Po třech měsících jsem rozhodl napsat zkušenosti o dovozu mého bmw 530d z německa.
Dovoz auta jsem svěřil firmě ( v tu dobu jsem si myslel že to firma je) jménem Jan Novák - dovoz aut z německa +420 604574903
Auto jsem si vybral na mobile.de kontaktoval jsem tuto "firmu" s pánem jsem se domluvil že zavolá na inzerát, domluví vše potřebné, auto proklepne v databázi atd.. Po asi týdnu jsme pro auto jeli, kluci byli dva, ptal jsem se, jestli sebou mají potřebnou diagnostiku na zjištění závad, prý ano, a byl jsem ujištěn, že jim neunikne jediná závada - samozřejmě zjistitelná diagnostikou..
Cestu velmi zanedbaným BMW 330ci nebudu popisovat - po pár minutách mi začalo docházet, že vše asi nebude tak růžové jako mi pán popisoval. Poprvé jsem si říkal, že moc profesionálně to nevypadá. No, dojeli jsme na místo, auto pěkný, skočili do něj, napíchli PC a světe div se jen jediná závada, nefunkční PDC - jeden senzor...
S němcem jsem si tudíš plácnul, ještě mi Jan Novák řekl že jsem dostal slevu cca 500EU kterou prý ukecal a že z ní chce 1/2, říkám O.K. a dal mu 250EU. ( dohodnutá cena za dovoz byla 10 000,- pro něj s tím, že já platím vše okolo - benzín, přepis,atd.)
Vyřízení a cesta spět v pohodě.
Za asi týden jsem se rozjel za zdejším uživatelem Kamilem z ÚL aby mi potvrdil, že je vše O.K.. No u něj už jsem se nestačil divit!
Dva z šesti vstřikovačů K.O. korekci přes 10 - doporučená okamžitá výměna, nefunkční webasto, nefunkční klima - byla zima tudíž jsem to na místě nepoznal, nefunkční žhavení, atd. Má otázka na Kamila: kurva vždyť ten Novák měl sebou diagnostiku, jak je možné že na to nepřišel? Odpověd: chtěl abys auto koupil a on dostal penízky

Kamilovi jsem poděkoval, dol mu na pivko a jel domu, cestou mi vrtalo hlavou jak se vypořádám s tím, že mě ten debil podvedl.
Druhý den jsem ho kontaktoval po mailu a seznámil ho se zjištěnými závadami, napsal jsem mu, že chci, aby zaplatil 1/2 nákladů na opravu. Světe div se, ozval se spět a napsal, že v době, kdy to kontroloval, tam žádné závady nebyly.....

Po dvou dnech mi napsal, že teda ty závady uznává a že polovinu na opravu mi pošle, no je to už 3 měsíce a ani koruna mi od toho blba nepřišla, a to mi několikrát psal, že je na tom teď finančně blbě ať počkám atd, - "už mi došla trpělivost pane Nováku!!! "
No co z toho pramení:
Od pana Jana Nováka už bych si nenechal dovést ani tříkolku! Je to podvodník, lhář a jediné co umí, je zapojit kabel do zásuvky od auta a na druhém konci kabelu do PC jinak nik nic!!
Upozorňuji proto touto cestou veškeré potencionální zákazníky tohoto vola aby ho obešli velikým obloukem!
Jestli zde někdo bude chtít vidět konverzaci mezi mnou a panem Novákem, klidně mi napište a přepošlu Vám ji. Nemám potřebu někoho pošpinit zbytečně, myslím ale, že tento člověk si to zaslouží.
Zvláštní poděkování Kamilovi a panu Ondrovi, Kamilovi za diag a Ondrovi za perfektní servis.
Závěrem zdravím všechny členy a ať Vám vaše BMW dál dělá jen radost.
Honza