Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vymena hydrostelu v motoru M43

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
honzabiker1

#21 Příspěvek od honzabiker1 »

Tak tady jsem nahral videa, jak motor cvaka, kdyby nahodou nekdo vedel, cim by to mohlo byt.. Byl jsem presvedceny, ze vymena hydrostelu pomuze.. :(

Prvni video - studeny start, cca 1°C http://www.youtube.com/watch?v=pi62EbrJ3Ig&feature=youtu.be

Druhe video - ohraty motor http://www.youtube.com/watch?v=cqIQj58sm8Y

Je to slyset nejvic z praveho podbehu..
Kami1

#22 Příspěvek od Kami1 »

může být přikleplej ventil nebo ucpaný mázání k hydroštelu
honzabiker1

#23 Příspěvek od honzabiker1 »

Kami1 píše:může být přikleplej ventil nebo ucpaný mázání k hydroštelu

Prikleply ventil myslis jako podpaleny? To se mi moc nezda, motor jinak bezi pravidelne a vykon i spotreba se mi zdaji taky ok.. Ucpany kanalky k hydrostelum me taky napadly - kdyz jsem menil ty hydrostely, tak jsem se snazil kanalky vycistit a pri otaceni motorem tekl olej ze vsech, ale v motoru bylo celkem dost necistot (usazeniny oleje), tak je mozny, ze to nekde ucpany bude.. Asi sezenu jiny motor a prehodim ho cely..
Kami1

#24 Příspěvek od Kami1 »

při dovírání ventilu může pod něj vlítnout kousek bordelu a trochu se ohne.
všechno je ok, včetně kompresí, ale má to prostě zvukovej projev.
řešením je sundání hlavy a výměna/zbroušení ventilů.

motor jinak bezi pravidelne a vykon i spotreba se mi zdaji taky ok..
Asi sezenu jiny motor a prehodim ho cely..
- Znáš rčení z bláta do louže?
johnyfly1

#25 Příspěvek od johnyfly1 »

mne bolo motor pocut od praveho blatnika vtedy ked som mal prasknute a uvolnene vyfukove potrubie pri zvodoch :) zavarilo sa dotiahlo a uz nebolo pocut :)
Lada Zuzjak

#26 Příspěvek od Lada Zuzjak »

johnyfly1 píše:mne bolo motor pocut od praveho blatnika vtedy ked som mal prasknute a uvolnene vyfukove potrubie pri zvodoch :) zavarilo sa dotiahlo a uz nebolo pocut :)

Taky mne napadlo tesneni svodu at u hlavy nebo u potrubi, zkus na to mrknout nez budes davat jinej motor...
honzabiker1

#27 Příspěvek od honzabiker1 »

Diky za tipy, tesneni mezi svodama a vyfukem jsem menil, ale mezi hlavou a svodama ne, tak by to mohlo byt ono..
Kami1

#28 Příspěvek od Kami1 »

no motor snad můžeš vyměnit vždycky, tak bych to zatím nehrotil.

s té nahrávky toho teda moc poznat nejde, ale takové tikavé zvuky,
charakteristický pro ventily tam slyším.

hm, slušnej nános, asi bych zvolil nějakej radikální postup čištění
a počítal se spojenýma rizikama, tan druhej motor bych nechal jako plán B
petelin

#29 Příspěvek od petelin »

podle videa, bych si prvně přetěsnil ten výfuk, protože ti to tam někde neskutečně fičí.. nebo máš ďouru někde na svodech

Slabé cvakání tam taky slyším,ale není to nic strašného.
Někdo doporučuje nějakej příměs do oleje na hydroštely, ale ja bych tomu moc nevěřil. Známej to nalil do polomrtvé M42 a hydroštely fakt utichly
libovka

#30 Příspěvek od libovka »

To je jasné těsnění pod svodama.A připrav se na nejhorší jelikož bývají ustřelené štefty v hlavě.
Lada Zuzjak

#31 Příspěvek od Lada Zuzjak »

libovka píše:To je jasné těsnění pod svodama.A připrav se na nejhorší jelikož bývají ustřelené štefty v hlavě.

Tak ono se to spis vytoci se stevtem z hlavy. Jeste se mi v hlinikove hlave nepovedlo utrhnpout steft od svodu. tedy pokud je hlinikova :D
honzabiker1

#32 Příspěvek od honzabiker1 »

Tak vyreseno. :) Meli jste pravdu, delal to opravdu vyfuk - chtel jsem vymenit to tesneni pod svody, ale jeste nez jsem se k nemu dostal, jsem zjistil, ze byl povoleny jeden ze ctyr sroubu mezi svody a 1. dilem vyfuku a foukalo to okolo.. Porad je slyset slabe cvakani asi od tech hydrostelu, ale to uz asi resit nebudu..
Lada Zuzjak

#33 Příspěvek od Lada Zuzjak »

honzabiker1 píše:Tak vyreseno. :) Meli jste pravdu, delal to opravdu vyfuk - chtel jsem vymenit to tesneni pod svody, ale jeste nez jsem se k nemu dostal, jsem zjistil, ze byl povoleny jeden ze ctyr sroubu mezi svody a 1. dilem vyfuku a foukalo to okolo.. Porad je slyset slabe cvakani asi od tech hydrostelu, ale to uz asi resit nebudu..

Tak super, hlavne ze se na to prislo. Cvakani bych pozoroval a jezdil, casem by se to mohlo bud zlepsit nebo zhorsit :)
Odpovědět