Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X3 E83 2007 Klíč diamant nefunguje
- scooter_x
Zdravím, chci se zeptat,
včera se mi stalo, že nešlo tímto klíčem po jízdě auto na dálku zamknout. Když jsem auto zamknul ručně přes zámek tak ani na dálku odemknout pak. Jinak startování, jízda bez problému. Mám k autu dva origo klíče s DO a třetí servisní plastový. Druhým klíčem s DO šlo všechno bez problému.
Takže dotaz je, jestli nějak poznám, jestli ten nefunkční klíč je KO celý nebo jen baterka v něm nebo se nějak odpároval od auta.
Tu baterku bych asi vyloučil, jezdil jsem pořád s ním, takže vybitá by být neměla (nabíjí se v zapalování ne?) a nikdy před tím, i když jsem s autem déle nejel, žádný problém nebyl.
Je tedy nějaká možnost poznat zda je klíč spárovaný s autem nebo že je kompletně KO celý?
Plus ještě kolik je tak životnost té dobíjecí baterky v klíči?
Díky za pomoc!
včera se mi stalo, že nešlo tímto klíčem po jízdě auto na dálku zamknout. Když jsem auto zamknul ručně přes zámek tak ani na dálku odemknout pak. Jinak startování, jízda bez problému. Mám k autu dva origo klíče s DO a třetí servisní plastový. Druhým klíčem s DO šlo všechno bez problému.
Takže dotaz je, jestli nějak poznám, jestli ten nefunkční klíč je KO celý nebo jen baterka v něm nebo se nějak odpároval od auta.
Tu baterku bych asi vyloučil, jezdil jsem pořád s ním, takže vybitá by být neměla (nabíjí se v zapalování ne?) a nikdy před tím, i když jsem s autem déle nejel, žádný problém nebyl.
Je tedy nějaká možnost poznat zda je klíč spárovaný s autem nebo že je kompletně KO celý?
Díky za pomoc!
- scooter_x
To máš pravdu, ale ten klíč jsem předtím třeba 14 dní nepoužil, auto stálo v garáži, a pak stejně fungovalo všechno normálně. Teď to začalo najednou, tak proto si myslim, že kdyby baterka byla v háji, projevilo by se to jinak, dřív, postupně. Ale možný je samozřejmě všechno...
Rozloupnout klíč sice můžu, ale nic na tom asi nepoznám.
Teď jsem trochu zdravotně indisponován (berle, noha v háji), až budu zas chodit, tak zkusím to párování, o tom jsem tu našel dost, jinak to pak budu asi řešit s někým přes klíče...člen Fx se tim myslim zabývá...
Rozloupnout klíč sice můžu, ale nic na tom asi nepoznám.
Teď jsem trochu zdravotně indisponován (berle, noha v háji), až budu zas chodit, tak zkusím to párování, o tom jsem tu našel dost, jinak to pak budu asi řešit s někým přes klíče...člen Fx se tim myslim zabývá...
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, tak co si s tim vykoumal? Mam stejny problem na jednom klici, dikscooter_x píše:Zdravím, chci se zeptat,
Díky za pomoc!
Postup:Kolafa píše:nemas nekde odkaz, jak se to dela? at to nemusim hledat, dikRenda1966 píše:Mel jsem uplne stejny problem. Staci nakodovat oba klice a uz to funguje zase dal bez problemu.
-15minut jezdit
-zastavit
-vyndat klic
-otevřít dveře
-zavřít dveře
-strčit klíč do zapalování
-otočit 3x na druhou pozici a zpět, ihned klíč vyndat a postupně na všech klíčích držet odemykací tlačítko a zmáčknout 3x zamykací