Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

18" alu

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
blackwhit

#1 Příspěvek od blackwhit »

Zdravím,

jsem ve fázi výběru alu na léto. Moc se v tom neorientuju. Chci se zeptat, maximální rozměr, který mám v techničáku, je:

8J 18" ET49

chci se zeptat hlavně na hodnotu ET49. lze s tím nějak hýbat formou podložek? a do jakých hodnot? a jak to je vlastně cenově, když se dávaj podložky?

díky za info
FreeMaroStyle

#2 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Jak jako jak je to cenově?? Záleží asi kde podložky koupíš, taková bude cena? :D

Vepředu s ET můžeš hýbat do nějakých +- 37
Vzadu taky tak do ET+- 37 při té šířce 8J.
blackwhit

#3 Příspěvek od blackwhit »

FreeMaroStyle píše:Jak jako jak je to cenově?? Záleží asi kde podložky koupíš, taková bude cena? :D

Vepředu s ET můžeš hýbat do nějakých +- 37
Vzadu taky tak do ET+- 37 při té šířce 8J.

No právě, kde se a za kolik kupují, jsem myslel! :-)

jinak teda pochopil jsem, že z těch 49 můžu jít až na hodnotu 37 při výběru disků...
FreeMaroStyle

#4 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Pokud nemáš M-packetový podvozek tak možná až na ET35, ale to už by teoreticky mohlo při dost velkém propružení škrtnout.
Měl jsem vepředu ET47(origo) při 7.5J a vzadu ET37(z 3er) na 8.5j a těch 37 mi vzadu při naložení dřelo, ale jen o textilní podběh ale na Mkovem podvozku.
Letos s novými koly mám problém odost větší a to celkově tam ty kola jen narvat :D

http://www.bmwklub.sk/download/file.php ... &mode=view

blackwhit

#5 Příspěvek od blackwhit »

FreeMaroStyle píše:Pokud nemáš M-packetový podvozek tak možná až na ET35, ale to už by teoreticky mohlo při dost velkém propružení škrtnout.
Měl jsem vepředu ET47(origo) při 7.5J a vzadu ET37(z 3er) na 8.5j a těch 37 mi vzadu při naložení dřelo, ale jen o textilní podběh ale na Mkovem podvozku.
Letos s novými koly mám problém odost větší a to celkově tam ty kola jen narvat :D

když to takhle přečuhuje, tak je ET kolik? a kolik si za ty kola dával? :-)

btw. na bmwklubu slovenskym jsem na tvoji 1er koukal...;-)
FreeMaroStyle

#6 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Předek 8.5J ET35 ... Zadek 9.5J ET40 18" ...
blackwhit

#7 Příspěvek od blackwhit »

FreeMaroStyle píše:Předek 8.5J ET35 ... Zadek 9.5J ET40 18" ...

a to máš zapsaný v technicaku?

btw. přemejšlím mezi 17" a 18", je mi jasný, že 18" vypadaj lip, mám trošku obavy o to, jak se bude jezdit na českých silnicích...

btw. 2 počítam s tím, že repliky např. od WSP tady asi moc nefrčej, co? :-) ptám se proto, že zatím se mi nedaří sehnat za rozumnej peníz jetý originály...
blackwhit

#8 Příspěvek od blackwhit »

a ještě jeden dotaz. jak moc velkej problem je, kdyz v TP mam ET49 a dal bych tam treba ET34... verim, ze to nikdo nepozna, ale jestli to neni zatez pro napravy/podvozek/sjizdeni pneu atd.?

diky
FreeMaroStyle

#9 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Moc to řešíš :D V TP to zapsané nemám. Takto to nikdo nepozná, většinou jdou jen po rozměru pneumatik, to hlavně na STK, ale jestli tam máš ET 47 nebo 34 (pokud to nepoleze ven) tak to nikdo řešit nebude, samozřejmě, že pokud nastane pojistná událost, ta možnost tu je že to budou zkoumat, záleží na likvidátorovi, pojišťovně atd.. :D
hansm5

#10 Příspěvek od hansm5 »

FreeMaroStyle píše:Moc to řešíš :D V TP to zapsané nemám. Takto to nikdo nepozná, většinou jdou jen po rozměru pneumatik, to hlavně na STK, ale jestli tam máš ET 47 nebo 34 (pokud to nepoleze ven) tak to nikdo řešit nebude, samozřejmě, že pokud nastane pojistná událost, ta možnost tu je že to budou zkoumat, záleží na likvidátorovi, pojišťovně atd.. :D

pojistovny ani tak nejdou po rozmeru,ale zacinaj resit repliky :roll:
Tom_120i

#11 Příspěvek od Tom_120i »

hansm5 píše:
FreeMaroStyle píše:Moc to řešíš :D V TP to zapsané nemám. Takto to nikdo nepozná, většinou jdou jen po rozměru pneumatik, to hlavně na STK, ale jestli tam máš ET 47 nebo 34 (pokud to nepoleze ven) tak to nikdo řešit nebude, samozřejmě, že pokud nastane pojistná událost, ta možnost tu je že to budou zkoumat, záleží na likvidátorovi, pojišťovně atd.. :D

pojistovny ani tak nejdou po rozmeru,ale zacinaj resit repliky :roll:

Co jim vadí na replikách, pokud mají atest?
FreeMaroStyle

#12 Příspěvek od FreeMaroStyle »

To je kravina si myslím, jedině pokud by to byly jako fakt noname repliky bez jakéhokoliv potisku kdekoliv :D
blackwhit

#13 Příspěvek od blackwhit »

tak po spouste hodin hledani tak, abych nasel rozumnej kompromis mezi cenou a kvalitou, ted vlastne resim zasadni otazku. Ma smysl na nasich silnicich mit 18"?

na aute vypadaj lip, ale nebude to az nechutne tvrdy? :-)
Odpovědět