Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zkušenosti s dovozem BMW od Jana Nováka

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
sladour

#1 Příspěvek od sladour »

Zdravím všechny uživatele,

Po třech měsících jsem rozhodl napsat zkušenosti o dovozu mého bmw 530d z německa.

Dovoz auta jsem svěřil firmě ( v tu dobu jsem si myslel že to firma je) jménem Jan Novák - dovoz aut z německa +420 604574903

Auto jsem si vybral na mobile.de kontaktoval jsem tuto "firmu" s pánem jsem se domluvil že zavolá na inzerát, domluví vše potřebné, auto proklepne v databázi atd.. Po asi týdnu jsme pro auto jeli, kluci byli dva, ptal jsem se, jestli sebou mají potřebnou diagnostiku na zjištění závad, prý ano, a byl jsem ujištěn, že jim neunikne jediná závada - samozřejmě zjistitelná diagnostikou..
Cestu velmi zanedbaným BMW 330ci nebudu popisovat - po pár minutách mi začalo docházet, že vše asi nebude tak růžové jako mi pán popisoval. Poprvé jsem si říkal, že moc profesionálně to nevypadá. No, dojeli jsme na místo, auto pěkný, skočili do něj, napíchli PC a světe div se jen jediná závada, nefunkční PDC - jeden senzor...
S němcem jsem si tudíš plácnul, ještě mi Jan Novák řekl že jsem dostal slevu cca 500EU kterou prý ukecal a že z ní chce 1/2, říkám O.K. a dal mu 250EU. ( dohodnutá cena za dovoz byla 10 000,- pro něj s tím, že já platím vše okolo - benzín, přepis,atd.)
Vyřízení a cesta spět v pohodě.
Za asi týden jsem se rozjel za zdejším uživatelem Kamilem z ÚL aby mi potvrdil, že je vše O.K.. No u něj už jsem se nestačil divit!
Dva z šesti vstřikovačů K.O. korekci přes 10 - doporučená okamžitá výměna, nefunkční webasto, nefunkční klima - byla zima tudíž jsem to na místě nepoznal, nefunkční žhavení, atd. Má otázka na Kamila: kurva vždyť ten Novák měl sebou diagnostiku, jak je možné že na to nepřišel? Odpověd: chtěl abys auto koupil a on dostal penízky :) tak ti to prostě zamlčel....!!!!!!!!!!!!!
Kamilovi jsem poděkoval, dol mu na pivko a jel domu, cestou mi vrtalo hlavou jak se vypořádám s tím, že mě ten debil podvedl.
Druhý den jsem ho kontaktoval po mailu a seznámil ho se zjištěnými závadami, napsal jsem mu, že chci, aby zaplatil 1/2 nákladů na opravu. Světe div se, ozval se spět a napsal, že v době, kdy to kontroloval, tam žádné závady nebyly..... :) odepsal jsem znovu, že si za tím stojím a chci polovinu peněz na opravu spět, nebo to napíšu tady na foru aby každý další věděl že je podvodník.
Po dvou dnech mi napsal, že teda ty závady uznává a že polovinu na opravu mi pošle, no je to už 3 měsíce a ani koruna mi od toho blba nepřišla, a to mi několikrát psal, že je na tom teď finančně blbě ať počkám atd, - "už mi došla trpělivost pane Nováku!!! "
No co z toho pramení:
Od pana Jana Nováka už bych si nenechal dovést ani tříkolku! Je to podvodník, lhář a jediné co umí, je zapojit kabel do zásuvky od auta a na druhém konci kabelu do PC jinak nik nic!!

Upozorňuji proto touto cestou veškeré potencionální zákazníky tohoto vola aby ho obešli velikým obloukem!
Jestli zde někdo bude chtít vidět konverzaci mezi mnou a panem Novákem, klidně mi napište a přepošlu Vám ji. Nemám potřebu někoho pošpinit zbytečně, myslím ale, že tento člověk si to zaslouží.

Zvláštní poděkování Kamilovi a panu Ondrovi, Kamilovi za diag a Ondrovi za perfektní servis.

Závěrem zdravím všechny členy a ať Vám vaše BMW dál dělá jen radost.

