Mohl by mi prosím někdo doporučit jaké si mám dát pružiny na Z4? Teď tam mám HR a na český silnice je to bohužel moc nízký a nepohodlný. Navíc nevjedu ani do garáže.
LaL píše:Mohl by mi prosím někdo doporučit jaké si mám dát pružiny na Z4? Teď tam mám HR a na český silnice je to bohužel moc nízký a nepohodlný. Navíc nevjedu ani do garáže.
Vítej
Na české ani jiné silnice hlavně nepatří runflaty. Všichni jsme se jich zbavili. Vylepší to i trakci.
U světla bych začal kontrolou izolace.
LaL píše:Mohl by mi prosím někdo doporučit jaké si mám dát pružiny na Z4? Teď tam mám HR a na český silnice je to bohužel moc nízký a nepohodlný. Navíc nevjedu ani do garáže.
Vítej Na české ani jiné silnice hlavně nepatří runflaty. Všichni jsme se jich zbavili. Vylepší to i trakci. U světla bych začal kontrolou izolace.
Hodne zalezi na tom, jakou generaci RFT mate obutou. Kdyz nekdo koupi ojete auto, ktere ma obute jeste 7 let stare RFT gumy, tak chapu, ze to neni uplne ono.
Curo píše:Kurnik já tu jsem jedinej a spokojenej s RF
Ne, já mám taky na 18" ale bohužel nemám zatím s čím srovnávat a taky nejezdím na hranicích možností (auta). Jak někdo říkal, že má strach jezdit nad určitou rychlost, tak já zatím nic nepozoruji, chová se to stejně ve 100,150 i 200. 180 na záplatované cestě a sedí jako přibité.
Curo píše:Kurnik já tu jsem jedinej a spokojenej s RF
Ne, já mám taky na 18" ale bohužel nemám zatím s čím srovnávat a taky nejezdím na hranicích možností (auta). Jak někdo říkal, že má strach jezdit nad určitou rychlost, tak já zatím nic nepozoruji, chová se to stejně ve 100,150 i 200. 180 na záplatované cestě a sedí jako přibité.
Právě, nejezdím žádné okruhy po městě, ale při rozjezdech se s tím moc nepářu, vč. křižovatek a nestalo se mi, že bych cítil něco "špatného" na podvozku, resp. že s nonRFT by to mohlo být lepší. Ale nemám s čím srovnat, tak žiju v domnění, že jsem tu byl jedinej, který je s RFT spokojený
Zalezi na tom kde jezdis, nam tady jeden posahanej doktor, nez ho zavreli, nechal silnice v extremne hroznym stavu. Tedy prechod z drncavych RFT na normalni byl pro mne a moje zada obrovsky rozdil v pohodli jizdy. A na druhou stranu Bridgestone S001 na ktery jsem prezouval maji zesilene boky, takze na jizdnich vlastnostech s vyjimkou prvnich par kilometru se nezmenilo vubec nic. Ted budu dava S001 i na mysaka. Tak budu moc porovnavat s OEM Dunlop SP Sport600.
Ty RFT jsou delany na kvalitni silnice, ne na to, co je u nas casto videt. Jak se ale vyjede za stredni Cechy, tak uz je ten rozdil v kvalite taky videt. Na druhou stranu i nemci prehazuji na nonRFT a taky nekteri docela narikaji.
Dnes 400km NJ - HK a zpět. Cesta nic moc, hlavně těm kanálům ve městech bych se asi měl víc snažit vyhýbat. Ale není to zas taková hrůza. Třeba budu mít někdy možnost porovnat. Zatím nemám důvod uvažovat o změně, jízdní vlastnosti mi vyhovují.
Třeba se mi podaří někde na jiném autě vyzkoušet jiné pneu, ale jak jsem psal, zatím nemám důvod objednat něco jiného než mám nasazeno, teda pokud se tento typ bude vyrábět. Pokud ne, tak pak už budu hledat alternativu na základě zkušenosti ostatních.
Na mysi taky neni rezerva a japonce nenapadlo na ni davat ranflety. A to nemluvim o tom, ze v pripade neopravitelneho defektu se na mysi musi menit gumy vsechny 4. Resp. vechny musi mit stejne opotrebeni.
Jinak samozrejme je to tvoje auto, tvuj zadek a delej si co chces. Ja bych se k RFT uz nevratil, kdyby staly polovic
howgh
To o tom poškození jsem nevěděl. Nemám problém přejít s tím na NonRFT a asi osobně rozdíl asi nepoznám, jen zatím čtu jen o tom jak to některým plave apod.
Ps:proč vyměnit všechny 4, nestačí jen na nápravě? Už tak jsou rozměrově jiné.