Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 325xi, rok 2006 - spotřeba

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
koutnypetr

#1 Příspěvek od koutnypetr »

Dobrý den,

plánuji nákup takového vozu (BMW 325xi, rok 2006) a zajímala by mě spotřeba benzínu. Pokud máte někdo již zkušenost s takovou verzí, tak se prodím podělte o informace týkající se spotřeby.

Moc díky předem
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FiliposII »

mcsoap

#3 Příspěvek od mcsoap »

Počítejte dlouhodobou kolem 10 litrů MAN, 11,5 - 12,5 AUT.
Lada Zuzjak

#4 Příspěvek od Lada Zuzjak »

mcsoap píše:Počítejte dlouhodobou kolem 10 litrů MAN, 11,5 - 12,5 AUT.

330 xi 2000 rv za 11 prumer s ne lehkou nohou. S lehkou nohou lepsi, ale nepocitej s tim ze na dalnici pri 150 km/h to bude zrat 8l.
JirkaH

#5 Příspěvek od JirkaH »

pokud budeš mít štěstí na motor tak o 9 litrů v létě v zimě o litr více... pokud na to budeš šlapat tak ti to vylítne i na 12 ....
blackwhit

#6 Příspěvek od blackwhit »

koutnypetr píše:Dobrý den,

plánuji nákup takového vozu (BMW 325xi, rok 2006) a zajímala by mě spotřeba benzínu. Pokud máte někdo již zkušenost s takovou verzí, tak se prodím podělte o informace týkající se spotřeby.

Moc díky předem

Zdravím, mám výše popsanou kombinaci. Jezdím tachometrově cca 10% nad limitama + občas se nechám unést zvukem. Taky jsem zažil spěchání po dálnici (180-200). Jezdím spíš dálnice / mimoměsto. Dlouhodobou spotřebu mám dle BC 9.1, teď povyskočila na 9.2 v zimě, nicméně podle dotankování nádrže je to ještě o nějaké 3-4 desetinky méně.
koutnypetr

#7 Příspěvek od koutnypetr »

Všem moc děkuju za odpověď :-) předchozí majitel (to auto je nyní v bazaru) měl dle počítače průměrnou 7.6, což mi přišlo dost nízko.
koutnypetr

#8 Příspěvek od koutnypetr »

blackwhit píše:

Moc díky předem

Zdravím, mám výše popsanou kombinaci. Jezdím tachometrově cca 10% nad limitama + občas se nechám unést zvukem. Taky jsem zažil spěchání po dálnici (180-200). Jezdím spíš dálnice / mimoměsto. Dlouhodobou spotřebu mám dle BC 9.1, teď povyskočila na 9.2 v zimě, nicméně podle dotankování nádrže je to ještě o nějaké 3-4 desetinky méně.

Jak jinak vnímáte tuto konfiguraci auta, jste spokojen?
blackwhit

#9 Příspěvek od blackwhit »

koutnypetr píše:
blackwhit píše:

Moc díky předem

Asi jediná důležitá věc, kterou ovšem neodhalíte hned je, jestli auto nežere olej. U mě byla spotřeba oleje litr na cca 1500. Mam oficiálni vyjádření BMW, proč je to v pořádku. Ale mně se to prostě nezdá. Začal jsem teď dávat ne-long-life olej 5w40, tak uvidim, jestli se to zlepši. Zajímavé je, že při takové spotřebě oleje bych si tipnul, že neprojdu emisema, byl jsem na nich tento týden a výborné hodnoty.

Taky je důležité, co od auta čekáte. Já bral 4x4, protože potřebuju jezdit celoročně přes republiku a hlavně, protože auto potřebuje občas manželka. :-) Zadokolka asi bude mít ještě výrazně lepší jízdní vlastnosti, i když už teď mi každé jiné auto příjde jako hodně rozhoupaný až nebezpečný! :-) Motor sem chtěl 6-ti válec benzín kvůli tomu... že je prostě nejlepší! :-) při klidné jízdě v otáčkách jako diesel, při touze si zajezdit ochota až k 7tisícům. Iteriér mi příjde OK, chybí mi pouze držáky na pití.

klidně se ptejte, jestli Vás něco zajímá...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matiz »

BW - nezkousel jsi menit PCV ventil ? Pri teto spotrebe bych to zkusil. Mne sezere litr na 5k km, nejak se nemuzu k tomu rozhoupat jestli ho mam vymenit. Liju 0w40.

