Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

el. šíbr funguje sporadicky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Strosek

#1 Příspěvek od Strosek »

Mám to v E36. Origo, není nijak dodělávaný.

Napadá mě, jestli to nějak nesouvisí s alarmem. Je tam origo bmw.

Podstatný je pro mě to, že si otevřu šíbr cestou do nákupního centra a na parkovišti ho nedokážu zavřít. Mačkám tlačítko,... a nic. Pak třeba jedu dál a najednou šíbr zase funguje, atd. - prostě někdy jde, nekdy nejde.

Nevíte náhodou, čím by to mohlo být. Tlačítek jsem zkoušel několik. Tlačítkem to asi nebude.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Čaues, měl jsem to samé... a potom okno přestlo fungovat uplně... pojistky v pohodě všechno v pohodě.. když jsem na spínač přivedl 12V ze zapalovače, tak notmálně fungovalo.. hledal jsem po kabelech a nikde nic přetrženýho, ale nedošel jsem uplně všude, narychlo jsem tedy vytáhl ze zapalovače 12V a za kastlíkem spolujezdce připojil na + do šíbru.. teďka šíbr funguje, ale pak to musím rozdělat a zkouknout pořádně, taková prasárna se mi nelíbí.
kuli

#3 Příspěvek od kuli »

Tak tenhle problém mám taky v E36.Příjde mi že je něco s elektrikou pač mi to tlačítko nesvíti a šíbr nefunguje...je svátek když mi začne funkovat a vydrží to jen chvilku.U mě to alarmem nebude,nemám ho :D
Money
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Money »

Přes tři roky mám stejnej problém, naštěstí častěji funguje než nefunguje, ale nechápu s čim to souvisí. Když šíbr otevřu úplně, tak se mi nestalo, že bych ho pak nezavřel. Když ho dám jenom na větračku, tak pak doufám, že jí někdy zavřu. :D Někdy se neotevře, dokavad nenastartuju, nebo třeba až po pár minutách jízdy. Tlačítko třeba svítí, ale jak na něj máknu, tak zhasne a nejde nic.

Budu vděčnej, když tohle někdo vyřeší :wink:

Alarm taky nemám, ročník 94 sedan
TeggyM3

#5 Příspěvek od TeggyM3 »

mě se děje to samé občas ho nemužu zavřít nebo až po chvíli, a tlačítko jsem nezažil aby někdy v mém autě svítilo :p

(větračka mi nefunguje ale to ej zase jiný problém)
kuli

#6 Příspěvek od kuli »

Neříkejte že tu není někdo,kdo by nám mohl poradit čím to může být nebo kde hledat chybu?
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Už se to tu řešilo, musíš jít po kabelech, když ti zrovna šíbr nefunguje vezmi multimetr a na tlačítku změř proud, když tam nebude tak v pravém sloupku vede + a - do šíbru.. vede za kastlík spolujezdce do pojistkovky a do spojovačky pod kobercem na straně řidiče, je dos možné, že pod tím kobercem je nějaká vlhkost, mohlo to zkorodovat nebo tak...
Dabler

#8 Příspěvek od Dabler »

presne tak jit po kablech, mam ten stejny problem co tu vetsina popisuje. chystam se na vymenu vodicu co vedou z kastle do vika kufru pres ten gumovy krk, casto tam byvaji kable zlomene(studeny spoj). je to asi jedine misto ktere me napada kde by mohl byt problem. tusim ze tam bude nekde spatna kostra.
roman320

#9 Příspěvek od roman320 »

Trosku ot, funguje vam dojezd sibru na zavirani? me to jede na otevreni vpohode, ale kdyz ho chcu zavrit tak to musim drzet..
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Tak to mě nejde vůbec
Dabler

#11 Příspěvek od Dabler »

taky si toho nejsem vedom u sibru, ze by mi to fungovalo. rv93
Foldas

#12 Příspěvek od Foldas »

roman320 píše:Trosku ot, funguje vam dojezd sibru na zavirani? me to jede na otevreni vpohode, ale kdyz ho chcu zavrit tak to musim drzet..