Honza
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pavel 528 »

Sice neznam,telefon je stejny i na tuto pani a tady jejich stranky...

http://www.604574903.plzn.cz/contact.html
Sweden

#3 Příspěvek od Sweden »

Co k tomu napsat,asi jenom toto,jak se to říká? Pozdě bycha honiti :D

Doporučuji si přístě sundat růžové brýle a raději kontaktovat někoho ze zdejších kluků.

Znám spoustu šmelinářů podobných p.Novákovi kteří zneužívají lidskou důvěru a využívají lidské blbosti,takovým nejlépe ruce lámat.

Snad to dáš brzo dohromady.Hodně štastných kilometrů.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
vita11 Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Taky neznám, ale telefon se shoduje

http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... 52&start=0
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Perunwit

#5 Příspěvek od Perunwit »

nechápu, proč si někdo lajzne nechat si takhle auto prověřit od někoho, o kom vůbec nic neví?? Jestli to nechtělo udělat obráceně a napřed se zeptat na klubu, až potom jet pro auto? Upřímná soustrast, ale podruhé už tuto chybu neuděláš...
horan

#6 Příspěvek od horan »

Perunwit: koukal si na posledni odkaz? Tenhle clovek je na e46 klubu uz nejakej patek, dovezl asi dost aut a ma veskrze pozitivni reakce. Takze ani provereni neni zaruka toho, ze se nespalis. :wink:
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Joshuax »

No tech obrazku tam mas fakt dost, az by se jeden mohl zajimat, kolik z toho prijmu odvedl statu ;-)
Ale spis bych to videl na fake obrazky a fake recenze, tak jak se to naprosto bezne dela vsude... A nemusi se je ani psat sam, na to jsou uz dneska firmy.
Perunwit

#8 Příspěvek od Perunwit »

za mě jednoznačně René (m3maniac) a o jinym člověku bych ohledně dovozu ani neuvažoval. spálit se ale může každej, to je fakt.
sladour

#9 Příspěvek od sladour »

No právě že je odtud z fora, je to Hanz2107.

A ano prověřoval jsem si ho, našel spoustu kladných recenzí.... ale jak píšete výše, bohužel to nestačilo.

Honza
Hanz2107

#10 Příspěvek od Hanz2107 »

Zdravím všechny uživatele,

Po třech měsících jsem rozhodl napsat zkušenosti o dovozu mého bmw 530d z německa.

Dovoz auta jsem svěřil firmě ( v tu dobu jsem si myslel že to firma je) jménem Jan Novák - dovoz aut z německa +420 604574903

