Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bmw 325i E90 nestartuje - netočí startér

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ondraHHH

#1 Příspěvek od ondraHHH »

U BMW 325i e90 mi netočí startér, po zasunutí klíčku kontrolky najedou při zmáčknutí tlačítka... je slyšet pouze pravděpodobné sepnutí relé z podkastlíku u spolujezdce a potom benzínové čerpadlo ...

problém nastal tak, že ze začátku bylo třeba zmáčknout start. tlačítko 1-3-krát než startér začal točit, po té odpojena baterka - dobita do plna a od té doby ani ťuk, auto jsem jeden krát roztahoval - chytne okamžitě. Od jízdy po roztáhnutí začaly svítit kontrolky trojuhelník v kolečku s výkřičníkem a tlak v pneu, tuším že souvisí se stabilizací...

Zkoušel jsem novou aku bez výsledku a jiný klíč také bez výsledku.

Nesetkal se stím u tohoto auta někdo? kde začít - pojistky (ví někdo kde je přesně naleznu), kostra? , problém ve startéru - jak velký problém je ho v garáži vymontovat? případně nějaký jiný elektronický problém ?

Jde mě hlavně u přistup ke startéru - u R. Megane a VW Bora ho nebyl problém demontovat, v tomto autě jsem ještě neměl tu čest se vrtat...

Díky.
ondraHHH

#2 Příspěvek od ondraHHH »

podařilo se mi zjistit, že problém je ve startéru - lehce jsem ho poklepal a po poklepání má tendenci se točit - lehoučce ale přece... neví tedy někdo jestli je (bývá) problém ve spínací cívce na startéru případně uhlíky? a jak ho dostat ven - jde to spodem případně se musí demontovat sací parohy a vytáhnout ho vrchem - podobné to bude na E46 tak jestli to někdo nedělal?
Rupitch

#3 Příspěvek od Rupitch »

Bohužel musíš sundat sání, aby jsi vymontoval startér.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

vi nekdo alespon zhruba na jak dlouho vyjde casove demontaz sani?
ondraHHH

#5 Příspěvek od ondraHHH »

Tak můj problém byl ve vadném startéru... Demontáž sání cca 3 hodiny pečlivé práce.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jiriik »

ondraHHH píše:Tak můj problém byl ve vadném startéru... Demontáž sání cca 3 hodiny pečlivé práce.

Měl jsem stejný problém u E60 - nestartovalo, málo točilo. Byl šlatný startér nějaké vyšoupané uložení. Oprava mě vyšla na 2000,- a ted to startuje jak nikdy předtím :-D
Odpovědět