Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

HID do E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
lukepostulka

#1 Příspěvek od lukepostulka »

Zdravím lidi, uvažuju o pořízení těchto světel do svojí E36

http://www.ddmtuning.com/Products/E36-D ... t-included

na anglickém BMW foru jsem našel pěkný návod i s obrázky a ty thinline angel eyes vypadají na E36 úžasně + je to HID a celkově to výjde na 200$ + poštovné což je skoro zadarmo.

Tohle jsou přímo ty světla

Obrázek

Teď přichází na řadu můj dotaz, jak je to vůbec s policií?

Zákon stanovuje jasně, že pokud někdo chce provozovat xenony, musí mít

ostřikvoače světel
automatické naklápění a
světla které jsou přímo homologované na xenony (označení D tuším na skle, H jsou halogeny ty jsou všecky).

Je jasný, že pokud to chci mít legálně tak si splním tyhle věci co jsem teď vypasal, ale zajímá mě spíš vaše zkušennost, pokud někdo máte xenony jak to máte vyřešené.

Na E36 jsou těžko sehnatelné ostřikovače (v originále se snad dělaly jen na post-facelift a to ještě od roku 98 tuším) a o automatickém naklápění už ani nemluvím, takže šance, že dám dohromady tyhle tři věci je skoro nulová, nehledě na to, kolik by to stálo.

Nechci tady mít názory typu "vyprdni se na xenony, budeš za dalšího dementa co osilňuje" fakt je, že chci to mít správně seřízené a pokud možno tak v pohodě aby se s tím fakt dalo jezdit bez problému s policií i když už zastaví. Mám teď origo boschky H1+H1 a jde o to, že v noci vidím velké prd a ty xenony by mi hodně pomohly.

Díky za všechny názory :roll:
DWXak

#2 Příspěvek od DWXak »

Já xenony dřív měl, možná je to vidět i na profilový fotce. Ostřikovače jsem neřešil, naklápění taky ne. Policie mě stavěla asi 4x a ani jednou nepadlo slovo o xenonech. Pokud máš H1 s čočkou tak to asi neřešej (pokud nepotkáš vyloženě vysírače), pokud by si to měl v H7 kde by to svítilo všude možně, jen né tam kam má, tak by to byl asi problém.

Každopádně abych řekl pravdu, nevím jakej typ (XXXXK) jsem tam měl, ale v noci když zapršelo tak sem neviděl absolutně nic a teď co mám klasický H1 tak jsem spokojenější co se týče viditelnosti :)
Zungi

#3 Příspěvek od Zungi »

všeobecně H1 svítí mizerně mám xenon 5000K v noci naprosto super (teď když přesednu do auta s halogenem tak mě z toho bolí oči), ale jakmile zaprší tak je to horší no...
jinak mám čočku, nemám ani naklápěcí, ani odstřikovače, ani jednou mě zatím nestavěli
johnyfly1

#4 Příspěvek od johnyfly1 »

tie ostrekovace sa uz kdesi riesili a pouzili sa ostrekovace z ineho modelu bud e46 alebo e39 uz si presne nepamatam a vychazalo to celkom lacno :)

ps mohol by si tu dat prosim link na to anglicke forum kde si to videl?
lukepostulka

#5 Příspěvek od lukepostulka »

Určitě tady to týpek řešil ale taky tam nemá ty ostřikovače ani naklápění

http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... es-inside!!

všeobecně čím vyšší teplota (5000K a výš) tím horší viditelnost kor za deště. Já uvažuju o těch 4500K
Zungi

#6 Příspěvek od Zungi »

jasný chápu... teď už bych taky šel níže (4500-4300K), chtěl jsem to mít trošku sladěný s LED AE
paveld
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od paveld »

Mě s xenony (bixenony hella, žádný čínský HID) stavili hodněkrát, asi 2x na to měli řeči, jednou jsem platil 500.- a jednou mi řekli že to je dobře že tam nemám xenony :-D.
Jinak ostřik mám v plánu, buď pokud seženu z e36 nebo ty z E39 který se daj dodělat údajně za míň peněz.
stenlie
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od stenlie »

Mám 4300k odstřikovače ale ne automatickou nivelaci mám je ve světlech ZKW s čočkou (H7). světelný kužel dle měření naprosto špičkový. Svítivost oproti halogenům je nesrovnatelná. podle mě o 70% lepší . Je jasné že STK tohle nepustí (proto je demontáž z5 na halogeny rychlá za 10 minut předěláno), ale existují světla výrobce tuším hella na E36 homologované s HID a automatickou nivelací.
lukepostulka

#9 Příspěvek od lukepostulka »

stenlie píše:Mám 4300k odstřikovače ale ne automatickou nivelaci mám je ve světlech ZKW s čočkou (H7). světelný kužel dle měření naprosto špičkový. Svítivost oproti halogenům je nesrovnatelná. podle mě o 70% lepší . Je jasné že STK tohle nepustí (proto je demontáž z5 na halogeny rychlá za 10 minut předěláno), ale existují světla výrobce tuším hella na E36 homologované s HID a automatickou nivelací.

