U BMW 325i e90 mi netočí startér, po zasunutí klíčku kontrolky najedou při zmáčknutí tlačítka... je slyšet pouze pravděpodobné sepnutí relé z podkastlíku u spolujezdce a potom benzínové čerpadlo ...
problém nastal tak, že ze začátku bylo třeba zmáčknout start. tlačítko 1-3-krát než startér začal točit, po té odpojena baterka - dobita do plna a od té doby ani ťuk, auto jsem jeden krát roztahoval - chytne okamžitě. Od jízdy po roztáhnutí začaly svítit kontrolky trojuhelník v kolečku s výkřičníkem a tlak v pneu, tuším že souvisí se stabilizací...
Zkoušel jsem novou aku bez výsledku a jiný klíč také bez výsledku.
Nesetkal se stím u tohoto auta někdo? kde začít - pojistky (ví někdo kde je přesně naleznu), kostra? , problém ve startéru - jak velký problém je ho v garáži vymontovat? případně nějaký jiný elektronický problém ?
Jde mě hlavně u přistup ke startéru - u R. Megane a VW Bora ho nebyl problém demontovat, v tomto autě jsem ještě neměl tu čest se vrtat...
Díky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bmw 325i E90 nestartuje - netočí startér
podařilo se mi zjistit, že problém je ve startéru - lehce jsem ho poklepal a po poklepání má tendenci se točit - lehoučce ale přece... neví tedy někdo jestli je (bývá) problém ve spínací cívce na startéru případně uhlíky? a jak ho dostat ven - jde to spodem případně se musí demontovat sací parohy a vytáhnout ho vrchem - podobné to bude na E46 tak jestli to někdo nedělal?