Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 325xi, rok 2006 - spotřeba
-
-
koutnypetr píše:Dobrý den,
plánuji nákup takového vozu (BMW 325xi, rok 2006) a zajímala by mě spotřeba benzínu. Pokud máte někdo již zkušenost s takovou verzí, tak se prodím podělte o informace týkající se spotřeby.
Moc díky předem
Zdravím, mám výše popsanou kombinaci. Jezdím tachometrově cca 10% nad limitama + občas se nechám unést zvukem. Taky jsem zažil spěchání po dálnici (180-200). Jezdím spíš dálnice / mimoměsto. Dlouhodobou spotřebu mám dle BC 9.1, teď povyskočila na 9.2 v zimě, nicméně podle dotankování nádrže je to ještě o nějaké 3-4 desetinky méně.
-
-
blackwhit píše:koutnypetr píše:Dobrý den,
plánuji nákup takového vozu (BMW 325xi, rok 2006) a zajímala by mě spotřeba benzínu. Pokud máte někdo již zkušenost s takovou verzí, tak se prodím podělte o informace týkající se spotřeby.
Moc díky předem
Zdravím, mám výše popsanou kombinaci. Jezdím tachometrově cca 10% nad limitama + občas se nechám unést zvukem. Taky jsem zažil spěchání po dálnici (180-200). Jezdím spíš dálnice / mimoměsto. Dlouhodobou spotřebu mám dle BC 9.1, teď povyskočila na 9.2 v zimě, nicméně podle dotankování nádrže je to ještě o nějaké 3-4 desetinky méně.
Jak jinak vnímáte tuto konfiguraci auta, jste spokojen?
koutnypetr píše:blackwhit píše:koutnypetr píše:Dobrý den,
Moc díky předem
Asi jediná důležitá věc, kterou ovšem neodhalíte hned je, jestli auto nežere olej. U mě byla spotřeba oleje litr na cca 1500. Mam oficiálni vyjádření BMW, proč je to v pořádku. Ale mně se to prostě nezdá. Začal jsem teď dávat ne-long-life olej 5w40, tak uvidim, jestli se to zlepši. Zajímavé je, že při takové spotřebě oleje bych si tipnul, že neprojdu emisema, byl jsem na nich tento týden a výborné hodnoty.
Taky je důležité, co od auta čekáte. Já bral 4x4, protože potřebuju jezdit celoročně přes republiku a hlavně, protože auto potřebuje občas manželka.

klidně se ptejte, jestli Vás něco zajímá...
K tem drzakum, je to nejaky paket, ja ho ve sve E91 mam, jsou tam dve vysouvaci policky na piti v te casti palubovky ktera je otocena na spolujezdce. Jeden suplicek je u spolujezdcovy prave ruky a jeden u jeho leve, aby to ridicovi neprekazelo. Oba maji takovy zvlastni mechanizmus, ze to hezky udrzi i maly kelimek s kafem, i velkou flasku s coca colou. Panove to neposrali, jen na tom rejzujou 

-
blackwhit píše:koutnypetr píše:blackwhit píše:[quote="koutnypetr"]Dobrý den,
Moc díky předem
Asi jediná důležitá věc, kterou ovšem neodhalíte hned je, jestli auto nežere olej. U mě byla spotřeba oleje litr na cca 1500. Mam oficiálni vyjádření BMW, proč je to v pořádku. Ale mně se to prostě nezdá. Začal jsem teď dávat ne-long-life olej 5w40, tak uvidim, jestli se to zlepši. Zajímavé je, že při takové spotřebě oleje bych si tipnul, že neprojdu emisema, byl jsem na nich tento týden a výborné hodnoty.
Taky je důležité, co od auta čekáte. Já bral 4x4, protože potřebuju jezdit celoročně přes republiku a hlavně, protože auto potřebuje občas manželka.

klidně se ptejte, jestli Vás něco zajímá...[/quote]
Děkuju moc

-
-
matiz píše:Kolik s tim nalitas rocne by pro mne byla rozhodujici vec. Pokud malo, neresil bych, ale i ropak ma sve silne stranky. Turbo, kroutak...
Loni se mi právě u předchozího auta vysypalo turbo v Rakousku a nerad bych si ten zážitek opakoval

-
matiz píše:BW - nezkousel jsi menit PCV ventil ? Pri teto spotrebe bych to zkusil. Mne sezere litr na 5k km, nejak se nemuzu k tomu rozhoupat jestli ho mam vymenit. Liju 0w40.
Drzaky na piti - katastrofa, to je vec co mi vadi nejvic, neni kam si dat kafe. To panove posrali... V loketce je to naprd.
jj, zkousel. Už sem to v jiném fóru i psal. rozdíl jsem prakticky nepocítil... ale neměnily se hadice, který ale dle mechanika byly v poho. Pravda ale je, ze konkretne moje auto od vyroby zralo 1-2 litry na 5 tisic km..