Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e36 coupe 325i lpg - potřebuji zvednout zadek auta
zdravím pánové, chci se optat, mám 325i coupe, v autě je lpg, to znamená že zadek je težší a tahám ho jakoby po zemi jak kdyby auto bylo stále naložené, nejen že to divně vypadá , ale i to je extrémě nízko, napadlo mě co stím dělat?? sériové pružiny to nedávají, tak mě napadlo dát z kombíka?? nejsou tam silnější??? nebo co stím udělat?? díky za tipy
Jseš si jistý že jsou tam opravdu seriovky ? Mám lpg v pětce a pokud nemám plnou nádrž benzínu a lpg tak rozdíl neni.
Máme doma ještě e36 cabro a řešili jsme výšku podvozku protože nám šoupal lem o kolo, hold R18
a ještě o 10 jiné ET
Tak jsme vyndali pružinu a zjistili jsme že je auto o 15 snížené vzadu, tak jsme dali origoš pružiny + ještě podložky nad pružinu a možná by se tam vešli R19
Výsledek je takovej že mezi kolem a lemem jsou 3-4 cm.
Také jsem ochotnej tvrdit že bude chyba někde jinde, protože co máš v kufru krom nádrže a jednoho páru hadic navíc ? Ta nádrž kolik může vážit prázdná ? 10-15kg ? nevím teď střílím na slepo. Pokud máš i nadále pocit že za to může opravdu váha, tak vyjeď LPG nádrž do prázdna a benzín si nech rozsvítit na rezervu. Pak bys měl poznat jestli za to můžou unavené pružiny či něco jiného
Máme doma ještě e36 cabro a řešili jsme výšku podvozku protože nám šoupal lem o kolo, hold R18

Tak jsme vyndali pružinu a zjistili jsme že je auto o 15 snížené vzadu, tak jsme dali origoš pružiny + ještě podložky nad pružinu a možná by se tam vešli R19

Výsledek je takovej že mezi kolem a lemem jsou 3-4 cm.
Také jsem ochotnej tvrdit že bude chyba někde jinde, protože co máš v kufru krom nádrže a jednoho páru hadic navíc ? Ta nádrž kolik může vážit prázdná ? 10-15kg ? nevím teď střílím na slepo. Pokud máš i nadále pocit že za to může opravdu váha, tak vyjeď LPG nádrž do prázdna a benzín si nech rozsvítit na rezervu. Pak bys měl poznat jestli za to můžou unavené pružiny či něco jiného

- paveld
- Kontaktovat uživatele:
U mě to na autě nijak extra znát neni, mám tam HR nižší pružiny a s prázdnym kufrem a pouze LPG bombou je to OK. Víc už je znát plně naložený kufr, kdy jsem si dával silnější gumový podložky pod pružiny aby byla výška OK.
Pružiny z kombíka by podle mě měli smysl opravdu až v případě, že bys jezdil často i s plnym kufrem, aby nebyl tolik znát rozdíl mezi prázdnym a naloženym.
Zkusil bych asi pujčit jiný pružiny odpovídající výšky a uvidíš...
Pružiny z kombíka by podle mě měli smysl opravdu až v případě, že bys jezdil často i s plnym kufrem, aby nebyl tolik znát rozdíl mezi prázdnym a naloženym.
Zkusil bych asi pujčit jiný pružiny odpovídající výšky a uvidíš...
jsou tam origo pružiny , na jaře dávané nové orig bmw, a prostě to je nízko, náprava nemá vakle nebo tak, ani koroze není , prostě auto sundám z heveru a sedne jak kdyby byl naložený kufr, mám ještě 318is coupe a uplně to samé, tak jsem tam sehnal na zadek ta technix pružiny + štelování výšky a zvedlo se to, ale zázrak to není, no nic si tam narvu ty kombíky a uvidím, aktuálně to je tak že guma je tak zároveň s lemem nebo cm schovaná......
-