Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nováček, prosím o radu.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
demong60

#21 Příspěvek od demong60 »

přesně tak,jediná větší nevýhoda lpg je to že máš rezervu hozenou v kufru,ale pokud ten kufr nevozíš pořád plnej věcí tak i to se dá přežít :wink: jinak je to jen častější výměna oleje a svíček,nic co by se ti při ceně plynu nevyplatilo...pokud je to dobrej systém tak auto jede z 95% stejně,že ani nepoznáš jestli jede na plyn nebo benzín 8) stojí za to se v takovym autě project,a poznáš že to vlastně stojí za to pokud si auto hodláš nechat třeba 3 a víc let
Jiraiyas

#22 Příspěvek od Jiraiyas »

Už to mám domluvený s kámošem má nějakýho forda na plynu tak se v tom projedu.
Jinak o tunningu sem nikdy neuvažoval podle mě je to hnus kterym se kazej auta.
A mechanika mam svojeho garážovýho co se tim živí fakt od patnácti let maj to v rodině už od dědy :D . Akorát si ho musim trošku přeškolit na bmw, ty dělal tak 3x a ještě má zmatek kde co je :) .
A sehnat diagnostiku a dodavatele levných dílů v ústeckem kraji na čemž pracuju .
icecold
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od icecold »

mě asi nejvíc u plynu odrazuje to, že nemůžu do podzemních garáží :lol:
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Fatal Design »

icecold píše:mě asi nejvíc u plynu odrazuje to, že nemůžu do podzemních garáží :lol:

Ne že by zrovna mě to nemělo být jedno :) , ale nedávno jsem o tom poslouchal v rádiu a mělo by se to hooooodně zlepšit ... Podle nějakého týpka co tam o tom žvatlal dneska není důvod k tomu aby tam tyhle auta nesměla a většina podzemních parkovišť by brzo měla být přístupná i pro LPG / CNG auta ....
paveld
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od paveld »

icecold píše:mě asi nejvíc u plynu odrazuje to, že nemůžu do podzemních garáží :lol:

Stačí nemít samolepku LPG na okně a přepnout na benzin :-).
MatelliE36 Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od MatelliE36 Člen Klubu »

moc se mi nechce verit ze by to bylo az tak v tobe, ze ta spotreba nejde pod 13 s normalnim jezdenim jak rikas...Ale jde taky o to jaky trasy jezdis? Pokud jezdis jako moje mama kratky trasy kde se motor poradne neohreje a jen obcas jede dal, tak tu spotrebu bych chapal :D Maticka dokaze s E46tkou 316i jezdit takhle za 11,3l :lol: Jinak u tohohle motoru kontroluj pravidelne olej :wink: Obecne tyhle motory pokud se k nim clovek chova tak, jak ma, vydrzi hodne :wink:
paca

#27 Příspěvek od paca »

MatelliE36 píše:Jinak u tohohle motoru kontroluj pravidelne olej :wink:
Proč by měl nějak pravidelně? tohle je ještě stará dobrá m52, která "nežere" olej jak m54 :wink:
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Fatal Design »

MatelliE36 píše:moc se mi nechce verit ze by to bylo az tak v tobe, ze ta spotreba nejde pod 13 s normalnim jezdenim jak rikas...Ale jde taky o to jaky trasy jezdis? Pokud jezdis jako moje mama kratky trasy kde se motor poradne neohreje a jen obcas jede dal, tak tu spotrebu bych chapal :D Maticka dokaze s E46tkou 316i jezdit takhle za 11,3l :lol: Jinak u tohohle motoru kontroluj pravidelne olej :wink: Obecne tyhle motory pokud se k nim clovek chova tak, jak ma, vydrzi hodne :wink:

Pozdravuj matičku :) Tohle mám já v létě s eMkem :)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od matiz »

V lete s M-kem za 11l, to chce velkou sebekazen -))))
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Fatal Design »

matiz píše:V lete s M-kem za 11l, to chce velkou sebekazen -))))

Hovno, to chce jenom nejezdit po městě ... :)
MatelliE36 Člen Klubu
Člen Klubu

#31 Příspěvek od MatelliE36 Člen Klubu »

Myslel jsem to tak, ze kdyz to auta ma chvili, tak aby se na nej koukal, kdyz nebude ubyvat olej,ma klid :wink: To mi prave odrazovalo pri koupi M54, ale stejne sem do ni sel :twisted:
Naskok

