Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
x5 vzduch podvozek
ahoj všem uvažuju o e 53 3.0d po face
rozhodl jsem se že konečně vlezu do x5
mám za sebou x3 3.0 d ,320d e 46, 520 d e60 a 530d e 39
mám zajem jen o po face s motorem 3.0 d 218ps stejnej motor jsem měl v x3 a spokojenost je pravda že x3 dost skákala přecejenom sport paket.
muj dotaz zní dělá se po face jen se vzduchem nebo i na pruž..
nebo třeba předek železo a zadek vzduch
zatím co jsem koukal tak skoro každej je na vzduchu .
a hodne aut co jsem projížděl tak měli dost tuhej volant docela makačka
jen jedno mělo servotronic a to nadherně lehounce zatácelo na místě
jak je to u vás kdo z vás ma servotronic a dá se vubec auto s tímto motorem a servotronicem nejlepe na železném podvozku sehnat tak do 300 tis kč moc dik za rady
rozhodl jsem se že konečně vlezu do x5
mám za sebou x3 3.0 d ,320d e 46, 520 d e60 a 530d e 39
mám zajem jen o po face s motorem 3.0 d 218ps stejnej motor jsem měl v x3 a spokojenost je pravda že x3 dost skákala přecejenom sport paket.
muj dotaz zní dělá se po face jen se vzduchem nebo i na pruž..
nebo třeba předek železo a zadek vzduch
zatím co jsem koukal tak skoro každej je na vzduchu .
a hodne aut co jsem projížděl tak měli dost tuhej volant docela makačka
jen jedno mělo servotronic a to nadherně lehounce zatácelo na místě
jak je to u vás kdo z vás ma servotronic a dá se vubec auto s tímto motorem a servotronicem nejlepe na železném podvozku sehnat tak do 300 tis kč moc dik za rady
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj.
Vzduchový podvozek u X5 = vpředu i vzadu měchy. Poznáš to tak, že vlevo od volantu je volič světlé výšky auta, tj. nahoru-dolu. Naopak si myslím, že tohle moc X5 (ještě ke všemu ve 3.0D nemá). Jinak mám pocit, že je standard vpředu pružiny a vzadu měchy.
Naopak - vykašli se na standard a sháněj celovzduch! Na železe je to uskákaný jako koza a vzadu jsi jak na žebřiňáku! Se vzduchovým podvozkem je to auto o třídu výš! Přední měchy s tlumičema stojí nový v BMW 15.000/ks, nevím kolik stojí jen tlumiče a pružiny, ale bude to asi podobný... X5 bez vzduchu bych nebral!
Do benzinu tě asi neuvrtám, já osobně bych naftu nechtěl, jen pokud jí máš z JZD za jiný prachy
Jezdit za 10/100 v naftě mi nepřijde jako velký hifi...
Co se týká řízení tak ti neporadím, když jsem testoval X5 tak jsem šel cíleně jen po 4.8iS a ty to mají asi všechny...
BTW: Na tvém místě bych se vys na celou X5 a šel do E65, je to jiná liga

Vzduchový podvozek u X5 = vpředu i vzadu měchy. Poznáš to tak, že vlevo od volantu je volič světlé výšky auta, tj. nahoru-dolu. Naopak si myslím, že tohle moc X5 (ještě ke všemu ve 3.0D nemá). Jinak mám pocit, že je standard vpředu pružiny a vzadu měchy.
Naopak - vykašli se na standard a sháněj celovzduch! Na železe je to uskákaný jako koza a vzadu jsi jak na žebřiňáku! Se vzduchovým podvozkem je to auto o třídu výš! Přední měchy s tlumičema stojí nový v BMW 15.000/ks, nevím kolik stojí jen tlumiče a pružiny, ale bude to asi podobný... X5 bez vzduchu bych nebral!
Do benzinu tě asi neuvrtám, já osobně bych naftu nechtěl, jen pokud jí máš z JZD za jiný prachy

Co se týká řízení tak ti neporadím, když jsem testoval X5 tak jsem šel cíleně jen po 4.8iS a ty to mají asi všechny...
BTW: Na tvém místě bych se vys na celou X5 a šel do E65, je to jiná liga

