Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 328 Cabrio vrzajici strecha

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Feelings

#1 Příspěvek od Feelings »

Cau chtel bych se zeptat jestli nekdo nevi co delat s vrzajici strechou nebo okynky u cabria. kdyz mam strechu dole a i okna dole tak slysim dost otravny vrzani a myslim si ze to delaji okna a ty gumy mezi nema, ale nejde mi do hlavy proc to dela i kdyz sou okna dole a tim padem se gumy oken nedotykaji. Nejvic to vrze kdyz mam strechu nahore a okna nahore a jedu po nerovne ceste coz je u nas skoro vsude. Muze mi nekdo poradit co s tim nebo jestli existuje nejakej pripravek na gumu kterej zamezi primemu treni nebo udela povrch gumy vic klouzavy diky za rady.
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Syrup »

myslim ze vrzani u staryho kabria je naprosto normalni jev. Vrze i kamosova e46ka 330Ci cabrio, ale asi tak 10x min nez moje e30 kabrio :) i kdyz je fakt ze kdyz ja mam okna a strecho dole tak neslysim skoro nic...
Feelings

#3 Příspěvek od Feelings »

Syrup píše:myslim ze vrzani u staryho kabria je naprosto normalni jev. Vrze i kamosova e46ka 330Ci cabrio, ale asi tak 10x min nez moje e30 kabrio :) i kdyz je fakt ze kdyz ja mam okna a strecho dole tak neslysim skoro nic...

no je mi jasny ze to bude vrzat porad ale jestli by neslo nejak namazat ty tesnici gumy aby to nebylo tak znatelne protoze u nas na Olomoucku sou ty cesty fakt uzasny to si pripadam jak kdybych jel nevim v cem :D
Syrup
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Syrup »

Feelings píše:
Syrup píše:myslim ze vrzani u staryho kabria je naprosto normalni jev. Vrze i kamosova e46ka 330Ci cabrio, ale asi tak 10x min nez moje e30 kabrio :) i kdyz je fakt ze kdyz ja mam okna a strecho dole tak neslysim skoro nic...

no je mi jasny ze to bude vrzat porad ale jestli by neslo nejak namazat ty tesnici gumy aby to nebylo tak znatelne protoze u nas na Olomoucku sou ty cesty fakt uzasny to si pripadam jak kdybych jel nevim v cem :D

vim o cem mluvis, ja s oknama nahore radsi nejezdim, nebo kdyz uz musim tak velice nerad :D ... v Praze to neni o moc lepsi s tema cestama :) Myslim ze ty gumy sice muzes namazat, nejakym silikonem treba, ale stejne to nepomuze a jeste ti to bude pokazdy zasirat okno...
3er_Cabrio_E36

#5 Příspěvek od 3er_Cabrio_E36 »

Zdarec,

mě vrzání od dveří při stažených oknech nebo v zime s hardtopem způsoboval opotřebovaný zámek dveří na karoserii. Je to kov obalený palstem a jak se ten plast za ta léta ošoupal až praskl, tak dveře měly vůli a na nerovnostech "chodily". Po výměně OK.

Jinak na gumový spoj předního a zadního okna je vynikající silikonová vazelína. vytvoří podstatně trvanlivější film než olej. A je to na celou sezonu.
radikus

#6 Příspěvek od radikus »

Cau,
mi vrze okno, kdyz je uplne nahore. Kdyz ho o cm posunu dolu, tak prestane. Je to zrejme dan za bezramova okna, za tu dobu se proste vyviklaj. Nejlepsi asi bude rozebrat a mrknout co to dela..

P.S. Silikonovou vazelinu vyzkousim. :)
vtb

#7 Příspěvek od vtb »

Ja pouzil sprej na pneumatiky takovej co jim doda lesk , nartikal sem to na hadr a namazal ty gumy kolem oken a proste vsude kde se strecha dotzka. o 95 procent vrzani prestalo
Feelings

#8 Příspěvek od Feelings »

Ja to uz vyresil silikonem na gumu a plast a uz je to o dost lepsi. 8)
Qido
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Qido »

Velmi dobře také funguje glycerin. V lékarně se sežene za pakatel a gumu i dobře ,,naimpregnuje,, a do starých gum se i částečně vsákne.
Odpovědět