Hele... Ono obecně u takhle těžkýho auta čím víc, tím líp. Za mne je určitě ISo lepší volba.
Celkově je lepší volba poface, mám předface a s celkovýma nákladama jsem mohl mít poface možná i v hodně pěkném stavu. Poface má víc kvaltů na automatu a xDrive (není to stálá 4x4) - lepší spotřeba. Má taky výkonější motory a celkově se mí líbí trochu víc (hlavně interiéry).
Jinak 4.4 V8 je na toto auto slušný motor. Mě s ním jízda vyhovuje. Ono to zrychlení na osmnáctiletý cápky s golfem s urvaným výfukem stačí. 0-100 je tam za nějakých 7,XXX sekundy

.
Ne vážně. Dálnice, rychlejší jízda i taková napůl sportvoní - 4.4 V8 na to stačí, ale někdy si říkám, že by to možná chtělo trochu víc.
Jinak tomu stavu věnuj opravdu pozornost, ať nekoupíš hnůj

. Z vlastní zkušenosti vím, jak to pak může být drahé (u mě třeba už tak 70 tis. a to si skoro vše dělám sám). Hlavně motor - vanosy, zvuk, chod, reakce na plyn. Předovoka, nesmí cukat, řadit musí bez houpání a hladce. Dobře se pozná při zařazení s brzdou, nejlépe do kopce. Nesmí tě kopnout. A pak další drahá věc... podvozek. Ramena, stabilizace atp. Ale to je srtejné všude. Kardany a poloosy co vím na nic netrpí, ale radši pruce zatáčet na nějakém parkovišti sem tam (poslech na cvakání, podezřelý zvuk). Pokud plánuješ LPG, tak hlavně kontrola i toho. Mě se to hodně vymstilo. Koupil jsem s LPG a bylo špatně nastavené - hodně špatně nastavené... Díky tomu jsem špatně diagnostikoval nějaké závady a dost věcí dělal zbytečně. Pokud plánuješ dostavbu, chce to hodně přemýšlet kde.
Jinak X5 je super auto a musím říct, že po všech uskákaných krámech mě fakt hodně baví a celá rodina ho zbožňujeme. Jen není to jízdních charakterem plovné SUV. Pocit z řízení je spíše jak vést sportovní sedan...