Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
tds Podávací čerpadlo
zdravim mám problem u 325 tds nejde mi do podávacího čerpadla proud sundal jsem svorku u čerpadla otočil kličkem a nic tak tam mam provizorně nataženej kabl do autozapalovače abych před prvnim startem nasal naftu pak už to vali normalně už sem měnil i rele podavacího čerpadla myslim si že nejde proud ani k tomu rele ale to nevim jak se měří kterí poly mají jit k sobě aby seplo neměl s tim taky někdo problem kde muže byt zavada? ted mě napadá spínací skřinka?? diky za každy nazor
a co to je ta pojistka F18 NENI TO SPIŠ RELÉ A NA CO TO JE POJISTKA ZITRA TO PROMĚŘIM zatim diky moc a kdyby tě něco napadlo tak piš a mohl by jsi mi prosim poslat to schéma na mail dubada@seznam.cz DIKY
Jinak to podávací čerpadlo běží po zapnutí klíčku jen cca 10 sekund-nasaje a pak už neběží-musíš bejt rychlej
vyhod relé a na víčku toho relé máš nakreslené jak spíná a okouni jestli pouští proud do čerpadla-tuším že to je 87 ale možná se pletu..Určo to tam bude omalované-plus,mínus,impuls od žhavení a napájení čerpadla..

No ja to zkoušel přitelkině otočila kličkem na polohu žhavení a proud tam nejde ale nastartovany sem to nezkoušel jak sem psal mam provizorně natahlej kabl do autozapalovače a před prvnim startem nasaju naftu cca 30 sec. auto chytne zapalova vyndam a funguje to normalně nevim jak to zejtra odzkoušim jestli i potom tam de proud ale bylo by to divny. Dam zejtra vědět diky
Takže dneska sem to měřil na RELÉ JSOU 2X87 a 1X85... Do té 85 mi jde Stálej proud. 87-(krajní) ten jde podle spínací skřínki na polohu žhavení. a 87-(ve prostředku relé) na polohu žhaveni mi jde proud ALE SLABEJ.. ASI TO BUDE V POŘÁDKU???? ALE U ČERPADLA DO SVOREK MI NEJDE PROUD ANI NA JEDNOM DRATU. Jsou tam 2 dvojce kabelu bílá a černá svorka do který má jít produ a v jake poloze spínací skřinki. Jinak když auto nastartuju čerpalo už běží normalně je to záhada děkuji za každou radu 

Nemám ted žádný relé při ruce ale svorka 87 jeden drát jde asi od relé žhavení a pak když relé pustí proud tak jde přes 87 do čerpadla napětí.Tuším že 87 je vstup proudu a 87a je výstup sepnutého proudu.Jinak tam musíš mít ještě kostru 31 jinak to relé nesepne a 85 bude asi napájení relé-tedy plus přes klíč nebo stálej.Jestli to mám dobře napsané-už jsem to dlouho nedělal tak se možná pletu ale vyndej relátko a když si najdeš ten proud od relé žhavení-ten bude pod proudem cca 10sekund tak ho dej na druhou svorku 87 to je vývod proudu do čerpadla a když poběží tak je relé KO nebo nemáš kostru či proud na sepnutí relé..Jestli jsem poplet ty čísla tak mě někdo opravte..Jinak na kabičce relé je to určo popsané-ty vývody s číslama a jak to sepne..
takže dneska sem to přeměřoval znova a podle ORIGINÁLNÍHO RELÉ a tam jsou uplně jina čisla je tam 2X87 , 85 , 86 , 30.... PROUD 30 slabej proud, 87 prostřední tam je slabej proud , 86 podle spínačky... KOSTRU jsem tam nenašel a k tí 85 mi nevede žádnej kabl. A pokaždý když vyndám to relé čerpadla nezhasne mi kontrolka žhavení. a ten proud co má po cca 10sec. vypnout jsem nenašel
Zdárec,tak jsem to okouknul..Nejlepší by bylo shéma ale to nemám tak jsem vyhodil relé a zjistil následující..30 je stálej proud,86 je proud přes klíček,87 střed je volný bez osazovacího konektoru,87 krajní-tam jsem zjistil kostu stálou-bez namontovaného relé,85 je ten impulz jak tady někdo psal asi to dává relé žhavení-nemám schéma,jinak bych zjistil ale tam naměříš kostru od zapnutí klíčku po dobu cca 10 sekund-tj.doba puštěného čerpadla na nasátí,jinak mimo tuto dobu tam nic nejde..Jinak klidně prohod to relé s nějakým jiným,já tam mám to samé zelené asi třikrát..Viděl bych problém u tebe v tom impulzu-konektor č.85...Doufám že Ti to trošku pomohlo....
čau tak o vikendu to skusim dneska jsem na to neměl čas jinak ja to rele mám bily original i to ktere jsem kupoval http://www.x1-autodily.cz/index.php?id= ... r=144,1111 Jinak tady jsem dal schema kde ho mam umistění na obrazku R2 Jinak ti mockrat děkuji že jsi tak ochotní opravdu mooc diky
- Přílohy
-
- rele.jpg (30.04 KiB) Zobrazeno 90 x