Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 coupe 325i lpg - potřebuji zvednout zadek auta

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mates_
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mates_ »

zdravím pánové, chci se optat, mám 325i coupe, v autě je lpg, to znamená že zadek je težší a tahám ho jakoby po zemi jak kdyby auto bylo stále naložené, nejen že to divně vypadá , ale i to je extrémě nízko, napadlo mě co stím dělat?? sériové pružiny to nedávají, tak mě napadlo dát z kombíka?? nejsou tam silnější??? nebo co stím udělat?? díky za tipy
Toci

#2 Příspěvek od Toci »

To je divny, nemas ten podvozek proste unavenej? Jeste jsem nevidel, ze by nejaky auto tahalo prdel po zemi jen kvuli montazi LPG, zas tak extremni vaha to neni.....
Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
Batler

#3 Příspěvek od Batler »

Jseš si jistý že jsou tam opravdu seriovky ? Mám lpg v pětce a pokud nemám plnou nádrž benzínu a lpg tak rozdíl neni.
Máme doma ještě e36 cabro a řešili jsme výšku podvozku protože nám šoupal lem o kolo, hold R18 :D a ještě o 10 jiné ET
Tak jsme vyndali pružinu a zjistili jsme že je auto o 15 snížené vzadu, tak jsme dali origoš pružiny + ještě podložky nad pružinu a možná by se tam vešli R19 :twisted:
Výsledek je takovej že mezi kolem a lemem jsou 3-4 cm.
Také jsem ochotnej tvrdit že bude chyba někde jinde, protože co máš v kufru krom nádrže a jednoho páru hadic navíc ? Ta nádrž kolik může vážit prázdná ? 10-15kg ? nevím teď střílím na slepo. Pokud máš i nadále pocit že za to může opravdu váha, tak vyjeď LPG nádrž do prázdna a benzín si nech rozsvítit na rezervu. Pak bys měl poznat jestli za to můžou unavené pružiny či něco jiného 8)
paveld
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od paveld »

U mě to na autě nijak extra znát neni, mám tam HR nižší pružiny a s prázdnym kufrem a pouze LPG bombou je to OK. Víc už je znát plně naložený kufr, kdy jsem si dával silnější gumový podložky pod pružiny aby byla výška OK.
Pružiny z kombíka by podle mě měli smysl opravdu až v případě, že bys jezdil často i s plnym kufrem, aby nebyl tolik znát rozdíl mezi prázdnym a naloženym.
Zkusil bych asi pujčit jiný pružiny odpovídající výšky a uvidíš...
mates_
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mates_ »

jsou tam origo pružiny , na jaře dávané nové orig bmw, a prostě to je nízko, náprava nemá vakle nebo tak, ani koroze není , prostě auto sundám z heveru a sedne jak kdyby byl naložený kufr, mám ještě 318is coupe a uplně to samé, tak jsem tam sehnal na zadek ta technix pružiny + štelování výšky a zvedlo se to, ale zázrak to není, no nic si tam narvu ty kombíky a uvidím, aktuálně to je tak že guma je tak zároveň s lemem nebo cm schovaná......
DWXak

#6 Příspěvek od DWXak »

řešení je snížit víc předek aby to nevypadalo blbě :D
honzabiker1

#7 Příspěvek od honzabiker1 »

Prodavaji se tvrdsi pruziny (pouzivaji se napr. u aut, ktere tahaji casto privesy, atd), jsou oznacene vetsinou heavy duty. Dela je napr. Lesjofors. Pokud by by to bylo malo, nebo nechces menit pruziny, daji se primo v BMW koupit o cc 2cm vyssi podlozky pod pruziny z paketu pro spatne cesty..
mates_
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mates_ »

aha, díky :) ty podložky to by bylo féér
Odpovědět