Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

dekarbonizace pomocí vody

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Keviiin
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Keviiin »

ahoj..:) četl jsem si zde o dekarbonizaci a kluci psali, ze se dekarbonuje kdyz jedeme více nez 3500ot/min...dále jsem se doslechl, ze shell Vpower racing má dokonce i čistící účinky... otázku teda maám takovou: Kdyz dojedu nadrz na obyčejný benzín , pak do nádrže naliju čistě vpower racing a budu tomu dávat pastu - je možné, že tím vyčistím vnitřní prostor motoru ?:)
Johnys

#2 Příspěvek od Johnys »

U benzínu jsem o žádných čistících učincích neslyšel, u nafty "prý" ten V-power pomáhá... těžko říct. A Dekarbonizaci nad 3500ot. nevím, to bych musel mít perfektně čistej motor :D
Kami1

#3 Příspěvek od Kami1 »

Keviiin píše:ahoj..:) četl jsem si zde o dekarbonizaci a kluci psali, ze se dekarbonuje kdyz jedeme více nez 3500ot/min...dále jsem se doslechl, ze shell Vpower racing má dokonce i čistící účinky... otázku teda maám takovou: Kdyz dojedu nadrz na obyčejný benzín , pak do nádrže naliju čistě vpower racing a budu tomu dávat pastu - je možné, že tím vyčistím vnitřní prostor motoru ?:)
když jsi tady o tom teda četl, tak proč tu otázku, kurva, nepoložíš do danýho tématu :?: :tutuk:
čištění je dlouhodobá záležitost a asi si představuješ pod pojmem čistý něco jinýho, než to je v reálu
StepanMatl

#4 Příspěvek od StepanMatl »

Ono je vcelku fuk, jestli tankuješ benzín anebo supermegacoolbenzín, protože mají ve většině případů identické složení a jen se na tom rejžujou prachy. Ale i kdyby to byla pravda, tak je to záležitost 20 nádrží a stejně to nebude čistý.
Jamall

#5 Příspěvek od Jamall »

áno Vpower má čistící účinky, ale více méně jenom díky vyššímu oktanovému číslu + aditíva....v podstatě "profoukne" injektory a zlehka "obrousí" ale opravdu jen v uvozovkách ventyli...

Stejného účinku dosáhneš se stejním palivem co tam máš teď, akorát na Slovnaftu, nebo jiné prodejně pořiď aditíva na čistění spalovacích motorů a nali to do nádrže v poměru uvedeném na obalu...Slovnaft je má asi nejlevnější a taky největší výběr. Existuje mnoho aditív né jen do spalovacího prostoru....
oldaf

#6 Příspěvek od oldaf »

Spalovací prostor vyčistíš vodou.
Keviiin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Keviiin »

ano vodou ale jak ??
Kami1

#8 Příspěvek od Kami1 »

v technický sekci je o tom XX-stránkový téma. Mám ti ho najít?
oldaf

#9 Příspěvek od oldaf »

Na internetu je kupa návodů, třeba : http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=2613
paveld
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od paveld »

Někde tu byla kdysi diskuze o čištění vodou - tak, že se rozprašovačem nastříká za běhu motoru do sání a vodní pára, která se vytvoří ve spalovacím prostoru by měla fungovat jako výborný čistící prostředek. Do detailu si to ale nepamatuji, zkus to najít...
Keviiin
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Keviiin »

máte někdo zkušenosti s dekarbonizaci pomoci rozpračovače a vody s motorem M42B18???ale sací ventily to nevyčistíí ne ??:)OK takze dekarbonizaci budu provádět před výměnou oleje... myslíte ze je i nutné měnit pístní krouzkyy??
Dan td

#12 Příspěvek od Dan td »

Změň si název topicu na výstižnější :!:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
raging

#13 Příspěvek od raging »

Shell W-Power funguje spolehlivě,ne kvůli oktanovému číslu,ale díky přítomnosti detergentů v palivu :!: Oktanové číslo a aditiva,to je jiná kapitola.
dexter

#14 Příspěvek od dexter »

Keviiin píše:máte někdo zkušenosti s dekarbonizaci pomoci rozpračovače a vody s motorem M42B18???ale sací ventily to nevyčistíí ne ??:)OK takze dekarbonizaci budu provádět před výměnou oleje... myslíte ze je i nutné měnit pístní krouzkyy??

Promiň, ale tá poslední věta mě trošičku zaskočila. Měnit pístní kroužky? Z jakého důvodu? Jestli ti to žere olej tak asi i jo. No ono nic výměnou kroužků neskazíš, teda za předpokladu, že to umíš :-) Tvůj motor bude mít určo něco nalítáno, takže proti novým kroužkum nic mít nebude. Ale nepochopitelné by podle mě bylo provádět dekarbonizaci vodou přes sání když budeš mít rozdělanej motor kvůli kroužkum. Jo a sací by to mělo taky vyčistit. Vždyť tá pára vznikne u pístu a ventilů. :roll:
Keviiin
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Keviiin »

ok chlapi diky za 10 tis km budu provadet decarbo vodou
Paty

#16 Příspěvek od Paty »

něco jsem našel na youtube a přijde mi to docela agresivní stříkat tam vodu pod proudem :( http://www.youtube.com/watch?v=se1B-L-SvJk
mrJekill

#17 Příspěvek od mrJekill »

Předloni jsem to dělal pokusně na naftovým Mondeu a motoru to neublížilo a chodí jak hodinky.Brutálně to jen vypadá a je potřeba se toho nebát.
Paty

#18 Příspěvek od Paty »

tak to taky vyzkouším,ještě by mě zajímalo,jelikož fosfáty rozpouštijou karbon tak namíchat to do tý vody co se bude stříkat do sání... a potom třeba zase čistou tu vodu.Fosfáty jsou i v pracím prášku(některých) tak udělat roztok. (Jenom je to nápad nevím co by to udělalo).
Ale když máš zkarbonavaný hliníkový ventilový víko a dáš je na noc do roztoku voda+prací prášek s Fofátem nebo jenom s fofátem tak to máš druhej den krásně čistý :wink:
mrJekill

#19 Příspěvek od mrJekill »

Pára má obrovskou sílu a bohatě stačí.
Paty

#20 Příspěvek od Paty »

:wink:
Odpovědět