna by urcite nezapricinila, ze to nejde pres 2500
Paavo píše:me samotneho napada,je to pouze domenka, ze palivovej filtr to nemuze byt, nedokazu si predstavit, ze ma vliv nedostatek paliva na predstih,na to, ze smes vybuchuje pred,nebo za horni uvrati->tehdy, kdyz je stale jeste otevren saci ventil.......zkuste mi to odbornici vysvetlit
odbornik rozhodne nejsem a logicky jsou pro me pripustny akorat ty rozvody nebo podpaleny ventily
ale z parkrat jsem zazil, ze kdyz jde do motoru chuda smes, tak to ma snahu slehnout do sani
Kdyz bych to bral logicky:
* motor nasaje chudou smes(spatna vaha, lambda, vstriky, tlak paliva(pal. filtr, cerpadlo, regulator), dira v sani jak usta stare zeny)
* stlaci ji
* zapali ji
* expanze -smes hori
* vyfuk -chuda smes pri vyfuku stale hori (ma pomalejsi horeni)
* pri horni uvrati vyfuku se zacina otevirat sani (zaroven pootevreny v. i s.)
* vyfukove plyny (ktery jeste hori) se dostavaji do sani, zatimco v sani uz je nachystana (se chysta) vybusna smes
* tak co ted??
ja se sem prifarim s podobnym problemem. M50B20 stal asi 7 mesicu s tim ze houpe s otackama po opetovnem ozivovani ted chvili bezel celkem normalne jen mel zvysene volnobezne otacky cca 800-900 misto 600 rekl sem si dobry snad se po projeti a zahrani komplet motoru ustali. neustalili. ted to dela to ze houpe celkem pravidelne mezi 1000-1500 coz prej delalo jako pred odstavenim. kdyz skrtnu o plyn na tenhle volnobeh tak otacky vylitnou treba na 3tis. je praskla hadice VAHA-KLAPKA. a jeste rucicka na budikach nejde uplne plynule trosku se trha, ale to muze byt mozna budikama. auto je e34
napada me: vaha, cidlo otacek nebo nejaky podtlak?
napada me: vaha, cidlo otacek nebo nejaky podtlak?