Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e46 výměna interiéru a harman kardon

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
adam

#1 Příspěvek od adam »

měl bych dva tunerské dotazy :D

1) Mám teď v kombíku obyč hadrový manuální interiér bez nastavitelné bederky s vyhříváním vepředu.

Je možné jej vyměnit za cokoliv jiného (nejlépe samo sport kůže v elektrice) aniž by bylo třeba nějakých dodatečných úprav? Konkrétně jde asi hlavně o elektrické ovládání. Je na to v autě příprava - elektrika? Další věc je jestli se mi takový interiér podaří vůbec sehnat :D

2) Hrozně mi chybí harman kardon a s tím základním chrastítkem se nějak nemůžu sžít. Toto bude ale tipuju o dost složitější. Sehnat tapece s dírou pro repro je samozřejmost. Hlavní ale je sehnat HK přímo na toura? Coupe mělo woofer pod platem, které kombi nemá, takže je asi jinde (v bočním tapeci v kufru jako byl v e39?). Logicky bych usuzoval, že repro ve dveřích bude stejné, pouze výšky ve dveřích budou jiné u coupe. Woofer bude jiný, protože v coupe je v platu, zesilovač by měl být stejny?
Díval jsem se, že komplet repro se dá sehnat relativně za pár korun, ale problém asi budou kabely, které předpokládám natažené nejsou a bude je třeba doplnit po celém autě... má s tím někdo zkušenosti?

Díky za každou radu.
adam

#2 Příspěvek od adam »

ad 2) Ještě mě napadlo jak je to s tlačítkem pro HK na panelu - dá se HK rozpohybovat bez toho tlačítka? Protože dost pochybuji, že se mi podaří sehnat panel s tlačítky pro vyhříváním sedaček, DSC, sjížděním kopců (4x4) a HK :D
Naskok

#3 Příspěvek od Naskok »

HK repro vymenis kus za kus, pokud se nepletu, tak je velikost i uchyceni stejne. Pokud nemas vsechny diry pro repro, tak te nemine vymena calouneni. Kazdopadne s ohledem na praci a cenu se snad vyplati poridit repro od jineho vyrobce s nejakym vykonem a proste vymenit kus za kus. Stejnetak jine radio. Kazde OEM radio ma v sobe zesilovac a kazdy typ radia hraje jinak (obyc reverse, business nebo professional, pripadne DIN2 co vypada jako OEM ale neni). Kdyz budes mit stesti, tak se do 20.000 vejdes.

Sedacky domontovat lze, celkem prace a pomerne dost kabelaze (podle toho, co vsechno chces domontovat, tak mozna i nutna diagnostika a zapojeni nekterych veci). Cenova stropnice priblizne 15.000 obe sedacky vpredu. Ale zalezi na prodejci.

Dodelani DSC je taky mozne, ale to bud najdes modul pro svuj typ auta (neni nerealne, ale pravdepodobnost miziva, ze zrovna zrovna ted najdes) anebo dokoupis u BMW, nevim, jestli to jeste dodatecne prodavaji/montuji. Cca naklady kolem 10.000, funkcnost otazka.

Jsou to vse pomerne veci, ktere by se vyplatilo spis koupit nove auto, ktere toto jiz ma v sobe nez montovat dodatecne, ale samozrejme delej jak chces, rozmlouvat ti to nebudu :) Nektera auta maji kabelaz polozenou a staci opravdu jen vytahnout a zapojit, jenze pokud to tak je, tak zadny z kabelu neni nijak oznaceny, ze by clovek hned poznal, k cemu to je. Ale spis tech kabelu budes mit mene, nez vice a kabely taky neco stoji.
Pokud mas cas a nespechas, tak treba se ti povede tu a tam neco koupit vyhodne a prilezitostne vymenit/namontovat.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Huska »

sedačky není problém sehnat ale připrav si tak 20-25tis za sport kůži v elektrice včetně tapeců v dobrém stavu! Sám jsem si pohrával s koupí auta bez kůže (nicméně cena by musela být o tolik nižší). Obyč kůže se dá sehnat do 15tis Kč
HK je podle mě zbytečnost dodělávat a raději nainstaluj něco lepšího neorigo za levnější peníze.
Já sice nemám HK ale jinak mám profesional Laut sprecher system a hraje to na můj vkus dobře (woofer je v kufru na boku za sedačkama) nicméně předhozí majitel tam ještě přidal zesilovač a solo tubu do kufru = vše je otázkou priorit :wink:
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
ACDC

#5 Příspěvek od ACDC »

Pokud nemáš HIFI hudbu, která má zvláštní zesilovač, tak to nemá cenu. Pokud máš, vyměníš zesilovač a repro + přidáš woofry. Kabel k tlačítku "prostor. zvuk" musíš natáhnout. HK si nerozumí s špatným zdrojem signálu a musí se občas vypínat. Panel tlačítek nepotřebuješ celý, jen to tlačítko..
Traviss

#6 Příspěvek od Traviss »

Ex e46 320d / Ex e39 540iAT / Ex e39 528i / Ex e39 540iAT #2 / Aktual Volvo S60 '01 2,3i T5@207kW LPG + SAAB 9-5 '99 2,3iA Turbo SportCombi 125kW + služební Yeti chrochták 4x4 + opět pošilhávám po BMW V8 ;)
Odpovědět