... tak se mě včera a dnes za jízdy stalo, že najednou jako kdyby došel benzin a auto se začne dusit a nechce jít do otáček, s postupným přidáváním plynu se dusí a otáčky né a né vylézt, po chvíli je zase vše OK a auto jede úplně normálně i na plnej plyn, stalo se mě to cca třikrát za jízdy po městě a jednou se to dusilo na volnoběh, dělá to i když je motor studený i když je zahřátý ... nemůže být špinavý palivový filtr? Dva dny zpět jsem měnil svíce origo NGK... takže tím by to být nemělo.. víte někdo čím by to mohlo být? Předem díky BMW E36 318is PS: nevím jestli to s tím má spojitost, ale když je motor po delší jízdě zahřátý a chci nastartovat, tak někdy startér točí déle než je zvykem a krom toho nemám moc klidný volnoběh
já mám přesně to samý, ale nechám to až na jarní opravy, tipuju to na palivový čerpadlo, (filtr,svíčky,cívku sem měnil), mě se to objevuje nahodile, třeba 4 dny jezdim v pohodě a pak už se to zas poděla a pak zas je to okej)) nebo mám prostě ňákej bordel v nádrži, nebo hadičkách kdo ví
lambda by myslim pouze nedokazala udelat spravnou smes a tim by jen houpaly otacky a auto vic zralo, ale jelo, tohle vypada na palivovy cerpadlo ve spojeni s filtrem, mozna jen spina v nadrzi, dycky se nahrne k cerpadlo a pri sani se na nem udrzi, takze v te chvili saje mnohem min
chtelo by to zmerit, kolik dava tlaku a jestli i pri pohybu dava stejne
u me (asi)naprosto stejny problem,na letisti jsem s 325i dostal pokourino i od 320i.Proste jednu chvili nejde do otacek(bubla.....proste ma divnej zvuk)a to bud v celym spektru ot nebo pouze kolem 2000ot.Veskery filtry,lambdu,vahu,svicky(ngk) jsem menil ale tenhle problem zustava,sice se objevi sem-tam za cca 400km,ale auto se tim pro razantnejsi jizdu stava nepouzitelnym,o predjizdeni ani nemluvim.Potreboval bych nejak vyloucit ci potvrdit cerpadlo benzinu.Plus jeste jak pise kolega spatny starty,u teplyho motoru musim nejdrive protocit a az na dalsi otoceni klickem chytne,blbe ale chytne....
Ahoj mel jsem uplne ten samej problem dovrsilo to tim ze jsm jednoho dne tocil a nic.. po poklepani na plastovej krat cerpadla slo nastartovat.. vymenil jsem cerpadlo a naprosta spokojenost auto zase jede jak ma jeste jsem vymeil i filtr paliva... ale stalo se mi ze mi to udelalo i potom ale zpusobeno nekvalitnim benzinem...
AHoj mám dotaz měl jsem bouračku na zadek autu celkem nic není jen mi neukazuje palivo a auto občas za jízdy cuká a vynechává a někdy nedrží volnoběh je možné že tím nárazem umřelo čerpadlo? DO nádrže jsem koukal a je utržený ukazatel paliva ale mě j¨de o to jestly to může být čerpadlem. Novější auta totiž mívají že po nárazu odpojí pal. čerpadlo kvůly bezpečnosti tak jen jestly to nemá a moje 318is (m42)
Kluci mám také dotaz.
Auto na neutrál drží volnoběh, při přidání plynu vše v pohodě, ale jakmile se chce majitel rozjet tak se dusí a nejede. Neví někdo přibližně co by to mohlo být? Napadá mě nějaké přisávání vzduchu
Jedná se o e 36 316i M43 motor
Ahoj, koukam ze brody asi problem vyresil prodejem auta, nebo se nejednalo o tvoje? Potrebuji radu, protoze uz nevim jakym smerem se mam ubirat. Zhruba pred pul rokem mi auto zacalo delat stejny kraviny jako delalo sadamcx65, s tim ze mi navic pohupoval ekonomer. Po nejakem tom patrani jsem odpojil lambdu, problem zmizel ale auto logicky zacalo zrat. Najezdil jsem mozna 2tis. km s odpojenou lambdou a auto se chovalo jak ma. asi pred mesicem sem koupil novou lambdu od Febi a namontoval jsem ji. Auto zacalo lepe jet a i spotreba se zlepsila. ale po 300 km se z niceho nic problem vratil. Diagnostika nic nehlasi, prosim tedy o radu protoze uz nevim jak dal. Osobne sem to tipoval na nejake netesnosti na svodech nebo na vyfuku, ze podle toho lambda nakecava RJ hovadiny ale v servisu sem si netesnosti i na sani nechal prohlidnout a nic
Nene já auto prodal dřív. Toto se stalo už novému majiteli asi po třech nebo čtyřech měsících, tak jsem se ptal za něj. A ještě mu posílal pár kontaktů na znalce. Ale co s tím bylo nevím. Možná jen bordel v nádrži
Oživím téma, dneska jsem měl problém s motorem - M52B25 (E36). Jel jsem dvě krátký trasy, při první se motor ani pořádně neohřál, vše OK. Když jsem jel zpátky tak už skoro doma jsem akorát koukal, že motor je ohřátej, a v tu chvíli se mi od zhruba 2000 otáček začal dusit. Nejprve pod tímto limitem OK, objel jsem blok, pak jsem mi začal ale chcípat i na nižší otáčky a nakonec chcípnul při rozjezdu. Akorát jsem zaparkoval, na volnoběh vypadá ok, ale v otáčkách se začíná dusit. Chvíli i va volnoběh nepravidelný chod a vibrace (jako by vynechával válec?)... Z výfuku jde víc kouře, když se dusí.
Poradíte, v čem by mohl být problém? Zatím jsem to neřešil, byla už tma a -10°... Zdá se, že na studenym motoru ok a teprv na teplym se to projevuje... Napadá mě prasklá nějaká hadička a že to někde přisává, ale to jen tipuju... Díky za případné postřehy!
Brody píše:Kluci mám také dotaz. Auto na neutrál drží volnoběh, při přidání plynu vše v pohodě, ale jakmile se chce majitel rozjet tak se dusí a nejede. Neví někdo přibližně co by to mohlo být? Napadá mě nějaké přisávání vzduchu Jedná se o e 36 316i M43 motor
Ať prohlídne komplet vzduch, všechny hadice poohybat a vyzkoušet jestli někde není ďoura, pak volnoběžnej ventil, palivovej filtr