Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
bmw 3 E46 323i 6valec:KOLISAJ OTACKY KDYZ JE MOTOR STUDENY.?
Zdravim jen takova mensi otazka?Kolisaj mi otacky kdyz je motor napriklad pri rannich startech studeny!!!.Vzdy kdyz je motor studeny po chvilce se zahreje a otacky drzi.Byl jsem i na diagnostice a ta my ukazala 1chybu a to ze mi spatne vyhriva zadni okno.!!!Tak by me zajimalo cim vsim by to mohlo byt!!!!!!!!!!!porad te mi.!!!!!__????????DEKUJI
-
- Kontaktovat uživatele:
ROBi píše:Pri studenych startech jsou akorat nekdy otacky zvysene, pak padnou po mirnem zahrati na normalni hodnotu.
To má být rada proč mu kolísají otáčky za studena?

Začal bych tím co tě nic nestojí a to je vyčištění volnoběžného ventilu a rovnou bych vyčistil i škrtící klapku a omrkl zda není někde místo kde by si to mohlo přisávat vzduch. Dále určitě zkontrolovat svíčky a případně vyměmnit pokud už mají odslouženo. Na diagnostice si byl kde? Pokud někde na uni, zajel bych ještě za někým kdo má přímo na BMW, tohle by mohlo dělat i čidlo teploty nebo nějaký snímač. V neposlední řadě bych okoukl v jakém stavu je olejový separátor a přívodní hadice z ventil deklu k němu, pokud je to plné sraček tak vyměnit. Někde už jsem párkrát četl, že to mělo právě za následek houpání otáček za studena... Tak snad se povede vyřešit.