- vlastnemec
Normální podvozek houpavá kráva
Sportpaket podvozek - tvrdé jak sviňa ale dobře sedí
Selfleveling - nejlepší volba ale má své proti a to na náklady oprav měch 15tis přední zadní 4tis, nějaké to čidlo 1,5tis, kompresor taky ranec.
Jinak x5tek znám hodně a to krom jedné předface mají všechny měchy vzadu. 3.0d s kompletním vzduchovým podvozkem seženeš více jak ISek které to měli v základu a benzínů. Ten podvozek stál cca 120tis jako příplatková výbava a spousta lidí si ho do dieslu dokoupila, jelikož podnikatel který s autem jezdí denně si nekoupí benál.
Jinak doporučuji tohle, auto i majitele znám, popis oprav sedí a nemusíš na nic sáhnout: http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=134754
Sportpaket podvozek - tvrdé jak sviňa ale dobře sedí
Selfleveling - nejlepší volba ale má své proti a to na náklady oprav měch 15tis přední zadní 4tis, nějaké to čidlo 1,5tis, kompresor taky ranec.
Jinak x5tek znám hodně a to krom jedné předface mají všechny měchy vzadu. 3.0d s kompletním vzduchovým podvozkem seženeš více jak ISek které to měli v základu a benzínů. Ten podvozek stál cca 120tis jako příplatková výbava a spousta lidí si ho do dieslu dokoupila, jelikož podnikatel který s autem jezdí denně si nekoupí benál.
Jinak doporučuji tohle, auto i majitele znám, popis oprav sedí a nemusíš na nic sáhnout: http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=134754
tak mám vybráno bmw x5 3.0 d vzduch serv jen v bmw najeto 192 tis 2 maj
nebourane nestríkane
projel jsem diagnostikou
vstřiky pracujou rovne vše v poho
auto mám rezervované pan hledá novou x5 tak to bude tak tejden trvat nes najde
Mam dotaz na co mam davat pozor u toho podvozku .Jak ho mam zkontrolovat .
skousel jsem dat dolu a pak uplne nahoru a docela fofr .
a na co dat bacha u takoveho najezdu.
moje
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT
auto vubec netahne vypada dobře je z italie cena 12200 pravej blatnik je lakovanej
prave kolo propíchle serv kniha zapsano jen 25 tis jede dobře
prodejce kokot chtěl jsem projet diagnostikou že prej ani nahodou ,
chtěl jsem jet na bmw zase hovno ,slevu žadnou a v bazaru je cana 13900
interier tak 200 tis
majitel turek bourane na levou stranu nove světlo kapota ma za sebou tak 300 tis kolem nozder je stříkla sprejem pneu sjete zim pneu tak 40 procent a bez kol. interier o bože sedadla zaprasene a smrdi . jak jede netusim
nebourane nestríkane
projel jsem diagnostikou
vstřiky pracujou rovne vše v poho
auto mám rezervované pan hledá novou x5 tak to bude tak tejden trvat nes najde
Mam dotaz na co mam davat pozor u toho podvozku .Jak ho mam zkontrolovat .
skousel jsem dat dolu a pak uplne nahoru a docela fofr .
a na co dat bacha u takoveho najezdu.
moje
auto vubec netahne vypada dobře je z italie cena 12200 pravej blatnik je lakovanej
prave kolo propíchle serv kniha zapsano jen 25 tis jede dobře
prodejce kokot chtěl jsem projet diagnostikou že prej ani nahodou ,
chtěl jsem jet na bmw zase hovno ,slevu žadnou a v bazaru je cana 13900
interier tak 200 tis
majitel turek bourane na levou stranu nove světlo kapota ma za sebou tak 300 tis kolem nozder je stříkla sprejem pneu sjete zim pneu tak 40 procent a bez kol. interier o bože sedadla zaprasene a smrdi . jak jede netusim
-
- Kontaktovat uživatele:
Na co si dát pozor u podvozku - když to necháš stát na místě třeba do druhýho dne, aby ti neutíkal tlak a auto nestálo nakřivo (netěsnost měchů a pak výměna) - ta tě ale stejně čeká, 200.000km a nebo 7-10 let
Jejich fyzický stav, jak jsou popraskaný když zvedneš auto do horní pozice uvidíš i očima.
Na tvém místě bych u 3.0D místo podvozku, který opravíš za 30.000 za předek koukal spíš na stav převodovky, ani ty ZF u 3.0D nejsou žádná hitparáda, je to lepší než GM, ale stejně ten kroutící moment je od volnoběhu a převodovky dost trpí, ještě u takový velký těžký krávy jako je X5
BTW: Fakt se vykašli na diesel a běž do benzínu...

Na tvém místě bych u 3.0D místo podvozku, který opravíš za 30.000 za předek koukal spíš na stav převodovky, ani ty ZF u 3.0D nejsou žádná hitparáda, je to lepší než GM, ale stejně ten kroutící moment je od volnoběhu a převodovky dost trpí, ještě u takový velký těžký krávy jako je X5