Drzaky na piti - katastrofa, to je vec co mi vadi nejvic, neni kam si dat kafe. To panove posrali... V loketce je to naprd.
mcsoap

#11 Příspěvek od mcsoap »

K tem drzakum, je to nejaky paket, ja ho ve sve E91 mam, jsou tam dve vysouvaci policky na piti v te casti palubovky ktera je otocena na spolujezdce. Jeden suplicek je u spolujezdcovy prave ruky a jeden u jeho leve, aby to ridicovi neprekazelo. Oba maji takovy zvlastni mechanizmus, ze to hezky udrzi i maly kelimek s kafem, i velkou flasku s coca colou. Panove to neposrali, jen na tom rejzujou :)
koutnypetr

#12 Příspěvek od koutnypetr »

blackwhit píše:
koutnypetr píše:
blackwhit píše:[quote="koutnypetr"]Dobrý den,

Moc díky předem

Asi jediná důležitá věc, kterou ovšem neodhalíte hned je, jestli auto nežere olej. U mě byla spotřeba oleje litr na cca 1500. Mam oficiálni vyjádření BMW, proč je to v pořádku. Ale mně se to prostě nezdá. Začal jsem teď dávat ne-long-life olej 5w40, tak uvidim, jestli se to zlepši. Zajímavé je, že při takové spotřebě oleje bych si tipnul, že neprojdu emisema, byl jsem na nich tento týden a výborné hodnoty.

Taky je důležité, co od auta čekáte. Já bral 4x4, protože potřebuju jezdit celoročně přes republiku a hlavně, protože auto potřebuje občas manželka. :-) Zadokolka asi bude mít ještě výrazně lepší jízdní vlastnosti, i když už teď mi každé jiné auto příjde jako hodně rozhoupaný až nebezpečný! :-) Motor sem chtěl 6-ti válec benzín kvůli tomu... že je prostě nejlepší! :-) při klidné jízdě v otáčkách jako diesel, při touze si zajezdit ochota až k 7tisícům. Iteriér mi příjde OK, chybí mi pouze držáky na pití.

klidně se ptejte, jestli Vás něco zajímá...[/quote]

Děkuju moc :-) Já apriori 4x4 nechtěl/nepotřebuju, ale zrovna mají v renocaru zajímavý kousek ještě s M paketem. Nutno uznat, že zátah 4x4 je opravdu hodně komfortní. Je to tak, že původně mě zajímaly hlavně diesely kvůli spotřebě, ale jak jsem sedl do tohoto benzínu, tak jsem začal hodně váhat. Mám to tak, že je u mě poměr mezi touhou užít si jízdu a výslednou spotřebou asi tak 50:50 :-) Za dobrej pocit jsem ochotnej zaplatit víc, ale má to svoji hranici.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od matiz »

Kolik s tim nalitas rocne by pro mne byla rozhodujici vec. Pokud malo, neresil bych, ale i ropak ma sve silne stranky. Turbo, kroutak...
koutnypetr

#14 Příspěvek od koutnypetr »

matiz píše:Kolik s tim nalitas rocne by pro mne byla rozhodujici vec. Pokud malo, neresil bych, ale i ropak ma sve silne stranky. Turbo, kroutak...

Nalítám tak mezi 10 až 15 tisíci, větší část ve městě.
koutnypetr

#15 Příspěvek od koutnypetr »

matiz píše:Kolik s tim nalitas rocne by pro mne byla rozhodujici vec. Pokud malo, neresil bych, ale i ropak ma sve silne stranky. Turbo, kroutak...

Loni se mi právě u předchozího auta vysypalo turbo v Rakousku a nerad bych si ten zážitek opakoval :D Čímž nechci říct, že to tak je vždy, ale naftovej motor je krapítek komplikovanější.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od matiz »

koutnypetr píše:

Nalítám tak mezi 10 až 15 tisíci, větší část ve městě.

V tom pripade bych mel naprosto jasno, ropaka bych nezvazoval...
KKarlos111

#17 Příspěvek od KKarlos111 »

ja mam 2,5 N53 a ted v zime jezdím za 9,1 jinak kolem 8 normal.
blackwhit

#18 Příspěvek od blackwhit »

matiz píše:BW - nezkousel jsi menit PCV ventil ? Pri teto spotrebe bych to zkusil. Mne sezere litr na 5k km, nejak se nemuzu k tomu rozhoupat jestli ho mam vymenit. Liju 0w40.

Drzaky na piti - katastrofa, to je vec co mi vadi nejvic, neni kam si dat kafe. To panove posrali... V loketce je to naprd.

jj, zkousel. Už sem to v jiném fóru i psal. rozdíl jsem prakticky nepocítil... ale neměnily se hadice, který ale dle mechanika byly v poho. Pravda ale je, ze konkretne moje auto od vyroby zralo 1-2 litry na 5 tisic km..
Odpovědět