Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
plave v kolejích
-
cesta Praha -> Hradec Králové. na hlavním tahu před Kolínem jsem předjížděl pár aut, a jak je tam starší část silnice s kolejema, tak sem při 120ti myslel, že se odporoučím ze silnice! mám sice 205/60 R15 gumy, ale to snad neni ani možný! auto lítalo ze strany na stranu, točilo si to s volantem a já se jen modlil, abych dojel. prosím, poraďte, jelsit mám vyměnit gumy nebo začít řešit vůle v řízení (čepy)
PS: po rovný silnici je vše naprosto OK! a při vypnutým motoru při pohybu volantu je slyšet trošku ťukání od serva. jinak nikde žádná vůle není, zadní silentbloky měněný, geometrie udělaná před 14dny. prostě když jedu třeba jen 70 v kolejích na asfaltu, auto si samo zatočí a začne táhnout k pangejtu, pak se samo srovná (když sou extra hluboký). s autem citroen xantia gumy 175/65 R14 na stejném úseku bez problému, takže to jde!
PS: po rovný silnici je vše naprosto OK! a při vypnutým motoru při pohybu volantu je slyšet trošku ťukání od serva. jinak nikde žádná vůle není, zadní silentbloky měněný, geometrie udělaná před 14dny. prostě když jedu třeba jen 70 v kolejích na asfaltu, auto si samo zatočí a začne táhnout k pangejtu, pak se samo srovná (když sou extra hluboký). s autem citroen xantia gumy 175/65 R14 na stejném úseku bez problému, takže to jde!
-
pozná se vůle v řízení na rovné silnici? já že v těch kolejích a po hrbolech mě příjde, že to řízení má vůli. a vůbec při 120 a vejš mě příjde, že volant moc neposlouchá. je na servu nějaká štelovací matka? mám ted objednané nové čepy a axiální táhla. vyřeší to něco?
PS: mám disky ET38, 7Jx15H2 R15. jakou nejmenší velikost pneu tam můžu obout??? myslím jaký nejmenší rozměr (na šířku hlavně)
PS: mám disky ET38, 7Jx15H2 R15. jakou nejmenší velikost pneu tam můžu obout??? myslím jaký nejmenší rozměr (na šířku hlavně)
-
Já mám na E36 v létě 225 a v zimě 205. Na letních to v kolejích občas trošku táhne, ale neni problém to volantem udržet. Na zimních si nepamatuju že by se mi to někdy stalo. Podle mě máš na podvozku něco špatně.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
Vždyť si nech ten podvozek od někoho zkontrolovat, tohle je zrovna věc kterou mechanik na zvedák vidí a řekne Ti přesně co je potřeba vyměnit.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to hodně ovlivnění tím jakou máš nazutou pneumatiku a jak má tvrdé bočnice. Když jsem jezdil na runflatech, byla to doslova přetahovaná o volant. Pak jsem jezdil na nějakých měkých shitech a necítil jsem ve volantu nic a teď mám obuté micheliny a zase citím, ale není to nic strašného. Horší je to za pořádného deště jako byl třeba teď v sobotu na D1, to jsem jel radši pomaleji abych mohl aspoň přejet do levého pruhu.
Všechny pneu byly 225/45 R17. Na zimákách se s tím samozřejm nesetkáš ty jsou měkké
Chyba v servu to určitě nebude
Všechny pneu byly 225/45 R17. Na zimákách se s tím samozřejm nesetkáš ty jsou měkké

Chyba v servu to určitě nebude