Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 3,0d 160kw getriebenotprogram

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MagicMisel »

Mám problém u x5 3,0d 160kw, ráno když je auto studené nahodí mi po nastartování hlášku getriebenotprogram, rozsvítí se ABS a 4x4, převodovka jede v nouzovém režimu, po popojetí po městě cca 1km, vypnu na 2 minuty, pak nastartuju a je vše v pořádku.Diagnostika psala žhavící svíčky 4ks a žhavící jednotku, to je vyměněno a závada zůstává, pak ještě diagnostika psala 3 závady na převodovce, nepamatuji si co to bylo, ale převodovku mám cca 2000km po repasu.Prosím o radu, nevím co stím, ve čtvrtek jedu na dovolenou a mám strach, aby jsem někde nezůstal.
Renda1966

#2 Příspěvek od Renda1966 »

MagicMisel píše:Mám problém u x5 3,0d 160kw, ráno když je auto studené nahodí mi po nastartování hlášku getriebenotprogram, rozsvítí se ABS a 4x4, převodovka jede v nouzovém režimu, po popojetí po městě cca 1km, vypnu na 2 minuty, pak nastartuju a je vše v pořádku.Diagnostika psala žhavící svíčky 4ks a žhavící jednotku, to je vyměněno a závada zůstává, pak ještě diagnostika psala 3 závady na převodovce, nepamatuji si co to bylo, ale převodovku mám cca 2000km po repasu.Prosím o radu, nevím co stím, ve čtvrtek jedu na dovolenou a mám strach, aby jsem někde nezůstal.

Zavolal bych tam kde ti dělali repas převodovky. Žhaveni s tím asi nesouvisí.
vlastnemec

#3 Příspěvek od vlastnemec »

Viděl bych to na podpětí, zkontroluj baterku a altík, jinak pokud je po repasy a vyhazuje nouzák určitě bych to reklamoval a to co nejdříve. Takhle Ti nic víc neřekne pokud neznáš ty chyby co vyhodila převodovka.
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MagicMisel »

Tak už to začalo dělat i když je auto ohřáté, někdy jede normálně, někdy nejde řadit manuálně, někdy v nouzáku a hlásí getriebenotprogram, někdy hlásí getriebenotprogram společně s kontrolkou abs a 4x4, pak také hlasí getriebenotprogram a jede normálně.Nechápu. Občas po nastartování v poloze P houpou otáčky, občas při jízdě škube.Auto je odstavené a čeká na odtah do servisu, kde dělali převodovku. Dám vědět, kde byla závada.
miluna

#5 Příspěvek od miluna »

hele, kdyžbyla špajz venku, nastavili jste správně táhlo od šaltrklacku?? Je tam poloha pro nouzové dojetí a ,,P,, je až jako druhé
Odpovědět