#32 Příspěvek od Naskok »

marecekoi píše:Nevim jak u E46ky,ale měl by jsi tam myslim mít tlačítko s takovou sněhovou vločkou nebo teda spíš značkou mrazu,takže to vypnout.Jinak co se týče spotřeby z toho si nic nedělej,máš to auto nový a nejseš na něj zvyklej,takže zanedlouho na to přijdeš :wink: :wink:

Proc by to mel vypinat? Ta vlocka je klimakompresor, ne funkce instantniho mrazu nebo co. V lete se v aute bez toho usmazis, pokud nejezdis s otevrenyma oknama. A v zime to nechej taky, budou se ti zamlzovat okna. Klima i kdyz z tech otvoru leze teplo sbira vlhkost ze vzduchu a to zabranuje zamlzovani oken v zime.

A pokud to ma pridat nejak na vykonu, tak to je naprosto zanedbatelny. BMW motory nejsou skodovky, kde se vyplati pred jizdou dojit na velkou a pred najezdem na dalnici vyplivnout i zvykacku pro snizeni vahy. Klidne si stahni jednou v lete vsechna okna a dupni na to, uvidis, ze tomu autu bude jedno, jestli ma aerodynamicke podminky nebo ne

^_^
paca

#33 Příspěvek od paca »

Tak klimu nemusí mít pořád zaplou přes zimu, doporučuje se občas ji zapnout aby "nezamrzl" kompresor. A úbytek výkonu motoru při zapnuté klimě určo pozoruji (323i) :wink:
Naskok

#34 Příspěvek od Naskok »

Ja ne. Ja vnimam zmenu vykonu pouze kdyz je spatny benzin. Koupim v nemecku a na dalnici ve 160 nejen ze auto jede kdyz chci ale spotreba je 7-8l. Tady se muzu posss a trva to ze 160ti jeste neco vymacknout. Nehlede na spotrebu ktera se mirne dotyka 10l. Obcas mam stesti na benzinku, ale to jsou spis nahody.

Pokud ti auto nedava stejny vykon s nebo bez tak neni v top kondici. Zarucene.
paca

#35 Příspěvek od paca »

Naskok píše:Ja ne. Pokud ti auto nedava stejny vykon s nebo bez tak neni v top kondici. Zarucene.

Hm, zajímavé že pokles výkonu při zapnuté klimě dělají i nová auta, asi nejsou v top kondici hned z výroby :wink:
Lucifer

#36 Příspěvek od Lucifer »

marecekoi píše:No to vítej v klubu závisláků,moje přítelkyně to dlouho zkousávala když jsem si koupil BMW a nemluvil jsem o ničem jinym a byl jsem s tim autem víc a mnohdá i radši než s ní :D :D :D :D :D :D :D

nemůžu nic než souhlasit :D
Naskok

#37 Příspěvek od Naskok »

paca píše:
Naskok píše:Ja ne. Pokud ti auto nedava stejny vykon s nebo bez tak neni v top kondici. Zarucene.

Hm, zajímavé že pokles výkonu při zapnuté klimě dělají i nová auta, asi nejsou v top kondici hned z výroby :wink:

Rikam, ze je pokles zanedbatelny, ne ze neexistuje. Pokud to je pro tebe neni zanedbatelny, tak nekde mas problem s autem. Ale pokud ne, tak to jen moc resis. Nic vic, nic min. Ale nic ve zlym samozrejme.

BTW: Nova auta z vyroby nejsou nikdy v top kondici, musi se zajet, nekolik prohlidek, defakto prvnich par tisic kilometru clovek nikdy nevi atd atd... ale to s tim spojovat nechci. Akorat by to byl zbytecny OT.
atimen
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od atimen »

Paty píše:plyn dej do nějakýho čtyřlitra a vejš a ne do tak malýho obsahu, můj názor je ten že je to blbost ale to jsi asi slyšet nechtěl že...

Plyn do všeho ....mám 4.4l v lpg a jezdím v přepočtu dálky za 4.7l benzinu a město za 8l benálu ...LPG Rulezz :)
Jiraiyas

#39 Příspěvek od Jiraiyas »

Tak se mi podařilo najít luxusní firmu. Kámoš si pořídíl také bmw již před časem a nechal si ho předělat na plyn. Jel sem v tom a uplně luxus. Takže to mám u nich už domluvené.
Papíry jsem oběhal, vratil sem 50k do nových součástek. Zítra přezuju na zimní a v pondělí na plyn.
A pak začnu brázdit dálnice konečně :)
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Fatal Design »

Že bych přestavěl ? :smich2:
Odpovědět