Auto jsem si vybral na mobile.de kontaktoval jsem tuto "firmu" s pánem jsem se domluvil že zavolá na inzerát, domluví vše potřebné, auto proklepne v databázi atd.. Po asi týdnu jsme pro auto jeli, kluci byli dva, ptal jsem se, jestli sebou mají potřebnou diagnostiku na zjištění závad, prý ano, a byl jsem ujištěn, že jim neunikne jediná závada - samozřejmě zjistitelná diagnostikou..
Cestu velmi zanedbaným BMW 330ci nebudu popisovat to je jako co za kec... - po pár minutách mi začalo docházet, že vše asi nebude tak růžové jako mi pán popisoval. Poprvé jsem si říkal, že moc profesionálně to nevypadá. No, dojeli jsme na místo, auto pěkný, skočili do něj, napíchli PC a světe div se jen jediná závada, nefunkční PDC - jeden senzor...
S němcem jsem si tudíš plácnul, ještě mi Jan Novák řekl že jsem dostal slevu cca 500EU kterou prý ukecal a že z ní chce 1/2, říkám O.K. a dal mu 250EU. ( dohodnutá cena za dovoz byla 10 000,- pro něj s tím, že já platím vše okolo - benzín, přepis,atd.) no bylo to míň, ale to je jedno...
Vyřízení a cesta spět v pohodě.
Za asi týden jsem se rozjel za zdejším uživatelem Kamilem z ÚL aby mi potvrdil, že je vše O.K.. No u něj už jsem se nestačil divit!
Dva z šesti vstřikovačů K.O. korekci přes 10 - doporučená okamžitá výměna divný je, že na diagnostice byly korekce v normě...., nefunkční webasto, nefunkční klima - byla zima tudíž jsem to na místě nepoznal, nefunkční žhavení opět bez chyby na diagnostice...., atd. Má otázka na Kamila: kurva vždyť ten Novák měl sebou diagnostiku, jak je možné že na to nepřišel? Odpověd: chtěl abys auto koupil a on dostal penízky :) tak ti to prostě zamlčel....!!!!!!!!!!!!! tak bysme se mohli jet podívat na jinou, dělám to už dost dlouho na to, abych se choval takhle krátkozrace
Kamilovi jsem poděkoval, dol mu na pivko a jel domu, cestou mi vrtalo hlavou jak se vypořádám s tím, že mě ten debil podvedl.
Druhý den jsem ho kontaktoval po mailu a seznámil ho se zjištěnými závadami, napsal jsem mu, že chci, aby zaplatil 1/2 nákladů na opravu. Světe div se, ozval se spět a napsal, že v době, kdy to kontroloval, tam žádné závady nebyly..... :) odepsal jsem znovu, že si za tím stojím a chci polovinu peněz na opravu spět, nebo to napíšu tady na foru aby každý další věděl že je podvodník.
Po dvou dnech mi napsal, že teda ty závady uznává a že polovinu na opravu mi pošle, no je to už 3 měsíce a ani koruna mi od toho blba nepřišla, a to mi několikrát psal, že je na tom teď finančně blbě ať počkám atd, - "už mi došla trpělivost pane Nováku!!! "
No co z toho pramení:
Od pana Jana Nováka už bych si nenechal dovést ani tříkolku! Je to podvodník, lhář a jediné co umí, je zapojit kabel do zásuvky od auta a na druhém konci kabelu do PC jinak nik nic!!

Upozorňuji proto touto cestou veškeré potencionální zákazníky tohoto vola aby ho obešli velikým obloukem!
Jestli zde někdo bude chtít vidět konverzaci mezi mnou a panem Novákem, klidně mi napište a přepošlu Vám ji. Nemám potřebu někoho pošpinit zbytečně, myslím ale, že tento člověk si to zaslouží.

Zvláštní poděkování Kamilovi a panu Ondrovi, Kamilovi za diag a Ondrovi za perfektní servis.

Závěrem zdravím všechny členy a ať Vám vaše BMW dál dělá jen radost.

Honza

Kdyz to shrnu, sladour je nasranej, že musel vyměnit 2 vstřiky na letitý pětce a ze mě tady dělá debila, přitom jsem dovez fakt už dost aut a lidi byli spokojený.... Ty kecy o vymyšlených recenzích...to jako no comment :-) pane Joshuax
sladour

#11 Příspěvek od sladour »

Tak to jsem rád že jsi se ozval, alespoň na toto téma jsi zareagoval.
Pravda je asi taková že mě skutečně štve že jsem hned po dovozu musel měnit dva vstřiky, webasto a další věci cca za 40 tis. Neštve mě to, že jsem musel investovat do auta, štve mě žes mi zamlčel chyby, které jsi musel na diagnostice poznat, viz vstřiky, webasto, žhavení, klima.....
Pokud si vzpomínáš, psal jsem ti, že po tobě chci 1/2 na vstřiky, domluvili jsme se že pošleš 6 000,- Kč a to jsi neudělal (mimochodem jeden vstřik stojí 9 000,- + výměna.

Takže dovážet auta asi umíš - to nerosporuji, diagnostiku sebou ale nevoz, to je jen divadýlko!

Taky jsem ti psal, že jestli nesplníš naší dohodu, napíšu recenzi na dovoz auta od tebe, tak jsem učinil.

P.S. Chápu že se ti tento článek nelíbí, měl si tři měsíce na to, aby jsi mě přesvětšil o tvém solidním postoji a svoje chyby zaplatil - to jsi neudělal. Tak se teď nediv.

Honza
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matiz »

korekce pres deset ??? To by to auto moc nejelo... Uz u peti je docela dooost problem pri volnobehu, v zatezi si to nedokazu predstavit. Ukazat protokoly at to nejsou jen slinty a osocovani. Navic diagnostika je schopna ukazat i cetnost vyskytu, podle toho se da taky mnohe odvodit, protoze je rozdil jestlize tam bude 2x nebo 255x. Takze pokud tady pises takove veci, mel bys je i dolozit, jinak jsou to vykriky do tmy.

