Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 s motorem M43-občas škublo,dnes zaškubalo a konec
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,potřebuju poradit ohledně tohohle problému.Minulý týden mi asi třikrát škublo auto tím stylem,že spadly otáčky a zhasl motor (cca na půl sekundy),dnes jsem jel po kostkách a motor tak mírně poškubával a otáčkoměr se mohl zbláznit.
Na rovný cestě bylo vše OK.
Zastavil jsem,asi za 20 minut sem o5 nastartoval a zhruba po kilometru mi najednou motor začal škubat a vynechávat až úplně zhasl.
Od tý doby sem ho nenatočil
Auto sme táhli na laně a i se zařazeným kvaltem a zaplejma klíčkama se otáčkoměr ani nehnul což beru jako indícii,že odešel snímač otáček buď na klice nebo na vačce,ale klidně se můžu mýlit.
Prosím o radu co by to mohlo být.Nějaké relé...prostě nevím a nechce se mi kupovat něco a potom přijít na to že je to něco jiného...
Na rovný cestě bylo vše OK.
Zastavil jsem,asi za 20 minut sem o5 nastartoval a zhruba po kilometru mi najednou motor začal škubat a vynechávat až úplně zhasl.
Od tý doby sem ho nenatočil
Auto sme táhli na laně a i se zařazeným kvaltem a zaplejma klíčkama se otáčkoměr ani nehnul což beru jako indícii,že odešel snímač otáček buď na klice nebo na vačce,ale klidně se můžu mýlit.
Prosím o radu co by to mohlo být.Nějaké relé...prostě nevím a nechce se mi kupovat něco a potom přijít na to že je to něco jiného...
-
Tak zkus připojit startovací kabel na kastli a motor. Mě odešla kostra na motor a normálně jsem jí natáhl 35mm průřez silnej izolovanej jednožilák na konci silový svorky přikostřil jsem to ke kostřícím bodům za světlama. Očistil jsem plochu pod šroubem startéru tam přitáhl druhou svorku a neměl jsem s tim ještě problém
Problém v origo kostřícím kabelu je ten, že je to neizolovaná měď který sůl voda a mrazy moc neprospívá.

Problém v origo kostřícím kabelu je ten, že je to neizolovaná měď který sůl voda a mrazy moc neprospívá.