Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Mám problém a nevím kde začít

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
rosta

#1 Příspěvek od rosta »

Mám comacta E36 18Ti kdyš jsem chtěl jed dnes ráno do práce tak auto začalo škubat a skákat a nešlo přes 1500 otáček. Tak jsem auto odstavil a odpoledne jsem to zkusil znovu a motor šel,ale jenom do 2000 otáček a nad to začalo zase škubat a nešlo to dál za plynem.Stejnej problém jsem měl i mynulej rok,dělalo to chvíli a pak byl pokoj.
Může to být třeba tím že jak jsou přívalové deště tak mi někde teče voda do svíček?Fakt nevím kde začít.
Tompo

#2 Příspěvek od Tompo »

Nevím, jak je to zde řešené, jestli zapalovacími kabely nebo cívkami, ale zaměřil bych se na rozdělovač, pokud tam je, zapalovací kabely a svíčky. Pak uvidíš.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od _peper »

U Tička už jsou cívky, projdi ty nejzákladnější věci jak píše Tompo. Loni se mi taky po přívalácích stalo, že motor neběžel pravidelně, takže jsem vše kolem zapalování a sání poodpojoval a prostříkal sprejem na kontakty a bylo po starostech.
Hlavně s vypnutým klíčkem, jinak by se ti do řídící jednotky zapsaly chyby.
Kindl0sch

#4 Příspěvek od Kindl0sch »

a nebo vysypaný kat a tím ucpaný výfuk - toto měl kamarád,půlka katu se urvala a udělalo to pěknej špunt na zbytek potrubí - taky to nešlo točit přes 2000 a měl si pocit,že ti vylítne motor
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fatal Design »

Mě dělalo něco podobného palivové čerpadlo na odchodu.
Vyndat, připojit, ucpat prstem ... jestli to udržíš, je zle (čerpadlo má 3.5bar)
Případně pokud máš ve svém okolí někoho ochotného s jakýmkoli benzínem kromě M3 3.2 tak všechna čerpadla jsou stejné, takže zkusit prohodit a uvidíš ... je to tak na 30minut jednou rukou :)

Tou vodou to může být taky. iS (ti) má s M3 nejhlubší šachty ke svíčkám. Zkus vyndat ty sosáky k nim a koukni jestli tam není voda. Kdyžtak vyfoukat tlakovým vzduchem (máš-li možnost).

Další možnost je nekvalitní palivo, nebo se někde dostala voda do nádrže ...

Začal bych těmi svíčkami a čerpadlem ...
rosta

#6 Příspěvek od rosta »

dík kluci mrknu na to a dám vědět.
Dan td

#7 Příspěvek od Dan td »

Změň si název topicu na výstižnější :!:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Odpovědět