Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Renocar Praha

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
Fahrer92
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Fahrer92 »

Podelim se take o svoji zkusenost. Zda pozitivni, ci negativni, at kazdy usoudi sam...
na E61 se porouchala panoramaticka strecha, sla zavrit pouze predni cast. Jelikoz strecha byla uz v Renocar opravovana, jel jsem tam s otazkou, zda to opravi jako reklamaci. S prijemnym technikem, mladikem, tipoval bych kolem 25 max, jsem domluvil, ze mi zavola a rekne, zda to na reklamaci pujde. Pokud oprava bude draha, jestli to muzou aspon zavrit.
Slibil, ze mi zavola.
Odpoledne jsem sel pro auto, nevolal mi nikdo. Cekal jsem jeste cca pul hodiny pak prisel technik s "resenim": varianta prvni, vymenit celou strechu za okolo 50 tis, nebo vymenit jen ram za pres 30 tis.
Rekl jsem, ze nic z toho a jestli strechy zavreli. Zavreli a dal mi fakturu: 2.500,- Kc minus nejake drobne... Ze pry museli kvuli zavreni strechy odstranit zadni okno.
Jeste jsem je musel upozornit na to, ze by bylo dobry odpojit konektor, aby se strecha (treba pri cisteni) neotevrela omylem a ja zase neplatil 2,5 tis.
Neco pozitivniho na zaver: vyluxovali mi predni koberecky, byli jako nove... :D Jen se mi zda, ze maji nejaky drahej provoz vysavace.
Moribundus

#22 Příspěvek od Moribundus »

Tak to je fakt nářez..za dva a půl litru zavřít střechu..Já mám BMW asi rok a půl a v tom případě nevím kam budu jezdit. Byl jsem jednou u Bychla to mi stačilo. Když vás tak poslouchám tak nejde jezdit asi nikam. Co třeba Invelt? V Praze nebo v Plzni?
JiFa

#23 Příspěvek od JiFa »

Pred tydnem jsem si v Renocar nechaval menit olej + standard. kontrola po 60 tis. E60 525dA po F/L. Clovek na prijmu byl ochotny, vsechno jsme sepsali. Jen me dostalo to, ze nejak netrefil cenu. Kdyz mi pak odpoledne volal, ze je auto hotove, tak mi sdelil, ze skutecna cena je nekde jinde. Bohuzel na zakazkovem listu maji malym fontem uvedeno, ze se cena bude odpovidat provedenym pracem, coz asi bylo. Takze jsem se ne tom nemohl tocit. Pri predani vsechno OK.
Jedina vec, ktera mi chybela a nedostal jsem ji - zadny protokol o provedenych pracech (co konkretne obnasi kontrola po 60 tis) , jen fakturu. (drive jsem mel Mazdu a v AP Sporilov mi vzdycky dali kopie vsech protokolu o mereni). No a kdyz jsem se toho pana zeptal, do kolika stupnu mam nemrznousi smes v chladici, tak se zamyslel a rekl, ze do -50st. Tak tomu budu verit. Ale jinak spokojenost, prijemne jednani. Je pravda, ze slo o beznou udrzbu, zadnou zavadu.
Po tydnu mi volal nekdo od nich - pruzkum spokojenosti. Asi je zajima, jak jsou lidi spokojeni, coz je dobre.
Nowic
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Nowic »

Tak jsem zase po nejake dobe navstivil Renocar Praha. Predtim jsem tam byl jen na svolavaci akci ohledne podtlakoveho vedeni brzd. Z toho se moc nedalo usoudit jestli tam nic nezkazli (auto brzdi) :)). Ale tentokrat jsem tam byl ohledne kalibrace radaru aktivniho tempomatu. Domluvil jsem se na tehdy a tehdy, ze je to pry prace na 2 hod. a predbezna cena cca.2000,-. Pri prijmu vozu mi byla predan servisni list s predbeznou cenou opravy 4300,- 8O Tak jsem to tam dal s tim ze mi tedy zavolaji, kdy to bude hotove. Kdyz se cely den nic nedelo, vydal jsem se tam, abych se zeptal jestli je auto jiz hotove. Bohuzel mi bylo sdeleno, ze se jim porad nedari provest kalibraci a jestli jim to tam tedy muzu nechat do dalsiho dne ze by to melo bejt ok ( nevim co n tom chteli jeste delalat kdyz sem tam byl skoro pred zavirackou) No a druhy den kolem 10 rano telefon ze je jiz vse v poradku a ze si pro auto muzu prijit. Prisel jsem .. zaplatil jsem necekanych 1800,- :lol: A s funkcnim tempomatem odfrcel domu.

