Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw 3 E46 323i 6valec:KOLISAJ OTACKY KDYZ JE MOTOR STUDENY.?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
bejk

#1 Příspěvek od bejk »

Zdravim jen takova mensi otazka?Kolisaj mi otacky kdyz je motor napriklad pri rannich startech studeny!!!.Vzdy kdyz je motor studeny po chvilce se zahreje a otacky drzi.Byl jsem i na diagnostice a ta my ukazala 1chybu a to ze mi spatne vyhriva zadni okno.!!!Tak by me zajimalo cim vsim by to mohlo byt!!!!!!!!!!!porad te mi.!!!!!__????????DEKUJI
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ROBi »

Nejak se ti zasekavaji otazniky a vykricniky, vycisti si klavesnici.

Pri studenych startech jsou akorat nekdy otacky zvysene, pak padnou po mirnem zahrati na normalni hodnotu.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xSAFA »

ROBi píše:Pri studenych startech jsou akorat nekdy otacky zvysene, pak padnou po mirnem zahrati na normalni hodnotu.

To má být rada proč mu kolísají otáčky za studena? :roll:

Začal bych tím co tě nic nestojí a to je vyčištění volnoběžného ventilu a rovnou bych vyčistil i škrtící klapku a omrkl zda není někde místo kde by si to mohlo přisávat vzduch. Dále určitě zkontrolovat svíčky a případně vyměmnit pokud už mají odslouženo. Na diagnostice si byl kde? Pokud někde na uni, zajel bych ještě za někým kdo má přímo na BMW, tohle by mohlo dělat i čidlo teploty nebo nějaký snímač. V neposlední řadě bych okoukl v jakém stavu je olejový separátor a přívodní hadice z ventil deklu k němu, pokud je to plné sraček tak vyměnit. Někde už jsem párkrát četl, že to mělo právě za následek houpání otáček za studena... Tak snad se povede vyřešit. :wink:
Odpovědět