Jezdím téměř výhradně na Agip 98 (E46 330i). Jsem spokojen jak chováním auta i kulturou chodu tak i s marketingem společnosti ENI (body - slevy-odměny).
Další alternativní palivo co do auta tankuji je VERVA 100 a žádný rozdíl jsem nezaznamenal. ( i když jsem se snažil vnutit si nějaký ten palcebo efekt , že 100 musí být lepší )
Takže za mě AGIP mohu doporučit ( čti: nemůžu hanit)
LadenaM3 píše:Nemáte někdo zkušenost s naturalem 98 od Agipu? Koukal jsem, že je na stojanech nově taková ta kulatá samolepka, že jejich N98 spňuje normu pro benzín o.č. 98. Dříve to tam nebylo. Díky za postřehy... Jinak mají zajímavou marketigovou podporu, že za 10 bodů sleva 2,- Kč na litru...
Beru tam jen BA95 jakožto běžnej O2 zákazník mám 1,- Kč/l slevu. A je rozhodně dobrej, žádný obavy. 98 bych si mohl už brzo zase taky zkusit..
shade741 píše:ono taky je třeba si uvědomit co oktanový číslo je, k čemu je to dobrý a hlavně při jakejch podmínkách má lepší efekt. Pak vznikají totální bláboly kdy všemu neskutčně rostou koně atd
Možná bys nám to mohl trochu osvětlit ?
Podle mě velkou roli hraje atm. tlak a jednotka jak je zrovna naučená. Někdy to pocitově reaguje stejně živě i s obyč 95 od Makra, mnohem častejc však s tím Agipem
Řešíte ale kraviny Kdo chcete jezdit na 100oct za levno, a jste z Prahy, jeďte na Krejcárek, jsou po obouch stránách benzinky Star ( Benzina Plus ) kde mají teď Vervu 100 za 37,70
Ono taky jeste zalezi na tom jak dlouho tam ten benzin lezi...takze i Verva 100 v zapadle benzince kde stoji o 3kc vic nez zbytek nebude zadnej zazrak protoze to bude lezak. Celkove ale potvrzuju dobry zkusenosti s benzinou (95 i Verva) a spatny se Shell FuelSave kdy to nechce jet
Madthomas píše:Ono taky jeste zalezi na tom jak dlouho tam ten benzin lezi...takze i Verva 100 v zapadle benzince kde stoji o 3kc vic nez zbytek nebude zadnej zazrak protoze to bude lezak. Celkove ale potvrzuju dobry zkusenosti s benzinou (95 i Verva) a spatny se Shell FuelSave kdy to nechce jet
Tam je furt plno, ale lepší jezdit na stranu směrem do Vysočan na opačnou moc aut nejezdí. Jezdí tam i otec s GTR a taky jsem tam viděl Shelby GT500..
Ale je pravda, že na 100 asi v zimě moc lidí jezdit nebude..
Madthomas píše:Ono taky jeste zalezi na tom jak dlouho tam ten benzin lezi...takze i Verva 100 v zapadle benzince kde stoji o 3kc vic nez zbytek nebude zadnej zazrak protoze to bude lezak. Celkove ale potvrzuju dobry zkusenosti s benzinou (95 i Verva) a spatny se Shell FuelSave kdy to nechce jet
Tam je furt plno, ale lepší jezdit na stranu směrem do Vysočan na opačnou moc aut nejezdí. Jezdí tam i otec s GTR a taky jsem tam viděl Shelby GT500.. Ale je pravda, že na 100 asi v zimě moc lidí jezdit nebude..
proč myslíš, že by v zimě nejezdilo tolik lidí na 100 ?
Totic- tady není co vysvětlovat stačí to třeba namlátit do strejdy googla Oktanovej nárok motoru závisí na jeho kompresním poměru, stavu spalovacího prostoru(rozuměj jak je to zanesený) , jak si je to schopno upravit směs, na celkovém stavu komprese atd. Klíčový je tam faktor detonačního hoření pokud se bavíme ve spojitosti s oktanovým číslem, čím větší tím méně detonací- tím lepší chod motoru a možná ten sotva postřehnutelný výkon, kultivovanost a podobně. Detonační hoření vzníká snadněji s vyšším tlakem což je spojeno s teplotou/kompresí/otáčkama.. Takže víceoktan např tak do motorů s vyšším kompresním poměrem či vyšíma pracovníma otáčkama. V klasický atmosféře to vidím jako holý nesmysl, ale znáte to, placebo a víra udělá z trabanta ferari. Raději poslat třeba takove střiky na vyčištění a repas než zkoušet zázračný paliva
Na Starku na Krejcárku jezdím od doby kdy tam je. (od doby Star né tý zelený co byla přední). Vždy tankuju Vervu 100 (pozor, je to benzin 98 né stooktan, mají to i na nálepce u stojanu) ale palivo je tam kvalitní všechno (prověřeno ČOIkou). Hlavně cena jak 95,nafty tak i Vervy je tam zhruba o 2Kč levnější než na ostatních pumpách s aspoň nějakým jménem.
ELiLOBO píše:Vždy tankuju Vervu 100 (pozor, je to benzin 98 né stooktan, mají to i na nálepce u stojanu)
ta nálepka ale značí, že splňuje čsn normu 98 a to znamená že tenhle benál musí mít minimálně 98 oktanů, takže pokud tvrdí Benzina, že má Verva 100 oktanů, tak by ji měla mít
tak jsem dneska vzal plnou vervym u nás cena 35.5Kč/l ... i kdyby všechno bylo jen placebo, tak jedno se tomu palivu nedá upřít...je to jedinej klasickej benzín bez biosraček!
tak jsem dneska vzal plnou vervym u nás cena 35.5Kč/l ... i kdyby všechno bylo jen placebo, tak jedno se tomu palivu nedá upřít...je to jedinej klasickej benzín bez biosraček!