Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
špatný prodej a převod auta
Prodal jsem v listopadu 2014 své E36 318tds a v polopřevodu je napsán nový majitel. Nicméně nyní je auto pořád napsáno na mne a pojistku platí někdo jiný než je uveden v techničáku na polopřevodu. V novém zákoně se píše že do 30.6.2015 musí být všechny auta převedeny nebo zaniká jejich platnost. Cítím to jako podvod od kupujícího který se nyní neozývá a poskytl auto nové osobě. Můžete mě někdo prosím poradit co vlastně mohu s mou situací dělat a vyvarovat se nějakého postihu. Není tu mezi námi nějaký právník který by mě mohl pomoci?. Jsem s toho docela špatnej a nyní nevím co udělat. Auto by mělo být někde v Praze 100 00 Štěchovická 1892 a přikládám fotku auta. Děkuji za za názory jak to mám vyřešit.
- Přílohy
-
- 1.jpg (65.16 KiB) Zobrazeno 14453 x
Jenže prodej byl docela chaotickej hlavně ode mne. V polopřevodu vlastně může být napsán kdokoliv což nikdo na úřadě nekonroluje, napíšou co si tam řeknu. Kupující přinesl smlouvu která je na stažení na netu a tam požadují jen novou adresu a číslo O.P. Kupující říkal že je to pro jeho bráchu a bere to za něj. V mé hlouposti jsem jej nepožádal o jeho O.P. což byla moje velká chyba, mám jen telefon. Dotyčný uvedený na polopřevodu existuje ale adresa je na obecní úřad v Praze. Nyní jak jsem psal jej má nějaký rusák (podle jména), zjistil jsem podle mého kamaráda kde bydlí protože má na auto pojistku v České pojišťovně. Stále si myslím což také včera psali na netu, že když nynější jakoby majitel něco provede s autem a nebo po 1.7.2015 bude vše co provede s autem na mne. Chtěl bych věřit tomu co píšete.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud auto do poloviny letošního roku nestihne majitel dohlásit, tak bude mít velkej problém. Tebe to v podstatě nemusí trápit, auto je na někoho odhlášené a ten bude mít problém...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Odhláška řeší všechny Tvoje problémy. 30. 6. je to problém majitele, což Ty už nejsi...
Teď to bude zase horší, všichni, co "v dobré víře" podepíší plnou moc k převodu a potkají zmetka, se za čas opět nepřestanou divit...
Proč se v tomto státě ruší přednostně těch pár maličkostí, které se vymyslely a fungují ku prospěchu obyčejného občana...
Teď to bude zase horší, všichni, co "v dobré víře" podepíší plnou moc k převodu a potkají zmetka, se za čas opět nepřestanou divit...
Proč se v tomto státě ruší přednostně těch pár maličkostí, které se vymyslely a fungují ku prospěchu obyčejného občana...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Přesně jak bylo napsáno, dle smlouvy jsi auto prodal, předal a už nejsi zodpovědný za nic co se s autem stane. Pokud jsi auto odhlásil, nový majitel dle většiny kupních smluv, i podle zákona, má povinnost auto na sebe přihlásit, ale to většina lidí v ČR nedělá.
Jinak je ideální napsat do smlouvy hlavně rodné číslo, úřad si to pak při zápisu do TP vše podle rč dohledá.
Jinak je ideální napsat do smlouvy hlavně rodné číslo, úřad si to pak při zápisu do TP vše podle rč dohledá.
auto jsem kupoval 2 měsíce dozadu. Bohužel jediné co tak sám udělám evidenci a pojistku. Ostatní se řeší v místě kde je koupeno a musí u toho být jak prodejce tak kupující. Na úřad jsme musel oba dva. Celkem na hovno v Sobotu pro auto a v úterý zase 180km ho jet přihlásit
takže jsem si dal krásně 360km vejletíkama