Zaverem tedy chci rict, az na ty jejich super odhady delek oprav. Jsem byl spokojeny. :)
Ale pokud nemusim, autorizovanym servisum se velkym obloukem vyhybam :)
E64 650i 2007 270kw 367hp
------------------------------------------------
ex: E93 335i 2009 225kw 306hp
ex: E65 745i 2002 245kw 333hp
ex: E36 Touring 328iA 1995 142kw 190hp
------------------------------------------------
http://www.msdetailing.cz
j3ykobim

#25 Příspěvek od j3ykobim »

jj ty odhady maj fakt divný..., teď sem tam objednával díly s tím, že na ně prý budu 3-4 dni čekat..., k mému překvapení mi volal druhý den dopoledne pan Čumpelík, že se pro ně mohu stavit.
m30b35

#26 Příspěvek od m30b35 »

Co se týká Renocaru Praha a diagnostiky tak mohu jen říci že nedávno přišel o jediného opravdu schopného autoelektrikáře a diagnostika, teď tam zbyl jen jeden mladej ňouma kterej vyměnil půl e90 320D kvůli tomu že vyhořela pojistka:-) Zbytek raději bez komentáře :lol:
prase007

#27 Příspěvek od prase007 »

V renocaru jsem byl na servisu asi 4x, běžný věci jsou v pohodě, ale pokud se s někym na nečem domluvim, tak nejsem moc nadešnej když dotyčnej udělá jen to, co mu hlásí auto a na další 4 z 5 věcí co jsem mu hlásil zapomene.

Druhá věc mě namíchla víc, dal jsem 13 tisíc za výměnu vany převodovky, protože mi prosakoval olej kabelovou průchodkou. Prej se kvůli tomu musí vyměnit celá vana ... Vanu mi vyměnili, peníze jsem vytopil a za 6+1 měsíc zase mastnej flek. Při dalšim servisu jsem jim to hlásil a pánové se k tomu postavili tak, že je to po záruce a že bla bla bla a že mi zavolaj. Telefonátu jsem se nedočkal a při přístim připomenutí se to zase snažili zahrát do outu. Teď jsem jednou byl v Auto Base a velká spokojenost, do puntíku udělali všechno co jsem chtěl.
ToAsT

#28 Příspěvek od ToAsT »

nemate s nimi nekdo aktualnejsi zkusenost? Nejlip od doby co se prestehovali do Cestlic;-)

diky

T.
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od xdentist »

před 14 dny jsem tam byl na výměně akumulátoru na počkání a jednání, přístup, kvalita na jedničku. Navíc sleva 10% na BMWKLUB (pro platící členy) a případně dávají i slevu na práci u vozidel starších 5ti let (cca 30% myslím).

Dal jsem tam teď taky jeden díl na reklamaci tak na to jsem hodně zvědavý jak to dopadne, pan Čumpelík u dílů se na to moc netvářil :)

Jinak před rokem než se stěhovali do Čestlic jsem u nich měl auto na výměně a lakování nárazníku a také vše perfektní včetně zapůjčeného náhradního vozidla.

Pokud bych měl porovnat třeba Invelt (který má co by kamenem dohodil) a Renocar (který mám 25km), rozhodně na servis jedině Renocar.
FrankDrebin

#30 Příspěvek od FrankDrebin »

No v Cestlicich je to o necem jiny nez v Kongresovym centru :D A porad tam maj tu prsatou recepcni :lol:

Pan Cumpelik je takovy nemastny neslany - snazi se pomoct, ale v konecnym vysledku moc neporadi :(
ToAsT

#31 Příspěvek od ToAsT »

Tak moje zkusenost z prosince 2015 otresna.

Menili krome jineho kabel baterky. Veci z prihradky nad baterkou vyhazeli do kufru a hodili pres ne deku co sem mel na dne kufru. Zpatky vratili jen olej. Resp. hodili ho tam tak, ze se rozlil - nastesti jen do te plastove vanicky ktera nema diru a ne na muj svetly koberec v kufru.
V takovem stavu (s vecmi pohazenymi v kufru) mi auto vratili.

