Taky mam problém se startováním. Jde o E90, když je teplo tak to chytne hned .. jakmile auto nechám jeden den odstát tak startuje třeba 8 vteřin. Začalo to s příchodem chladnějšího počasí .. nevíte někdo prosím jak to vyřešit? Jestli pomůže výměna naft. filtru?
tak tyto věci jako je pal. filtr se mění průběžně a jsou na to limity,ale pokud nevíš kdy byl měněnej tak ho vyměn,ale já si myslím že je to záležitost žhavících svíček.
Podle servisky i podle počitače v autě to právě vypadá, že palivovej filtr neni starej. Je fakt, že když to startuje dýl, rozsvítí se kontrolka žhavení. Tak zkusim nejdřív u těch svíček. Protože dvakrát už to došlo tak daleko, že se rozsvitila kontrolka motoru po stisknutí tlačítka start a nic se nedělo, starter se nepohnul. Takze vyndat kliček a nanovo. Co vám budu vyprávět, auto mam půl roku .. ještě pro mě za astronomickou částku a z tohodle jsem už šedivej.
Pokud to za studena dlouho točí a nechytá,jen blafe,bude jedna ze žhaviček v čudu.Ze zákona schválnosti to bývá většinou zrovna ta u řídícího vstřiku a pak to fakt blbě chytá.
Senza. Trochu mi svitla naděje, že by to nemusel být servis za hrozivé peníze. Vyměnim ty svíčky a uvidím. Ještě se zeptám : když koupim žhavící svíčky od Bosche Duraterm, tak nic nezkazim že? Nechci na tom šetřit, rád bych kvalitu ale zase nepotřebuju nějaký speciální závodnický. Děkuju
Na diesly se ani závodnický svíčky nedělají.Tady slouží pouze na nastartování studeného motoru.Pokud na tom nechceš šetřit,kup klidně Bosch všechny,ale doma se většinou mění jen špatná.Vyšroubuj je a přímo na baterce vyzkoušej jestli žhaví.Během cca 5ti vteřin musí špička zčervenat.Ta špatná stejně půjde poznat,že bude celá černá a nebude mít takovou jakoby našedlou špičku,kde žhaví.No a zárověň se podíváš,jestli náhodou nejsou žhavičky na koncích upálený,což by zase značilo,že ti ukapává vstřik.
Ty dva tisíce za svíčky mě nevytrhnou. At je to tim nebo ne, přinejhoršim odmáznu jeden potencionální problém kterej by mě stejně dřív nebo později čekal.
špatné teplé starty sice má z 99% na krku špatné vstřikovací čerpadlo, ale to by dlouho točil, avšak naskočil, on točí jak chce, ale vždy chytne na 4. pokus