Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e53, 3.0d 2001 Výměna baterie
Zdravím, chci vyndat baterku a dát novou, nezakóduje se mi něco?
A dále bych chtěl vědět - když svítí kontrolka dobíjení za chodu motoru a auto nedobíjí znamená to jen a pouze alternátor ex nebo to může být i něco jiného? Abych ho zbytečně nevyndaval.
Vyměnit chladič, vyndat pylový filtr, vyměnit měchy, vyměnit man. převodovku a podobný radosti zvládnu bez problému (na e32, e39)
Alternátor jsem osobně nikdy nevyměňoval.
Díky za rady.
A dále bych chtěl vědět - když svítí kontrolka dobíjení za chodu motoru a auto nedobíjí znamená to jen a pouze alternátor ex nebo to může být i něco jiného? Abych ho zbytečně nevyndaval.
Vyměnit chladič, vyndat pylový filtr, vyměnit měchy, vyměnit man. převodovku a podobný radosti zvládnu bez problému (na e32, e39)
Alternátor jsem osobně nikdy nevyměňoval.
Díky za rady.
u e32 (730i) což dle mých zkušeností s baworáky byla nejpovedenější serie vůbec, se mi zakódovalo rádio, kód jsem samozřejmě nevěděl, na netu jsem sehnal nabídku za 500Kč. Poslal jsem bytnou v minisukni do autorizovaného servisu ve Stodůlkách, borec dle VINka našel kód v PC za 30vteřin a řek jí ho zadarmo 
starým mazákům x5 to může být k smíchu, já když jsem ji loni koupil nemohl jsem baterku najít
baterka je pod rezervou, je třeba povolit kompresor měchů - nejlíp oríšek 13, kompresor i s kabeláží se odklopí a na kontaktech baterky je 10 oříšek + křížový šroubovák pro držák baterie[/code]

starým mazákům x5 to může být k smíchu, já když jsem ji loni koupil nemohl jsem baterku najít

baterka je pod rezervou, je třeba povolit kompresor měchů - nejlíp oríšek 13, kompresor i s kabeláží se odklopí a na kontaktech baterky je 10 oříšek + křížový šroubovák pro držák baterie[/code]
- vlastnemec
jj, fotit
když jsem to šel rozebírat byl sem línej (zasraný ruce) tak jsem myslel že si to zapamatuju, druhej den sem byl v řiti, naštěstí jsem si vybavil že všechny řemenice i kladky byly obtočeny řemenem o 180°
scháním držák závěsu + nárazníku, kus železa přišroubovanej mezi nárazníkem a kastlí (za dobrý peníz pls)

scháním držák závěsu + nárazníku, kus železa přišroubovanej mezi nárazníkem a kastlí (za dobrý peníz pls)