Druha kaptiloa - to ze BMW moc nerozumi jsem tak nejak cekal, ale ze to bude takova bida to ne.
Prijimaci technik nema zakladni znalosti o autech a ti se kterymi to konzultoval na dilne asi na tom nejsou o moc lip. Napr. kdyz auto prijimali a zvedli na zvedak, technik si vsiml zniceneho dorazu a prachovky na pravem prednim tlumici. Pry ze to chce vymenit, aby se neznicil tlumic, ktery vypada ok. Ten tlumic je na aute z vyroby - 200k km, ale on od oka pozvnal ze je ok, misto aby udelali test tlumicu. To ze budou mit se zavadou, ktera je pomerne dost bezna zkusenosti jsem taky cekal marne. Proste jen co diagnostika ukaze a pak kliknout provest nebo zrusit - nasledne vymenit dil na ktery to ukazalo.
Jedine co vymysleli, ze vyresetovali vsechny jednotky a ja tim prisel o vsechny nakodovane modifikace. Ani je nenapadlo dat tam neco zpatky.

Rozhodne tam auto do servisu uz nikdy nedam.
Mour

#32 Příspěvek od Mour »

Zdravím, chci se podělit o svoje zážitky s Renocar Praha Čestlice.

Předesílám, že jsem u Renocaru občas servisoval, v Kongresovém centru bylo vždy vše v nejlepším pořádku. Dále moje auto (E91 330xd) má 200tkm, takže je jasné, že servis bude přibývat... Ale k věci.

V březnu (začátkem) jsem měl jít na STK a emise a potřeboval měnit olej a nějaké další drobnosti. Objednal jsem se na pondělí 23.2., dorazil, první byla kontrola před STK, olej, a zjištění co je se zadním stěračem a proč teče kapalina do ostřikovačů. Seděl jsem v Čestlicích bratru přes 3 hodiny. Co tam s tím tak dlouho dělali, nevím. To samé se dozvím jinde za 30 minut, a výměna oleje je při běžném tempu na 20 minut, dokud jsem měl škodovku a měnil si olej sám, bylo to i s přípravou a úklidem do půl hodiny.

Výstupem kontroly bylo, že je třeba:
- vyměnit hlavu sání kvůli vířivým klapkám (ale že jdou zaslepit za zlomek ceny, i když to budu muset nechat dělat v neautorizovaném servisu, jsem se nedozvěděl, ale OK, mají své předpisy),
- vyměnit zadní tlumiče, že prý tečou a že prý taky nemusím projít technickou (protokol ze zkušební stolice jsem nedostal),
- vyměnit žhavicí svíčky a řídící jednotku,
+ proběhla výměna oleje.

A že mám složit zálohu, přijet ve čtvrtek, nechat auto v servisu přes noc do pátku, že to všechno udělají a v pátek zajistí i technickou kontrolu. Tak jsem zálohu složil, OK.

Shodou okolností jsem byl už od předchozího týdne objednán na úterý na STK a emise, tak jsem si řekl, že to rušit nebudu, kdyžtak 800 korun a hodinu času obětuju, ze zvědavosti. Kupodivu STK-čkem jsem prošel v pohodě. Tak jsem si nechal ještě udělat diagnostiku tlumičů (jinde), abych viděl protokol. Na zhruba 53% procentech byly přední i zadní. Minimum pro vpuštění auta do provozu je 40%. Takže nic moc, ale jezdit se s tím dalo.

Tak jsme se domluvili, že 26.2. oservisují zadní stěrač, tekoucí ostřikovač a vymění palivový filtr. V pátek jsem byl tedy opět v Čestlicích. Asi v půl jedné, po zhruba 3,5 hod. hotovo. Na faktuře suma sumárum 32 AW za úplně všechny práce, což je 160 minut..., čili 1:40 hodiny. Vtipná položka je "aktivní příjem na výslovné přání zákazníka neproveden". Nikdo mi to nenabídl :-). No comment. Zaplatil jsem, vzal klíčky, sedám do auta, startuji.... motor točí 2 vteřiny, 4 vteřiny, asi až za 5 vteřin naskočil. Předtím startoval okamžitě. Že by po výměně palivového filtru vzduch v palivové soustavě, nebo co s tím ještě...? Jenže byl pátek odpoledne a druhý den brzo ráno jsem vezl sebe a další 2 lidi na hory. Tak jsem nespekuloval, a radši jel balit.

Doprava na hory do Itálie (680 km) OK. Ale když jsem chtěl pak v místě popojíždět, byl problém. Nemohl jsem nastartovat, i když auto stálo celé odpo na slunci, vyhřáté jak skleník a vlastně jsem si jen potřeboval dojet do vesnice do obchodu pro chleba. To se mi ještě nestalo, ani tu samou zimu. Nevím, jestli to nemohlo být palivem, ale tankoval jsem v německu na dálnici, na standardní pumpě (AVIA).