Podle mne je to pikacovina, s korekcema pres deset to auto nemuze jet.
sladour

#13 Příspěvek od sladour »

matiz píše:korekce pres deset ??? To by to auto moc nejelo... Uz u peti je docela dooost problem pri volnobehu, v zatezi si to nedokazu predstavit. Ukazat protokoly at to nejsou jen slinty a osocovani. Navic diagnostika je schopna ukazat i cetnost vyskytu, podle toho se da taky mnohe odvodit, protoze je rozdil jestlize tam bude 2x nebo 255x. Takze pokud tady pises takove veci, mel bys je i dolozit, jinak jsou to vykriky do tmy.

Ahoj
určitě máš pravdu, já ale neměl zkušenosti s tím, jak to auto jede když je v pohodě.... od toho tam byl pan Novák.
výpis by asi nebyl problém vzhledem k tomu, že diagnostiku po dovozu prováděl Kamil a ten pokud vím má veškeré měření uložené v PC.
Takže dohledat by se asi dala.
Jinak ještě korekce přes deset.... je dle toho co mi řekl Kamil (jestli jsem to dobře pochopil) rozdíl mezi nejspodnější korekcí na jednotlivých vstřikách a nejvyšší korekcí na jednotlivých vstřikách. Z toho dva byly totálně mimo tolerance ( ta prý je běžně do tří). A ještě navíc jsem byl ujištěn že vstřiky, na které jsem se ptal jako první jestli jsou v pohodě mě Honza napsal že byly všechny nedávno měněny za nové!!!!!! Těžko by pak nové vstřiky vykazovaly takové korekce...

Honza
sladour

#14 Příspěvek od sladour »

sladour píše:
matiz píše:korekce pres deset ??? To by to auto moc nejelo... Uz u peti je docela dooost problem pri volnobehu, v zatezi si to nedokazu predstavit. Ukazat protokoly at to nejsou jen slinty a osocovani. Navic diagnostika je schopna ukazat i cetnost vyskytu, podle toho se da taky mnohe odvodit, protoze je rozdil jestlize tam bude 2x nebo 255x. Takze pokud tady pises takove veci, mel bys je i dolozit, jinak jsou to vykriky do tmy.

Ahoj
určitě máš pravdu, já ale neměl zkušenosti s tím, jak to auto jede když je v pohodě.... od toho tam byl pan Novák.
výpis by asi nebyl problém vzhledem k tomu, že diagnostiku po dovozu prováděl Kamil a ten pokud vím má veškeré měření uložené v PC.
Takže dohledat by se asi dala.
Jinak ještě korekce přes deset.... je dle toho co mi řekl Kamil (jestli jsem to dobře pochopil) rozdíl mezi nejspodnější korekcí na jednotlivých vstřikách a nejvyšší korekcí na jednotlivých vstřikách. Z toho dva byly totálně mimo tolerance ( ta prý je běžně do tří). A ještě navíc jsem byl ujištěn že vstřiky, na které jsem se ptal jako první jestli jsou v pohodě mě Honza napsal že byly všechny nedávno měněny za nové!!!!!! Těžko by pak nové vstřiky vykazovaly takové korekce...

Honza

Jo a ještě jsem si vzpomněl že právě toto mi říkal i Kamil, je blbost aby o tom nevěděl, ta závada na vstřikách už tam byla velmi dlouho...
Hanz2107

#15 Příspěvek od Hanz2107 »

a proč teda na místě ty korekce byly v normě? to pořád nechápu...nejsem magor, kdyby byly 2 mrtvý vstřiky, proč bych ti to neřek!!! Vždyť jsme tam na to koukali! Navíc auto jelo normálně, volnoběh jako novej... Žhavení to samý...auto bylo vychladlý, byla zima jak prase a chytlo hned na všechny...vím, jak se motor chová, když nenažhaví jak má....