to je normální tak je to udělané z výroby
Strosek

#13 Příspěvek od Strosek »

fabledwarrior píše:Už se to tu řešilo, musíš jít po kabelech, když ti zrovna šíbr nefunguje vezmi multimetr a na tlačítku změř proud, když tam nebude tak v pravém sloupku vede + a - do šíbru.. vede za kastlík spolujezdce do pojistkovky a do spojovačky pod kobercem na straně řidiče, je dos možné, že pod tím kobercem je nějaká vlhkost, mohlo to zkorodovat nebo tak...

Tak jsem to rozbrabčil - to jsem si pěkně nas.al do bot - a zatím jsem nic co by vypadalo jako orezlý, ... nenašel.

Takže to běhěm několika dnů dám všechno zase dohromady ( doufám :roll: ) a spokojím se s tím, že je to prostě na heslo.
MotoMoto
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MotoMoto »

Tak mi to po dlouhe dove bezproblemove funkcnosti zacalo zlobit taky. Sibr jde tak 50:50. Az to rozdelam, reknu postrehy. Nemuze to ale delat jen rele u motorku??
MotoMoto
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od MotoMoto »

Tak mi to po dlouhe dove bezproblemove funkcnosti zacalo zlobit taky. Sibr jde tak 50:50. Az to rozdelam, reknu postrehy. Nemuze to ale delat jen rele u motorku??
MotoMoto
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od MotoMoto »

MotoMoto
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od MotoMoto »

Tak jsem to dnes rozdelal a vse nasvedcuje tomu, ze vadny spoj byl v patici primo u tlacitka. Zkratka za ty roky uz nejsou konektory tak pevne a nesviraji protikusy jako driv. Prihnul sem kontakty pro lepsi dotyk, prostrikl kontaktolem a chodi jak svicary. A tlacitko mi nesviti; proze je v nem praskla zarovicka. Prekvapilo me, ze v nem neni ledka jako v tlacitkach na stahovani oken ale skutecne pidi zarovicka, ktera je na dratkach pripajena, takze pujde nahradit ledkou. Na funkci ale nema vubec vliv. Take jsem zjistil, ze sibr funguje pouze po zapnuti klicku. Ne jako okna hned po pouhem odemceni auta. Je to tak ok??
Strosek

#18 Příspěvek od Strosek »

Já bych řekl, že může.

Protože jsem nenašel nic, co by vypadalo jako nějaká koroze, oxidace.

:?

Třeba, ten co tohle našel, by mohl napsat, kde ( konkrétní místo, drát ) to u jeho auta bylo. Nechce se mi rozebírat celý auto.
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Thomeeno23 »

Tak mně automatika taky funguje jen na otevření, myslím že je rozbité tlačítko protože druhá poloha tam je, i když zavírání ventilačky je na druhou stranu co šíbru a taky nejde na automatiku tak nevím
TeggyM3

#20 Příspěvek od TeggyM3 »

MotoMoto píše:Tak jsem to dnes rozdelal a vse nasvedcuje tomu, ze vadny spoj byl v patici primo u tlacitka. Zkratka za ty roky uz nejsou konektory tak pevne a nesviraji protikusy jako driv. Prihnul sem kontakty pro lepsi dotyk, prostrikl kontaktolem a chodi jak svicary. A tlacitko mi nesviti; proze je v nem praskla zarovicka. Prekvapilo me, ze v nem neni ledka jako v tlacitkach na stahovani oken ale skutecne pidi zarovicka, ktera je na dratkach pripajena, takze pujde nahradit ledkou. Na funkci ale nema vubec vliv. Take jsem zjistil, ze sibr funguje pouze po zapnuti klicku. Ne jako okna hned po pouhem odemceni auta. Je to tak ok??

mě okna fungujou v poloze 0 jen dokud nezabouchnu dveře, jinak musím znovu otočit klíček do polohy I
Odpovědět