Po návratu jsem do Renocaru zavolal, abychom dořešili zbytek. Dohodli jsme se, že uděláme tlumiče na obě nápravy, hlavu sání že měnit nebudeme. Renocar jakožto autorizovaný servis odstranění vířivých klapek nedělá, tak jsem chtěl věci v motoru vč. klapek udělat jinde. Na přední tlumiče jsem ale chtěl rozpočet.

No, a pak to už začalo být dost divné. Aniž bych dostal cenovou nabídku, byly přední tlumiče objednané. Po dvou týdnech urgencí jsem už volal šéfovi servisu. Následně se věci hnuly, okamžitě jsem byl u asistentky objednán na den D. Následně se mi ozval i "můj" přijímací technik, p. Švec a nakonec jsem se dozvěděl i magickou cenu na tlumiče - 55 tis. CZK na obě nápravy. Po 14 dnech urgencí jsem se dozvěděl co se dá spočíst za 5 minut. Říkám si - drahé, ale je to autorizovaný servis, tak budiž.

Ale hned vzápětí, že prý nejsem objednán na den D, ale na jiný den. Chvíli jsme se dohadovali, nakonec jsem si prošel záznamy v mobilu (mám firemní mobil, kvůli obchodním telefonátům mám trvale záznam). Kupodivu se mi opravdu potvrdilo, že mne p. Švec cpe na úplně jiný den, než co jsem dohodl s asistentkou z recepce, a co musel vidět k mému autu podle SPZ v kalendáři. Tak jsem si ještě zavolal na odhad ceny výměny tlumičů do jiného, neautorizovaného servisu. Cena dílů ta samá, ale s prací nabídka na 24 tisíc, čili na míň než polovinu. Podotýkám, že jsem volal do A.T.U., žádná garážovka. Na firemní auto si nemůžu dovolit průšvih. No, možná v A.T.U. nenapočetli nějakou režii, i tak bych to čekal ve výsledku 28 tis. max., přičemž ceny dílů byly v řádu cca +/- 10% stejné. Tak to už si říkám, že opravdu něco není v pořádku.

Můj osobní dojem z toho celého je, že při výměně palivového filtru udělali nějakou chybu, nebo vyloženě prasárnu, a teď se budou k výměně tlumičů snažit přicpat i výměnu žhavicích svíček a nějak to potichu dát všechno do kupy.

Shrnuto a podtrženo - přístup jaký je v Čestlicích a zejm. se to týká p. Švece, se mi nelíbí. Je tam sice veškerý komfort a bar, ale spokojen nejsem. Domluva zvláštní. Co si člověk nenastuduje sám, to se nedozví, i když se ptá. S ohledem na úroveň explanace a celkový dojem z výstupu jsou ceny za práci hrozné, nebo je v tom ještě něco o čem nevím. Pocit z toho mám špatný. V Kongresovém centru jsem vždy klidně auto nechal, přístup techniků byl vždy OK. V Čestlicích si teda fakt nejsem jistý...
Mour

#33 Příspěvek od Mour »

Update: po kontrole s Renocarem - 55 tis. CZK jsou tlumiče + žhavení.
Martin330

#34 Příspěvek od Martin330 »

Nevíte, jestli v Renocaru v Čestlicích stále platí klubová sleva 10% na díly? Nevím jestli to tehdy nebylo jen pro Brno... Díky.
xyron

#35 Příspěvek od xyron »

Platí 8)
BiGFather

#36 Příspěvek od BiGFather »

taťka narazil na tohle : http://www.nepovedene-bmw.cz , zajímavé počtení. Nemyslím si, že jde o fake, i když bych raději byl, kdyby ano.. Své auto mám moc rád a tohle nedělá značce moc hezkou reklamu..
vita11 Moderátor
Moderátor

#37 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Fake to není. Ale podle informací z druhé strany ten průběh nebyl zdaleka tak dramatický. To je ale normální ... každá strana sporu má vždy svou verzi pravdy a realita je někde na půl cesty.
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od RuDoSh »

vita11 píše:Fake to není. Ale podle informací z druhé strany ten průběh nebyl zdaleka tak dramatický. To je ale normální ... každá strana sporu má vždy svou verzi pravdy a realita je někde na půl cesty.

Taky si myslím, že to je přehnané.
hurvajs77

#39 Příspěvek od hurvajs77 »

pro prdel jsem si to přečetl celé a také mi to přijde přehnané. Každá strana si něco přibarví a je z toho hned román.

Na druhou stranu, pokud majitel vykěšoval auto, tak je blb, že kupuje auto v ČR, kde jsou všechny autorizáky stojí za hovno. Přijde mi to jako chtěná a dobrovolná poprava...
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
alfonzo

#40 Příspěvek od alfonzo »

Odpovědět