Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 3,0d 160kw getriebenotprogram
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám problém u x5 3,0d 160kw, ráno když je auto studené nahodí mi po nastartování hlášku getriebenotprogram, rozsvítí se ABS a 4x4, převodovka jede v nouzovém režimu, po popojetí po městě cca 1km, vypnu na 2 minuty, pak nastartuju a je vše v pořádku.Diagnostika psala žhavící svíčky 4ks a žhavící jednotku, to je vyměněno a závada zůstává, pak ještě diagnostika psala 3 závady na převodovce, nepamatuji si co to bylo, ale převodovku mám cca 2000km po repasu.Prosím o radu, nevím co stím, ve čtvrtek jedu na dovolenou a mám strach, aby jsem někde nezůstal.
MagicMisel píše:Mám problém u x5 3,0d 160kw, ráno když je auto studené nahodí mi po nastartování hlášku getriebenotprogram, rozsvítí se ABS a 4x4, převodovka jede v nouzovém režimu, po popojetí po městě cca 1km, vypnu na 2 minuty, pak nastartuju a je vše v pořádku.Diagnostika psala žhavící svíčky 4ks a žhavící jednotku, to je vyměněno a závada zůstává, pak ještě diagnostika psala 3 závady na převodovce, nepamatuji si co to bylo, ale převodovku mám cca 2000km po repasu.Prosím o radu, nevím co stím, ve čtvrtek jedu na dovolenou a mám strach, aby jsem někde nezůstal.
Zavolal bych tam kde ti dělali repas převodovky. Žhaveni s tím asi nesouvisí.
- vlastnemec
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak už to začalo dělat i když je auto ohřáté, někdy jede normálně, někdy nejde řadit manuálně, někdy v nouzáku a hlásí getriebenotprogram, někdy hlásí getriebenotprogram společně s kontrolkou abs a 4x4, pak také hlasí getriebenotprogram a jede normálně.Nechápu. Občas po nastartování v poloze P houpou otáčky, občas při jízdě škube.Auto je odstavené a čeká na odtah do servisu, kde dělali převodovku. Dám vědět, kde byla závada.