Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
el. šíbr funguje sporadicky
Mám to v E36. Origo, není nijak dodělávaný.
Napadá mě, jestli to nějak nesouvisí s alarmem. Je tam origo bmw.
Podstatný je pro mě to, že si otevřu šíbr cestou do nákupního centra a na parkovišti ho nedokážu zavřít. Mačkám tlačítko,... a nic. Pak třeba jedu dál a najednou šíbr zase funguje, atd. - prostě někdy jde, nekdy nejde.
Nevíte náhodou, čím by to mohlo být. Tlačítek jsem zkoušel několik. Tlačítkem to asi nebude.
Napadá mě, jestli to nějak nesouvisí s alarmem. Je tam origo bmw.
Podstatný je pro mě to, že si otevřu šíbr cestou do nákupního centra a na parkovišti ho nedokážu zavřít. Mačkám tlačítko,... a nic. Pak třeba jedu dál a najednou šíbr zase funguje, atd. - prostě někdy jde, nekdy nejde.
Nevíte náhodou, čím by to mohlo být. Tlačítek jsem zkoušel několik. Tlačítkem to asi nebude.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Čaues, měl jsem to samé... a potom okno přestlo fungovat uplně... pojistky v pohodě všechno v pohodě.. když jsem na spínač přivedl 12V ze zapalovače, tak notmálně fungovalo.. hledal jsem po kabelech a nikde nic přetrženýho, ale nedošel jsem uplně všude, narychlo jsem tedy vytáhl ze zapalovače 12V a za kastlíkem spolujezdce připojil na + do šíbru.. teďka šíbr funguje, ale pak to musím rozdělat a zkouknout pořádně, taková prasárna se mi nelíbí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Přes tři roky mám stejnej problém, naštěstí častěji funguje než nefunguje, ale nechápu s čim to souvisí. Když šíbr otevřu úplně, tak se mi nestalo, že bych ho pak nezavřel. Když ho dám jenom na větračku, tak pak doufám, že jí někdy zavřu.
Někdy se neotevře, dokavad nenastartuju, nebo třeba až po pár minutách jízdy. Tlačítko třeba svítí, ale jak na něj máknu, tak zhasne a nejde nic.
Budu vděčnej, když tohle někdo vyřeší
Alarm taky nemám, ročník 94 sedan

Budu vděčnej, když tohle někdo vyřeší

Alarm taky nemám, ročník 94 sedan
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Už se to tu řešilo, musíš jít po kabelech, když ti zrovna šíbr nefunguje vezmi multimetr a na tlačítku změř proud, když tam nebude tak v pravém sloupku vede + a - do šíbru.. vede za kastlík spolujezdce do pojistkovky a do spojovačky pod kobercem na straně řidiče, je dos možné, že pod tím kobercem je nějaká vlhkost, mohlo to zkorodovat nebo tak...
presne tak jit po kablech, mam ten stejny problem co tu vetsina popisuje. chystam se na vymenu vodicu co vedou z kastle do vika kufru pres ten gumovy krk, casto tam byvaji kable zlomene(studeny spoj). je to asi jedine misto ktere me napada kde by mohl byt problem. tusim ze tam bude nekde spatna kostra.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
fabledwarrior píše:Už se to tu řešilo, musíš jít po kabelech, když ti zrovna šíbr nefunguje vezmi multimetr a na tlačítku změř proud, když tam nebude tak v pravém sloupku vede + a - do šíbru.. vede za kastlík spolujezdce do pojistkovky a do spojovačky pod kobercem na straně řidiče, je dos možné, že pod tím kobercem je nějaká vlhkost, mohlo to zkorodovat nebo tak...
Tak jsem to rozbrabčil - to jsem si pěkně nas.al do bot - a zatím jsem nic co by vypadalo jako orezlý, ... nenašel.
Takže to běhěm několika dnů dám všechno zase dohromady ( doufám

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to dnes rozdelal a vse nasvedcuje tomu, ze vadny spoj byl v patici primo u tlacitka. Zkratka za ty roky uz nejsou konektory tak pevne a nesviraji protikusy jako driv. Prihnul sem kontakty pro lepsi dotyk, prostrikl kontaktolem a chodi jak svicary. A tlacitko mi nesviti; proze je v nem praskla zarovicka. Prekvapilo me, ze v nem neni ledka jako v tlacitkach na stahovani oken ale skutecne pidi zarovicka, ktera je na dratkach pripajena, takze pujde nahradit ledkou. Na funkci ale nema vubec vliv. Take jsem zjistil, ze sibr funguje pouze po zapnuti klicku. Ne jako okna hned po pouhem odemceni auta. Je to tak ok??
-
- Kontaktovat uživatele:
MotoMoto píše:Tak jsem to dnes rozdelal a vse nasvedcuje tomu, ze vadny spoj byl v patici primo u tlacitka. Zkratka za ty roky uz nejsou konektory tak pevne a nesviraji protikusy jako driv. Prihnul sem kontakty pro lepsi dotyk, prostrikl kontaktolem a chodi jak svicary. A tlacitko mi nesviti; proze je v nem praskla zarovicka. Prekvapilo me, ze v nem neni ledka jako v tlacitkach na stahovani oken ale skutecne pidi zarovicka, ktera je na dratkach pripajena, takze pujde nahradit ledkou. Na funkci ale nema vubec vliv. Take jsem zjistil, ze sibr funguje pouze po zapnuti klicku. Ne jako okna hned po pouhem odemceni auta. Je to tak ok??
mě okna fungujou v poloze 0 jen dokud nezabouchnu dveře, jinak musím znovu otočit klíček do polohy I