eemajky píše:Ten email nefunguje nebo aspon me nefunguje.
mě taky nefunguje bude mě čekat to sami,ale teprv sem se dostal ke starteru.jaky použivate nařadi na povolení tech 2 šroubu?sou to naky vicehrany nebo co,pasuje nato jen trhak ale tim bych to asi strhnul
Zdravím. Jak jsem si to tu tak pročítal, tak mám podobný problém. Auto občas startuje (točí startérem) a občas ne (netočí startérem). Na roztlačení chytne okamžitě. Zkoušel jsem jinou spínačku a nic pojistky taky ok. Ten startér se mi nezdá že by byl špatný není to tak dlouho co je po repasi. Kabely od něj taky nevypadaj že by upadly nebo by byly volné.. Tak se tedy ptám není tam např. nějaké relé? Popř jaké a kde. Imo. to asi nebude když po roztlačení jede.
Jinak se jedná o e36 318Ti 97 M42B18. Předem díky za rady.
v jednotce ews je relé pro odpojení startéru nemám tu teď schemata takže ti neřeknu které piny to jsou, ale dráty na ews černo/žlutý a zeleno/černý jsou to dva nejsilnější dráty na jednotce ews
Ahoj a díky, teď jen pro upřesnění jestly dobře chápu. To relé je součástí EWS takže nejde samostatně vyměnit? A Pokud na těch kabelech co píšeš při klíčku v poloze start naměřím 12V tak funguje? Nebo to chápu špatně? DO elektro guru mám hodně daleko tak se radši ptám.
jeden drát je přívod +12V od spínačky a druhý je vyveden přímo na cívku starteru takže když ty dva dráty proklemuješ jiným drátem obejdeš relé v ews které může být v háji
No tak jsem to zkoušel a nic vypadá to teda na startér. Ještě že se u ISka nemusí rozebrat půl auta abych se na něj dostal jinak ještě jednou děkuji za rady.