Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Olej - typ

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
CZermi

#1 Příspěvek od CZermi »

Zdravím,
omlouvám se, pokud téma zakládám špatně nebo na špatné místo, ale ještě se tu tolik neorientuji.
Rád bych vás poprosil o radu. Budu měnit olej a chci se zeptat na nějaké doporučení - výrobce. BMW E46 1995 ccm, 105 kW, benzin, najeto cca 127 tisíc. Motor krásně čistý, pod víkem žádná pěna, motor krásně šlape, budu tam dávat plnou syntetiku. Doteď jsem dával Castrol. Schvalujete použití tohoto oleje nebo nějakýho jinýho výrobce? Díky moc za jakékoliv doporučení.

S pozdravem

CZermi
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

nahoře máš mega téma jaký olej :!:
když to funguje nevím co chceš měnit?nalej tam castrol a neřešto.
CZermi

#3 Příspěvek od CZermi »

Snažil jsem se tuto zprávu vložit do toho velkýho tématu, bohužel jsem nepřišel na to, jak ho tam umístit. Zajímalo mě, jestli má někdo zkušenosti s nějakým jiným olejem než je Castrol. Nějaká doporučení nebo jestli doporučují spíše ten Castrol. Díky za pochopení
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mike-ee »

když teď klikáš na tlačítko odpověď tak to stačilo udělat v tom tématu. Jsem zastánce toho, že na čem se auto naučí jezdit na tom bych ho provozoval dále pokud to funguje jak píše kolega. Castrol měl snad vždy kvalitní oleje a rozdíly mezi cenami nejsou v řádu 10 tis takže si myslím, že se na tom ani moc šetřit nedá nebo hlavně nemusí vyplácet.
pragdejf

#5 Příspěvek od pragdejf »

castrol bejva dost predrazenej. obvykle... hrkni tam nakou 5w40, je jedno jestli aral, castrol, mobil, elf, shell. tyhle velky 5ky bych se asi drzel, vybral bych z nich ten nejlevnejsi, filtr zasadne kvalitni, takze origo nebo mahle (dela origo filtry) a menit kazdejch 10-15tkm podle zpusobu provozovani. jestli to budes delat sam, tak si priprav minimalne remenovej klic na domecek olejovyho filtru a kdybys delal vzduchovej filtr, tak asi i akuvrtacku, viko drzi asi na milionu sroubu, ukroutis si ruku. :lol:
Odpovědět