O těch Hellech jsem už četl na forech ale ještě jsem je nikde neviděl na prodej :(
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

johnyfly1 píše:tie ostrekovace sa uz kdesi riesili a pouzili sa ostrekovace z ineho modelu bud e46 alebo e39 uz si presne nepamatam a vychazalo to celkom lacno :)

Trysky osgtřikovačů světel + rozdělovač s integrovaným ventilem proti vytékání, vše Hella, je použitelné z Octavie 1 FL. K tomu originální E36 čerpadlo a řídící jednotku stěračů a není co řešit. Mám to tak :-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
paveld
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od paveld »

Francis: neměl bys fotku jak to vypadá?
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Původně jsem měl trasky z E39, ale jsou moc nízké a proud kapaliny se rozstřikoval o plech pod světlometem. Daly by se použít trysky z E34, ale nové jsou za podobně nesmyslnou cenu jako teleskopy pro E36. Zvažoval jsem i z E38, avšak i ty jsou moc nízké.
Toto je pro Octavia 1 FL, výrobce je Hella, tak to není křížení rasy :-)

Narychlo autentická dnešní fota:
Přílohy
Octa2.jpg
Octa2.jpg (55.82 KiB) Zobrazeno 422 x
Octa1.jpg
Octa1.jpg (89.67 KiB) Zobrazeno 422 x
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
lukepostulka

#13 Příspěvek od lukepostulka »

Vypadá to dobře, zajímavé řešení! :P

Tady je pro představu fotka originálu (alespoň myslím, že to jsou origo protože je to i s jiným nosepanelem)

http://www.zhaust.com/forum/index.php?t ... &private=0

Mám svojí E36 pre-facelift a budu tam dávat facelift nosepanel což mi umožní dát tam facelift ledvinky které vypadají o dost líp tak mě napadlo, že bych si sehnal nosepanel i s ostřikovači, ale to bude asi problém, protože si můžete všimnou, že ten panel končí už za blinkry, kdežto ostatní se táhnou až ke kolu, tohle mě mate..
Fw190

#14 Příspěvek od Fw190 »

ja mam r.v. 1993 a mam tam mit podle vin ostrikovace svetel, momentalne mam auto nabourane, takze cela maska se bude menit, ale ta co tam je ted je pred FL s dirama na ostrikovace a jdou normalne az ke kolum. To co je na obrazku neni standart. To je nejaka uprava.
Johnys

#15 Příspěvek od Johnys »

lukepostulka píše:Vypadá to dobře, zajímavé řešení! :P

Tady je pro představu fotka originálu (alespoň myslím, že to jsou origo protože je to i s jiným nosepanelem)

Mám svojí E36 pre-facelift a budu tam dávat facelift nosepanel což mi umožní dát tam facelift ledvinky které vypadají o dost líp tak mě napadlo, že bych si sehnal nosepanel i s ostřikovači, ale to bude asi problém, protože si můžete všimnou, že ten panel končí už za blinkry, kdežto ostatní se táhnou až ke kolu, tohle mě mate..

To auto na fotce je upravený, tak i masku má upravenou a zkrácenou pod blinkry kvůli rozšíření blatníků. Před FL i FL jsou zaměnitelný bez úprav.
lukepostulka

#16 Příspěvek od lukepostulka »

Pánové tak jsem asi kápl na řešení, na foru jsem našel staré téma, kde se ostřikovače řešily http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=87372

a našel jsem tam odkaz na český obchod, kde prodávají univerzální ostřikovače za 1000,-

http://www.xenony-zlin.cz/xenony/ostrik ... ace-svetel

+ imitaci automatického naklápění světel za další 1000,-

http://www.xenony-zlin.cz/xenony/naklap ... it-hls-cls

nebo přímo automatické naklápění za 4000,-

http://www.xenony-zlin.cz/xenony/naklap ... t-fhls-cls

Myslím, že ta imitace by měla stačit, nebudou mi hledat v autě, kde mám ty čidla vzadu na naklápění, že ne? :D
lukepostulka

#17 Příspěvek od lukepostulka »

Johnys píše:
lukepostulka píše:Vypadá to dobře, zajímavé řešení! :P

To auto na fotce je upravený, tak i masku má upravenou a zkrácenou pod blinkry kvůli rozšíření blatníků. Před FL i FL jsou zaměnitelný bez úprav.

Co jsem četl tak nejsou, ty ledvinky po FL mají jiný tvar a o několik cm přečnívají, takže nejsou zaměnitelné.
roman320

#18 Příspěvek od roman320 »

Jenom ledvinky zamenitelny nejsou, maji jinej tvar, ale maska s ledvinkama pasuje kus za kus (to cemu rikas nose panel)
Francis: Kdyby to bylo v masce tak je to skoro jak original, myslim ze by to malo kdo poznal vzhledem k tomu jak malo aut to ma, urcite je to lepsi jak ty placky z e39:) No mam zas nad cim premyslet, zrovna vcera sem si stezoval Robimu ze me to malo sviti :twisted:
edit: co vsechno je potreba na predelani klasicke 2.5l nadobky na tu vetsi z dvouma motorkama? Naka jednotka, packa, relatko, nebo jak je to udelany ze to nepousti pri kazdym ostriku svetla?
paveld
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od paveld »

Francis: dík za fotku, je to dobrej tip,že tohle funguje, jen mě uplně nesedí jak jsou mohutný oproti origo, ale asi bych to skousnul... ještě zapřemejšlim.

Jinak ta imitace naklápění je sama o sobě k ničemu, e36 má dost pomalý motorky naklápění, takže to jako automatický naklápění vypadat určitě nebude. Musel bys sehnal i rychlý motorky a vyměnit je.
roman320

#20 Příspěvek od roman320 »

Prave kdyby se o trochu snizili a usadily do masky tak by to bylo celkem vpohode, jasny, znalec to pozna ale na prvni pohled dost podobny na origo:)
Odpovědět