Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
klimatizace
-
Ahoj. po éře aut bez klimy mám ted E36 s manuální klimou. nikdy sem se s ní moc nesetkal, takže nevím, jak přesně má fungovat. musel sem vyměnit řemen a napínací kladku. po nastartování bylo slyšet trošku rámus od kompresoru, ale po prvních kilometrech to ustalo.
zajímalo by mě, po jak dlouhé době by měla klima začít chladit. jeslti je normální, že při zapnutí je slyšet takové šustění nebo pískání z těch mřížek v interiéru. jinak když přidám intenzitu foukání, fouká to víc, dokonce i studeně. když sem zkoušel dát na LEVO studeou a na PRAVO teplou, žádnej velkej rozdíl sem neviděl. jak dlouho trvá klimatizaci po nastartování, nez dokáze chladit a reagovat na tyhle změny? jinak při zapnutý klima zádnej smrad z topení nejde... Díky za radu a upresnění.
zajímalo by mě, po jak dlouhé době by měla klima začít chladit. jeslti je normální, že při zapnutí je slyšet takové šustění nebo pískání z těch mřížek v interiéru. jinak když přidám intenzitu foukání, fouká to víc, dokonce i studeně. když sem zkoušel dát na LEVO studeou a na PRAVO teplou, žádnej velkej rozdíl sem neviděl. jak dlouho trvá klimatizaci po nastartování, nez dokáze chladit a reagovat na tyhle změny? jinak při zapnutý klima zádnej smrad z topení nejde... Díky za radu a upresnění.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj na mojem autě je poznat účinek klimi tak za cca 5 - 10 sekund od zapnutí. Začne foukat studený vzduch. Tak cca po 30 - 60s to valí úplně na plno a jde vzduch o teplotě okolo 0 stupnu. účinnost klimatizace hodně závisí na stavu naplnění, čím víc, tím líp.
Klima kompresor spíná jen jednou za čas, magnetická spojka udělá takové cvaknutí. Jinak žádné pískání by sa objevovat nemělo. Kompresor by měl jet tiše. Když vypneš motor, mělo by jít s kompresorem lehce točit, nikde by sa neměl zadrhávat.
Klima kompresor spíná jen jednou za čas, magnetická spojka udělá takové cvaknutí. Jinak žádné pískání by sa objevovat nemělo. Kompresor by měl jet tiše. Když vypneš motor, mělo by jít s kompresorem lehce točit, nikde by sa neměl zadrhávat.
divne zvuky to bude vydavat iba vtedy ak sa dlhsi cas nepouzivala...
no a ak ti to chladi slabo tak by som si dal vymenit chladiace medium
aj olej v chladiacom systeme...
cize kabinovy filter si uz vymenil?(moze byt zaneseny a neprepusta vzduch- ja som tam mal susky
listy a ine somariny) este by som to dezinfikoval aby tam okolo teba nelietaly 10rocne bacili
byvalich majitelov
no a ak ti to chladi slabo tak by som si dal vymenit chladiace medium

cize kabinovy filter si uz vymenil?(moze byt zaneseny a neprepusta vzduch- ja som tam mal susky

většinou únik způsobuje děravý chladič nebo špatná gumička-napojení trubek na chladič nebo napojení trubek na vysoušečBzuker píše:dotaz, loni jsem si nechal naplnit klimu ale tak po ani ne měsíci byla fuč, našel jsem nějakou netěsnost nalevo vedle chladiče úplně dole v místě těch spojených trubiček, nemá někdo zkušenost čím to jednoduše zpravit?

Nemá někdo zkušenosti, se spreji na dezinfekci klimy? Má se to jen spustit uvnitř prostoru a pustit klimu na vnitřní okruh a naplno otevřít průduchy, a mělo by to tam cirkulovat a jak to prolítává přes výparníky atd. tak se to vydezinfikuje. Zkoušel to někdo?
http://autokelly.ecpaper.cz/kveten/#page=4-5
http://autokelly.ecpaper.cz/kveten/#page=4-5
Ten sprej mají normál třeba v autokelly, a zrovna tam ted mají akci na sprej od Valea, což by mohlo něco umět, ale chtěl jsem se zeptat, jestli to funguje. Proč měnit filtr? Vždyt musí být zapnutý vnitřní okruh klimy, takže přes filtr by nic jít nemělo ne?! Jinak ještě dodám, že by se předtím měl vyčistit celý interier, prej kvůli tomu, že to vytáhne bordel z látky a udělá to fleky nebo tak nějak jsem to pochopil 

-
-
mrJekill píše:Tak rychle jeď,než ti to uteče všechno,ať ti to odsaje a po opravě,znova napustí.Stejně se to dělá i při plnění,že ti odsaje a vyčistí chladivo a po doplnění na předepsaný objem opět naplní zpět do klimatizace.
No vzhledem k tomu, že se jedná o plyn. Tak to asi už nestihne, páč únik je docela rychlej a servis si stejně naúčtuje plnou cenu, bez ohledu na to kolik odsaje.