Já z toho mám prostě dojem, že se ze mě snažíš dostat nějaký prachy za každou cenu. Ale to navzdory tvé recenzi neudělám, protože jsem se snažil udělat maximum a jak jsem psal, přivez jsem už fakt hodně aut a prakticky všichni byli spokojeni a doporučujou mě dál...

Škoda, že jsem si nedělal printscreeny toho, co to ukazovalo....

Jo a jen tak pro zajímavost, co se ti nelíbilo na autě, kterým jsme jeli? :-D
Teddy

#16 Příspěvek od Teddy »

Tohle téma je pro mě docela zajímavý. Já jsem před lety dopadl při dovozu pětky podobně. :)

Zazněla tu řada chyb, který diagnostikoval Kamil. Z těch všech chyb jsi Hanzi zareagoval jen na vstřiky. Žhavení, webasto, klima apod. jsi úplně vynechal. Znamená to opravdu, že jsi to na diag. nepoznal, nebo snad dokonce zamlčel?
Hanz2107

#17 Příspěvek od Hanz2107 »

Žhavení bylo ok. Klimu budiž, tu jsem v tý zimě nevyzkoušel. Webasto komunikovalo, ale ano, nebylo vyzkoušeno. Pokud bude někdo ochoten zaplatit dvoudenní prohlídku auta, aby se přišlo na všechno, tak pak proč ne....
sladour

#18 Příspěvek od sladour »

No Honziku,
když jsi si byl tak jistý, že je vše O.k. tak proč jsi nepřijel když jsem tě o to žádal a nekouknul jsi se na ty korekce znova?
Místo toho jsi napsal, že tedy O.K. a polovinu zaplatíš?
To mě vede k myšlence - dobře si věděl že nejsou NOVÉ! Dobře jsi věděl že pánovi nerozumím ani slovo...mě už teď je jasné jak rozhovor probíhal...: "pane ale ty vstřiky jste psal že jsou nové.. jak to že mají tak vysoké korekce? - hele tak mu to neříkej, já ti dám 500E slevu a je po problému ne?.. (z toho ti šlo do kasy polovina!!!!!!!!!)Hmm tak jo. ----- Myslím, že asi takto mohla vypadat vaše rozmluva. Ale to se stále bavíme jen o vstřikách... problémů tam bylo více, co třeba nefunkční webasto? Co třeba nefunkční klimatizace? Jo vlastně to už jsi psal, chcíplo to asi během převozu :)

To, že tady napíšeš, že z tebe páčím peníze mě ještě víc utvrzuješ v tom, že jsi prostě hned od toho dal ruce pryč... nebo jsi snad nečetl naší konverzaci po mailu? Tam to všechno je. Tři měsíce, mno skoro čtyři, mě taháš za fusekli že peníze pošleš... proč bys to teda psal? Proč bys to teda dělal?
Myslím že nemáš čisté svědomí!

Na tvojí otázku týkající se vašeho auta nebudu odepisovat, řešíme tu jiné auto.
sladour

#19 Příspěvek od sladour »

Hanz2107 píše:Žhavení bylo ok. Klimu budiž, tu jsem v tý zimě nevyzkoušel. Webasto komunikovalo, ale ano, nebylo vyzkoušeno. Pokud bude někdo ochoten zaplatit dvoudenní prohlídku auta, aby se přišlo na všechno, tak pak proč ne....

Webasto nekomunikovalo již řadu měsíců!!!!!!!!! Těžko tedy mohlo komunikovat tobě!!!!!

NELŽI

Navíc k němu byly odpojené dráty! Které byly uhnilé. Lžeš
sladour

#20 Příspěvek od sladour »

Hanz2107 píše:Žhavení bylo ok. Klimu budiž, tu jsem v tý zimě nevyzkoušel. Webasto komunikovalo, ale ano, nebylo vyzkoušeno. Pokud bude někdo ochoten zaplatit dvoudenní prohlídku auta, aby se přišlo na všechno, tak pak proč ne....

Mě by teda zajímalo za co jsem ti vysolil ty prachy?
Na to aby jsi přšel na hovno? To jsem tam mohl jet s babičkou - ta taky mluví německy. Věděl bych to samí co s tebou a cca 16000,- bych ušetřil za "Tvé služby!"
Odpovědět