BTW: Fakt se vykašli na diesel a běž do benzínu...
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Bez kompresoru
Přední měch s tlumičem stojí 15, zadní 5, něco práce. Viděl jsem i na ebay.com jakési "nobmw" tlumiče s měchy, které se pak dají oddělat a měnit jen měch, ale s tím zkušenost nemám.
Kompresor seženeš starší ale funkční kolem 7-10.000. Pokud vyměníš měchy včas, neumře kompresor. Možná, že jsou i nějaký repasovací sady na kompresor...
X5 je na vzduchu tvrdá, ale relativně komfortní (neporovnávat s E65 prosím
), jen na sportu tvrdá a nekomfortní - vzadu jsi jako na pryčně. Na obyčejným podvozku se zase houpeš jako na lodi a stejně cítíš každou díru. Prostě pokud jsi se rozhodl že musíš mít X5 a ještě k tomu naftu, vezmi to se vzduchovým podvozkem

Kompresor seženeš starší ale funkční kolem 7-10.000. Pokud vyměníš měchy včas, neumře kompresor. Možná, že jsou i nějaký repasovací sady na kompresor...
X5 je na vzduchu tvrdá, ale relativně komfortní (neporovnávat s E65 prosím

- vlastnemec
Repas kompresuru jsem někde viděl kolem 5tis. když projdeš net. zjistíš že stejné kompresory se rvali do turka a dá se koupit jen opravná sada. Kompresor prostě odejde, jestli měníš měchy včas na to nemá vliv, tlačí 16atmosfér nevydrží to věčnost. Hoď si vin do etk a zjistíš co jem tam za podvozek, jinak vzduch se sportpaketem má při 19kolách má od spodní hrany ráfku po blatník 695mm na předku a 697 na zadku. Co se týče nafty, mě zatím nic nepotkalo a jsem spokojenej a dnes už to není taková trága. Co se týče repasů měchů osobní zkušenost nemám, známej na ml a je spokojenej a LandRover se celkem hodně repasuje a až na karos. jsou to stejná auta zkus hledat.
a poznam nějak podle foto ze tam je sport podvozek nebo normalni
potřebuju hlavně pohodlnej podvozek . do zatacek jezdim pomalu tak nepotřebuju tvrdej podvozek .jeden pan řekl že pokud to má nášlapy tak je to sport paket tudiž i podvozek tvrdej
a co tenhle kousek
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... age=200000

potřebuju hlavně pohodlnej podvozek . do zatacek jezdim pomalu tak nepotřebuju tvrdej podvozek .jeden pan řekl že pokud to má nášlapy tak je to sport paket tudiž i podvozek tvrdej
a co tenhle kousek
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... age=200000
- vlastnemec
90% se nášlap dával ke sportovnímu podvozku, ale jako pravidlo to brát nemůžeš, každopádně sportpodvozek bez vzduchu bych nechtěl to raději normál houpat se. Vin a najít si přesně výbavu z fotek poznáš hovno.
ten odkaz je socedition a ne individuál, sedadla na hovno spolujezdcovo dokonce bez paměti (to je asi ten individuál to se jen tak nevidí) bez navi tudíž předpokládám bez webasta, jinak zachovalá s podstatnými el. věcmi. Otázkou je zkutečný stav na diagnostice.
ten odkaz je socedition a ne individuál, sedadla na hovno spolujezdcovo dokonce bez paměti (to je asi ten individuál to se jen tak nevidí) bez navi tudíž předpokládám bez webasta, jinak zachovalá s podstatnými el. věcmi. Otázkou je zkutečný stav na diagnostice.
mam podle vas ten nepohodlny sportpacket na vzduchu i na 20".
Okolo jen rozbite cesty a nemuzu si teda stezovat ze bych stradal pohodli.
Spiz naopak si myslim ze diky ze se s tim jezdi po spatnych cestach se dokaze podvozek vyservisovat k dokonalosti,tak jak to ma proste fungovat.
Mozna proto je clovek potom spokojeny i s tim co dalsi nejsou.
Spiz naopak si myslim ze diky ze se s tim jezdi po spatnych cestach se dokaze podvozek vyservisovat k dokonalosti,tak jak to ma proste fungovat.
http://www.bmwklub.sk/bmwx/vzduchovy-po ... 20d671d4e6
Zde je neco k repasi kompresoru.
Jinak mam sport paket s mechy vpredu i vzadu na 20 a je to tvrde ja po Praze je to utrpeni, citim kazdou diru.
Na zimu 18 a to docela ujde.
Zde je neco k repasi kompresoru.
Jinak mam sport paket s mechy vpredu i vzadu na 20 a je to tvrde ja po Praze je to utrpeni, citim kazdou diru.
Na zimu 18 a to docela ujde.
-
- Kontaktovat uživatele:
SkejT píše:mam podle vas ten nepohodlny sportpacket na vzduchu i na 20".
Mám podle všech tady ten tvrdej "S226A Sportliche Fahrwerksabstimmung Sports suspension settings" asi jako každý v 4.8is.
Buďto máš jiný auto a nebo jiný vnímání pohodlí. Oproti Fóbii nebo Ochcavce je to asi pohodlnější, ale oproti E65 je to o čtyři levely níž. Na zimních jen o dva