Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
dekarbonizace pomocí vody
-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj..
četl jsem si zde o dekarbonizaci a kluci psali, ze se dekarbonuje kdyz jedeme více nez 3500ot/min...dále jsem se doslechl, ze shell Vpower racing má dokonce i čistící účinky... otázku teda maám takovou: Kdyz dojedu nadrz na obyčejný benzín , pak do nádrže naliju čistě vpower racing a budu tomu dávat pastu - je možné, že tím vyčistím vnitřní prostor motoru ?:)

když jsi tady o tom teda četl, tak proč tu otázku, kurva, nepoložíš do danýho tématuKeviiin píše:ahoj..četl jsem si zde o dekarbonizaci a kluci psali, ze se dekarbonuje kdyz jedeme více nez 3500ot/min...dále jsem se doslechl, ze shell Vpower racing má dokonce i čistící účinky... otázku teda maám takovou: Kdyz dojedu nadrz na obyčejný benzín , pak do nádrže naliju čistě vpower racing a budu tomu dávat pastu - je možné, že tím vyčistím vnitřní prostor motoru ?:)

čištění je dlouhodobá záležitost a asi si představuješ pod pojmem čistý něco jinýho, než to je v reálu
-
áno Vpower má čistící účinky, ale více méně jenom díky vyššímu oktanovému číslu + aditíva....v podstatě "profoukne" injektory a zlehka "obrousí" ale opravdu jen v uvozovkách ventyli...
Stejného účinku dosáhneš se stejním palivem co tam máš teď, akorát na Slovnaftu, nebo jiné prodejně pořiď aditíva na čistění spalovacích motorů a nali to do nádrže v poměru uvedeném na obalu...Slovnaft je má asi nejlevnější a taky největší výběr. Existuje mnoho aditív né jen do spalovacího prostoru....
Stejného účinku dosáhneš se stejním palivem co tam máš teď, akorát na Slovnaftu, nebo jiné prodejně pořiď aditíva na čistění spalovacích motorů a nali to do nádrže v poměru uvedeném na obalu...Slovnaft je má asi nejlevnější a taky největší výběr. Existuje mnoho aditív né jen do spalovacího prostoru....
Na internetu je kupa návodů, třeba : http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=2613
Keviiin píše:máte někdo zkušenosti s dekarbonizaci pomoci rozpračovače a vody s motorem M42B18???ale sací ventily to nevyčistíí ne ??:)OK takze dekarbonizaci budu provádět před výměnou oleje... myslíte ze je i nutné měnit pístní krouzkyy??
Promiň, ale tá poslední věta mě trošičku zaskočila. Měnit pístní kroužky? Z jakého důvodu? Jestli ti to žere olej tak asi i jo. No ono nic výměnou kroužků neskazíš, teda za předpokladu, že to umíš

něco jsem našel na youtube a přijde mi to docela agresivní stříkat tam vodu pod proudem
http://www.youtube.com/watch?v=se1B-L-SvJk

tak to taky vyzkouším,ještě by mě zajímalo,jelikož fosfáty rozpouštijou karbon tak namíchat to do tý vody co se bude stříkat do sání... a potom třeba zase čistou tu vodu.Fosfáty jsou i v pracím prášku(některých) tak udělat roztok. (Jenom je to nápad nevím co by to udělalo).
Ale když máš zkarbonavaný hliníkový ventilový víko a dáš je na noc do roztoku voda+prací prášek s Fofátem nebo jenom s fofátem tak to máš druhej den krásně čistý
Ale když máš zkarbonavaný hliníkový ventilový víko a dáš je na noc do roztoku voda+prací prášek s Fofátem nebo jenom s fofátem tak to máš druhej den krásně čistý